Két negyed nagyjából rendben volt

Utána megszórta a ZF-Eger női csapatát a hazai környezetben játszó, bajnoki címvédő UVSE.


 

Nem sok jóra számíthattunk előzetesen a címvédő UVSE elleni OB I-es mérkőzésen, ám ettől függetlenül szeretett volna egy jó meccset játszani a ZF-Eger női csapata a pontvadászat második fordulójának szombat esti találkozóján.

A védekezés szempontjából nem is indult rosszul az összecsapás, hiszen félidőig mindössze négy gólon tudta tartani ellenfelét Biros Péter és Szilágyi Péter alakulata. Az már más kérdés, hogy egyedül Kékesi Borbálának sikerült betalálnia ezen az oldalon, neki is csak egyszer, de féltávnál a mínusz hármas állás abszolút vállalható eredménynek tűnt.

Aztán jött a második két negyed, amely során gólra gólokat lőttek a fővárosiak, mialatt egri részről az előrejáték továbbra is akadozott. A lila-sárgák mindezt kihasználva, Szücs Gabriella utolsó negyedben szerzett ötméteresgóljával már tízzel úsztak meg (11-1), szóval csúnya verés volt kilátásba helyezve.

A végére annak ellenére is ez a különbség maradt meg, hogy a végjátékban legalább a mieinknek is sikerült még három gólt szerezniük, de ezzel együtt sem lehetett kérdés, melyik a jobb csapat. A Szeged legyőzését követően tehát, a bajnokság második játéknapján rögtön el is veszítették veretlenségüket a lányok, javítani ugyanakkor jövő szombaton lehet, amikoris nem akármilyen rangadó vár rájuk az FTC elleni hazai fellépés alkalmával.

 

Mestermérleg:

Benczur Márton: – Az első huszonnyolc perc a mi szempontunkból nagyon jól sikerült, az nagyon tetszett, de az utolsó négy minutum értékelhetetlen volt. Ezeket a rövidzárlatokat ki kell venni a játékunkból, de nem szeretnék telhetetlennek tűnni, és senkit sem szeretnék bántani, de mi pontosan tudjuk, hogy lesznek még nekünk nagyon kiélezett meccseink is, ahol az ilyen négy percekkel kivégezzük majd magunkat. Mégsem erre szeretném kihegyezni az értékelést, gratulálok a lányoknak, különösen a fiatal játékosainknak.

Biros Péter: – Ketté kell választani a mérkőzést első és második két negyedre. Támadásban és védekezésben sem találtuk meg azt a játékot, amit játszanunk kellett volna. Amikor voltak jó dolgaink, akkor kihagytuk a lehetőségeinket, de az első két negyedben még viszonylag jól védekeztünk, utána viszont elkerülhető gólokat kaptunk, ezért lett ez a nagyon nagy különbség a két csapat között. A jobb csapat nyert, ez nem is volt kétség, mi pedig megnézzük, hogy mik voltak a hibák.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, alapszakasz, 2. forduló
UVSE – ZF-Eger
14-4 (2-0, 2-1, 4-0, 6-3)
Budapest, Hajós-uszoda, 100 néző.
V.: Marnitz M., ifj. Kenéz Gy.
UVSE: Gangl – Faragó 2, Szücs G. 1, Keszthelyi 5, Sevenich 1, Kiss E. 1, Mucsy M. 1. Cs.: Lantos, Peresztegi 1, Baksa, Koppány 1, Pál A. 1, Telek. Edző: Benczur Márton.
ZF-EGER: Horváth A. – Ráski 1, Tóth Cs., Miklós R., Szilágyi Sz., Somhegyi, Szilágyi D. Cs.: Kékesi 1, Kocsis Sz, Pullyblank, Szűcs P., Hlengiwe 2. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 8/3. ill. 9/2.
Ötméteresből: 2/2. ill. –
Kipontozódott: Szilágyi D. a 27. percben.
Az eredmény alakulása: 4-0, 4-1, 13-1, 13-3, 14-3, 14-4.

 

A 2. forduló további eredményei:

FTC-Telekom – Budapesti Honvéd SE 21-4
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – Hungerit Szentes 14-5
BVSC-Zugló – Szeged SZTE 20-8
Szabadnapos: RB-Tatabánya

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez