Szentesre hangolva

Dabrowski Norbert elmondása alapján, komolyan veszik alföldi ellenfelüket a ZF-Eger férfi csapatának játékosai, ami jelen pillanatban fontosabb, mint a két hét múlva esedékes barcelonai BL-meccs.


 

OB I., FÉRFIAK, ALAPSZAKASZ, A-CSOPORT, 1. FORDULÓ

METALCOM SZENTES – ZF-EGER

SZENTES, OKTÓBER 3., SZERDA, 18.00.

V.: MUCSKAI PÉTER, KNÉZY JENŐ.

 

Amíg a ZF-Eger női csapata hazai környezetben kezdi el a 2018/2019-es szezont, addig a férfi együttesnek idegenbeli túra jelenti az első OB I-es bajnoki fellépést. Az új idény első mérkőzésén a MetalCom Szentes gárdájához utaznak a sárga-kékek, egy olyan rivális otthonába, amely szezonnyitó ellenfélként egyáltalán nem lehet ismeretlen.

Emlékezhetünk legalábbis, hogy a szinte napra pontosan egy esztendeje lebonyolított összecsapáson szintén az alföldi városban startoltak az egriek, és a jó kezdés után kicsit megtorpanva ugyan, de kétgólos győzelemmel térhettek haza. Szentesen tehát nem egyszerű, pláne nem szezont kezdeni, pláne nem egy teljesen átalakult együttes legelső tétmeccsén.

Merthogy az idei első bajnoki előtt nem árt még egyszer végigfutni azokon a játékosokon, akik a nyár során klubot váltottak. A múlttal értelem szerint, már nem szeretnénk foglalkozni, hiszen több alkalommal is leírtuk, kik távoztak a tavaly bronzérmes együttesből, nem árt ugyanakkor feleleveníteni, kikkel a soraiban kezdheti az idényt a sárga-kék egylet.

A kapuban ugyebár az Egyesült Államokból hazatérő Valics Bence húzhat piros sapkát, aki mellett a montenegrói center Nikola Murusics, Tóth Bendegúz, Gyárfás Tamás, Lukács Dorián, Sánta Dániel, valamint saját nevelésű fiatalként Magyar Márton mondhatja magát új embernek. Közülük mindenkiben élhet a bizonyítási vágy új együttesében, ezért kíváncsian várjuk, milyen találkozó kerekedik ki a szerdaiból.

– Hosszú volt a szünet, mind a csapatnak, mind nekem, mind a szurkolóknak is, de szerintem ott tartunk, ahol tartanunk kell – fogalmazott Dabrowski Norbert vezetőedző, amikor arról érdeklődtünk, milyen előjelekkel várhatjuk a szerdai első bajnoki fellépést.

– Múlt héten három edzőmérkőzést játszottunk Budapesten, kettőt a BVSC-vel, egyet a Ferencvárossal, és látszódik még, hogy ez egy új csapat, hiszen a fele kicserélődött. Ettől függetlenül minden edzőmérkőzésen egyre jobbak lettünk, és lesz még felkészülési időnk. Ma is jön a Kaposvár, fogunk velük emberelőnyt, emberhátrányt gyakorolni, de úgy gondolom, hogy készen állunk a feladatra. Tavaly is ott kezdtünk, szerintem, ez egy jó ómen lehet. Aki ismer, az tudja, hogy a szezont több mikrociklusra hegyezem ki, és a legelsőt pont a Szentes meccsig terveztem be. Mivel új csapat vagyunk, nekünk minden mérkőzés fontos, és lépésről lépésre kell haladni. Azt is meg kell nézni, hogy tavaly 6-4-re nyertünk ott, és most azt gondolom, hogy jelen pillanatban fontosabb nekünk a Szentes-meccs, mint a Barceloneta Odáig még nem látok el. A mikrociklus tehát most a héten véget is ér, aztán kezdődik az új, amikor szeretnénk megfelelően felkészülni a BL-találkozónkra. Úgyhogy haladunk előre, de úgy érzem, hogy ennek a csapatnak legelőször majd novemberben kell csúcsformába kerülnie.

A keret összetételének egészségügyi állapotára is kitértünk, amire azt a választ kaptuk, hogy egyedül Magyar Márton bajlódik egy kisebb fajta lábsérüléssel, ami lehetséges, hogy el is dönti, mely tizennégy játékos utazhat a szezon első bajnokijára.


 

Az 1 forduló további párosításai:

A-csoport:
2018. Október 3., szerda
19.00.: AVUS Szombathely – Budapesti Honvéd SE
KSI SE – FTC-Telekom (elhalasztva)
PVSK-Mecsek Füszért – BVSC-Zugló (elhalasztva)

B-csoport:
19.15.: VasasPlaket – A-Híd OSC-Újbuda
19.30.: PannErgy Miskolci VLC – Kaposvári VK
20.45.: UVSE – Szolnoki Dózsa VSC

Október 6., szombat
16.00.: Tatabánya – Debreceni VSE

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez