Az OSC-nél kezdett a leány utánpótlás

A ZF-Eger leány ifjúsági csapatának sikere mellett a serdülők és gyerekek nem tudtak pontot szerezni.


 

Szilágyi Péter, a ZF-Eger leány ifjúsági csapatának edzője: – Ez volt a bajnokság első mérkőzése, ami előtt igazából felkészülési meccset sem tudtunk játszani, ezért döcögősen indultunk. A találkozó közepétől már azt játszották a lányok, amit tudnak, és így végül magabiztos győzelmet arattunk. Annak külön örülök, hogy Párkányi Réka győztes fellépésen tudott bemutatkozni, hiszen ez volt az első vízilabda mérkőzése. Ő viszonylag későn kezdte el ezt a sportot, de remek alapokkal rendelkezik. Kékesi Bori hiányát jól megoldotta a csapat és annak is nagyon örülök, hogy a magyar mezőny egyik legintelligensebb játékosa, Szilágyi Szabina remekül irányította a társaságot, és megmutatta, hogy az utánpótlás válogatottban ott lett volna a helye az idei nyáron.

 

Leány ifjúsági:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 1. forduló
A-Híd OSC-Újbuda – ZF-Eger
11-17 (4-4, 2-2, 0-8, 5-3)
ZF-EGER: Podlovics A. – Párkányi R., Rompos D. 10, Katona Zs., Bódi F. 1, Rocska L., Szilágyi Sz. 4. Cs.: Pásztor F. 1, Kiss A., Horák Zs., Horváth L. 1, Dobi D., Kovács M. Edző: Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 9/2. ill. 5/2.
Ötméteresből: 2/2. ill. 4/4.


 

Rüll Csaba, a ZF-Eger leány serdülő csapatának edzője: – Nagy reményekkel utaztunk el a szezon első mérkőzésére, vártuk már, hogy kezdődjön a bajnokság. Az OSC-vel szemben ráadásul volt is törlesztenivalónk, mivel a Rüll Csaba Emléktornán is egyedül tőlük kaptunk ki, szóval a lányok szerettek volna visszavágni a nyári vereségért. Sajnálatos módon Sajtós Violetta adminisztratív okok miatt nem szerepelhetett, így nélküle kellett elkezdenünk az összecsapást, ami egyébként jól is indult. Ügyesen startoltunk, szép kontratámadásokat vezettünk, és sikerült is elmennünk 3-1-re. Nagyjából ez a forgatókönyv jellemezte a találkozót, mi vezetést szereztünk, az OSC pedig egyenlített. Nem szeretek ezzel foglalkozni, de elég részrehajló játékvezetéssel találkoztunk, ami nyilvánvalóan nem könnyítette meg a dolgunkat. Ezen kívül az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy rengeteg hibát csináltunk, ami előbb-utóbb ahhoz vezetett, hogy ellenfelünk élni tudott a kínált lehetőséggel, és meg is fordította az állást. Azt kell, hogy mondjam, a nagy akarásnak nyögés lett a vége. A hozzáállásnak örülök, csak most ez ilyen görcsös játékot eredményezett. A játékkal tehát, illetve a szoros emberfogással meg voltam elégedve, és igazából az egy pont még meg lehetett volna, de az utolsó másodpercekben nem tudtuk döntetlenre menteni a találkozót. Kovács Mártának ott volt a kezében az egyenlítés, most azonban a kapufán csattant a lövése. Meg vagyok elégedve Kiss Abigéllel és Dobi Dorinával, illetve a néhány bizonytalanság ellenére jól védő Túri Dorottyával is.

 

Leány serdülő:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 1. forduló
A-Híd OSC-Újbuda – ZF-Eger
13-12 (2-3, 3-3, 4-4, 4-2)
ZF-EGER: Túri D – Pásztor F., Horváth L. 1, Dobi D. 3, Kovács M. 1, Simon E., Kiss A. 6. Cs: Tarczali T., Horák Zs. 1, Keserű K. Edző: Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 12/1. ill. 10/5.
Ötméteresből: 3/2. ill. 2/2.


 

Nagy István, a ZF-Eger leány gyermek csapatának edzője: – A vereség ellenére meg voltam elégedve a lányok teljesítményével. Új idényről beszélünk, új gyerekekkel, és kapusunk továbbra sincs. Az első negyedben egy 2005-ös születésű kislánnyal próbálkoztunk ezen a poszton, utána pedig egy mezőnyjátékost állítottunk be. Szeretném kiemelni Hüse Fannit, aki tehát a kapuban és mezőnyben is szerepelt, illetve Tarczali Tamarát, de még egyszer mondom, a többiek is végig küzdötték a meccset, ezért is mondom azt, hogy nem volt ez rossz elsőre.

 

Leány gyermek:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 1. forduló
A-Híd OSC-Újbuda – ZF-Eger
14-6 (4-1, 4-2, 2-0, 4-3)
ZF-EGER: Janohin G. – Pogonyi B., Tarczali T. 3, Végert J. 2, Keserű K., Lövei Z., Hüse F. Cs.: Brassó L., Soóváry D., Szilák L. 1, Juhász J. Edző: Nagy István.
Gól – emberelőnyből: 5/3. ill. 11/2.
Ötméteresből: 3/3. ill. –

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez