Plusz kilences start Szentesen

Remekül kezdte a bajnokságot a parádézó Sztrahinja Rasovics által irányított ZF-Eger, amely így nagyon könnyed sikerrel startolt az új szezonban.


 

Viszonylag hamar eldőlt, hogy jóval több szerzett góllal kezdi a 2018/2019-es OB I-es szezont a ZF-Eger férfi együttese, mint az előzőt, hiszen a Szentes elleni összecsapáson már a második negyedben elérte azt a hatos számot, amit egy esztendeje nem sikerült túldobni.

A várakozásoknak megfelelően, lábsérülése miatt egyedül Magyar Mártont kihagyó vendégek már az első negyedben vezetést szereztek. Kiválóan kezdett az a Sztrahinja Rasovics, aki a kerethez legkésőbb csatlakozott a nyári világeseményeket követően. Nos, a szerb pólós egészen „lazán” kezdett, hiszen első öt próbálkozásából öt találat született.

Amikor ez az ötödik gól érkezett, már 7-3-as eredményt jegyezhettünk fel, ám még miután történt egy Sánta Dániel, Vörös Viktor által jegyzett gólváltás, a nagyszünetben maradt a közte négy, ami azért elég kényelmes előnyt jelentett. Persze, megnyugodni nem volt szabad, elvégre is, még hátra volt a meccs második fele, és hát emlékezhetünk, hogy tavaly ilyenkor a 6-4-es találkozón pont a térfélcsere utáni időszakban ragadtak be a sárga-kékek.

Szerencsére ezen a napon nem kellett attól tartani, hogy fordulás után izgalmasan alakul az összecsapás, továbbra is futószalagon érkeztek a vendég találatok. Az utolsó játékrész kezdetére már plusz hétnél jártunk, vagyis ideje korán eldőlt a mérkőzés három pontjának sorsa.

A befejező felvonásban nem is történt már semmi váratlan, így egy nagyon megnyugtató, egészen simára sikeredett győzelemmel kezdte a szezont a ZF-Eger csapata. Legközelebb bajnoki mérkőzésen október 20-án láthatjuk a társaságot, igaz, akkor már a Bitskey-uszodában, addig ugyanakkor még hátra van egy barcelonai Bajnokok Ligája-meccs is.

 

Mestermérleg:

Pellei Csaba: – Az Egertől ki lehet kapni, de nem így, ahogy ma mi tettük, éppen ezért csalódott vagyok a játékunk miatt. Tizenkét gólt kaptunk a kapásoldalról, ami ilyen szinten megengedhetetlen, a végére ráadásul a tartásunkat is elveszítettük.

Dabrowski Norbert: – Jobb volt ez a mai meccs, mint, amit előzetesen vártam, tényleg nagyon rendezettek voltunk. Viszonylag kevés hibával játszottunk, szóval jól nézett ki a dolog. Hiába volt ez még csak az első bajnoki mérkőzésünk, most mégis véget ért ezzel egy szakasz, és elkezdünk egy másikat, aminek tetőpontja a Barceloneta elleni BL-meccsünk lesz.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., férfiak, alapszakasz, A-csoport, 1. forduló
MetalCom Szentes – ZF-Eger
7-16 (1-3, 3-5, 1-4, 2-4)
Szentes, V.: Mucskai P., Knézy J.
SZENTES: György D. – Kiss K., Vörös V. 1, Nagy M. 3, Werner, Kuzmenko 1, Pellei F. Cs.: Kókai, Manojlovics 1, Hegedűs B., Somogyi, Tóth Gy., Pellei K. 1. Edző: Pellei Csaba.
ZF-EGER: Valics – Rasovics 7, Decker Á., Gyárfás 2, Hosnyánszky 2, Murisics 1, Vlahopulosz 2. Cs.: Csiszár Boldizsár – Lukács D., Sánta 2, Biros B., Avramovics, Tóth B., Kürti D. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 10/1. ill. 8/5.
Ötméteresből: 1/1. ill. –
Kipontozódott: Hegedűs B. a 27., Lukács D. a 30. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-2, 2-3, 2-5, 3-8, 4-9, 5-9, 5-15, 6-16, 7-16.

 

Az 1. forduló további eredményei:

A-csoport:
AVUS Szombathely – Budapesti Honvéd SE 9-11
KSI SE – FTC-Telekom (elhalasztva)
PVSK-Mecsek Füszért – BVSC-Zugló (elhalasztva)

B-csoport:
VasasPlaket – A-Híd OSC-Újbuda 6-17
PannErgy Miskolci VLC – Kaposvári VK 14-9
UVSE – Szolnoki Dózsa VSC 7-13
Tatabánya – Debreceni VSE

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez