Félpályás gól, “Slingi”-show, sima egri siker

Sok gólt lőve, kimondottan magabiztos teljesítményt nyújtva szerezte meg első idei bajnokiján első három pontját a ZF-Eger női csapata a Szeged elleni találkozón.


 

Női találkozó jelentette a 2018/2019-es vízilabdás szezon legelső tétmérkőzését, méghozzá egy OB I-es bajnoki, amelyen a házigazda, és nyáron több poszton is megerősödő ZF-Eger ellenfele az edzőváltáson átesett Szeged SZTE alakulatát látta vendégül.

Sokat nem is kellett várni az új idény első góljára, ami Miklós Réka nevéhez fűződött. Tapsolt is a Bitskey-uszoda közönsége, és szerencsére nem egy alkalommal, hiszen már az első negyedben belekezdett a házigazda. Több új játékos is ezen a találkozón mutatkozott be, ráadásul nem is akárhogyan.

Féltávig már Mchunu Hlengiwe, alias „Slingi”, illetve a magyar válogatott Szilágyi Dorottya is három-három találatnál járt, utóbbi ráadásul alighanem már a második negyed legvégén meglőtte a meccs gólját. Történt legalábbis, hogy egy másodperc maradt hátra a játékrészből, és a félpályán túl állva, hatalmas bal felső sarkos lövéssel késztette hangos ovációra a közönség soraiban helyet foglalókat.

Két negyed után már közte hétnél jártunk, vagyis egyáltalán nem kellett komoly izgalmakra számítani a folytatásban sem. Pedig a kiállítási arányból kiindulva, akár szorosabban is alakulhatott volna a találkozó, hiszen emberelőnyből jóval többet kapott az alföldi együttes.

És így volt ez a harmadik negyedben is, mégsem nagyon változott az eredmény. Fordulás után egyébiránt meglehetősen sokáig nem rezdültek a hálók, viszont a már-már kínosan hosszú gólcsendet a szegediek törték meg előbb, több mint négy perc elteltével. Előbb-utóbb aztán a mieink is elkezdték újra termelni a találatokat, és így már jártunk közte kilences differenciánál is.

Igazából még ezzel sem volt vége, Szilágyi Dorottya ugyanis a negyed közepénél kétszámjegyűre alakította a két csapat közti különbséget, megadva ezzel a kegyelemdöfést. A vége így egy teljesen sima győzelem lett, mondhatni, kiválóan startoltak a lányok a szezonban.

ZF-Eger – Szeged SZTE 17-7, 2018.10.03. (FOTO: Nemes Róbert)

ZF-Eger – Szeged SZTE 17-7, 2018.10.03. (FOTO: Nemes Róbert)

Mestermérleg:

Biros Péter: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, annak ellenére is, hogy az eleje egy kicsit nehezen indult. Valahol magunknak tettük nehézzé, de a három pont miatt lehet gratulálni. Kicsit könnyedebb meccsre számítottam, az elején nem tudtunk elhúzni, jól tartotta magát a Szeged. Megyünk tovább, mert három nap múlva újra mérkőzés lesz, ami már sokkal nehezebb lesz. Ma még ennek lehet örülni, de holnaptól már az UVSE-re kell készülni.

Varga Tamás: – Más dimenzióban van a két csapat, mi egy teljes építkezés elején vagyunk, hiszen hét-nyolc játékos is távozott. Most így elég fiatal az átlagéletkor, mert tizennyolc, tizenkilenc éves személyekkel van tele a kezdőnk. Ennek megfelelően, tudtunk egy jót ma gyakorolni, az Eger pedig igazolta hírét, hogy valóban erősebb lett, mint amilyen az előző szezonban volt. Biros Peti remekül összerakta őket, de azért az én csapatomnak is gratulálok, mert tudtunk hét gólt lőni egy ilyen csapatnak.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, alapszakasz, 1. forduló
ZF-Eger – Szeged SZTE
17-7 (5-2, 5-1, 4-3, 3-1)
Eger, Bitskey-uszoda, 150 néző.
V.: Csanádi Zs., Kovács B.
ZF-EGER: Horváth A. – Ráski 1, Miklós R. 1, Szilágyi D. 4, Tóth Cs., Somhegyi 2, Szilágyi Sz. 2. Cs.: Aranyi – Rompos, Molnár D., Pullyblank, Szűcs P. 1, Hlengiwe 6. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
SZEGED: Trifán – Lengyel A., Tóth P. 2, Lengyel Dominika 1, Árkossy, Rácz D. 1, Botka 3. Cs.: Torma, Ádám E. Edző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 6/3. ill. 8/3.
Kettős emberelőnyből: – ill. 1/0.
Ötméteresből: – ill. 2/1.
Kipontozódott: Molnár D. a 32. percben
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-1, 3-1, 3-2, 5-2, 6-3, 10-3, 12-4, 14-5, 16-6, 17-7.

 

Az 1. forduló további eredményei:

Budapesti Honvéd SE – UVSE 5-26
RB-Tatabánya – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 4-14
Hungerit Szentes – FTC-Telekom 7-8

 

(FOTO: Nemes Róbert)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez