Reményt keltő U-15-ös sikerek

 

Fantasztikus élmények, nemzetközileg is megsüvegelendő eredmények, akár a további pályafutásukra is kiható elismerések. Így lehetne röviden jellemezni azt a tizenöt éveseknek megrendezett tornát, ami már hagyománnyá vált egy Barcelona melletti kisvárosban. Ennek a szakmai értékét jelzi, hogy tizennyolc csapat adta le nevezését. Olaszok, spanyolok, románok, szerbek, németek, horvátok, montenegróiak. Hazánkat pedig, a Petrovai Márton vezette ZF-Eger U-15-ös csapata képviselte.

– Csak az elismerés hangján lehet beszélni a szervezésről, a rendezésről, a körülményekről, a környezetről – hallhattuk a tizenöt évesek edzőjétől. – Négy csoportba sorolták a csapatokat, külön kis programfüzetet nyomtattak, amiben jól nyomon lehetett követni, hogy ki mikor játszik és milyen eredményt ért el. Négy nap alatt hét mérkőzést játszottunk, ami nem kis megterhelést jelentett. Nagyarányú győzelmekkel meneteltünk egészen a döntőig, ahol azonban a barcelonai csapat megállította a nagy menetelésünket, így a második helyen végeztünk.

– Kiemelted a körülményeket, mit jelent ez konkrétan?

– Röviden azt tudnám mondani, hogy minden nagyon profi volt. Négy csillagos szállodában laktunk a tengerpart közelében, kiváló ellátásban volt részünk. A tornát egy gyönyörű sportkomplexum uszodájában rendezték. A srácok érezhették, hogy minden róluk szól, minden körülöttük forog, ők most a legfontosabbak. Oda is tették magukat tisztességgel, nagyon büszke voltam rájuk. Az ezer fős lelátó mindig tele volt, s nem kis örömünkre több mint a fele a mi mérkőzésünkkor nekünk szurkolt. Köszönhető ez elsősorban annak, hogy sok szülő elkísért bennünket, akik nagyon sokat segítettek, s nem mellesleg mellénk állították a szurkolósereg többségét. A mérkőzések kezdetén fényjátékkal kísért bevonulás volt, külön, külön bemutatással. Ilyen hangulatban, ilyen körülmények között egy életre szóló élményt kaptak a srácok.

– Hét meccset játszottatok négy nap alatt. Hány játékossal utaztatok?

-Tizennéggyel. Az egyik legjobbunk, Tymcyna Máté a korosztályos válogatottal Isztambulban szerepelt egy tornán, amit meg is nyertek. Sajnos nem játszhatott, de velünk volt, a szintén szép jövő előtt álló Krizsai Ádám, aki súlyos kerékpár balesetéből még csak lábadozott, de mindenképpen ott akart lenni a többiekkel. Az elődöntőben megsérült Hajdú Botond, egy erős rúgást kapott a bordájára. A döntő előtt még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán képes lesz-e felkelni az ágyból, olyan fájdalmai voltak. Aztán szólt mérkőzés közben, hogy ennek ellenére játszani szeretne. Összeszorította fogait és még gólt is lőtt. Ez volt a jellemző! Így küzdöttek egymásért, nagyon meg is dicsértem őket, mert igazi sportemberek voltak. A profi szervezéshez az is hozzátartozott, hogy a torna végén összeállították az old star csapatot. Ebbe bekerült a kapusunk, Bene Gábor, aki fantasztikus teljesítményt nyújtott minden mérkőzésen. Gólkirályként ott volt Gólya Noel is. Ott lett volna a helye Lőrincz Ákosnak és Hajdú Botondnak is a teljesítményük alapján, de gondolom, hogy nem akarták a szervezők, hogy a hétből négy egri játékos legyen. Kiváló teljesítményt nyújtott mindenki, úgyhogy méltán voltunk büszkék Rüll Csaba edző kollegámmal, aki szintén elkísért bennünket, s nagyon sokat segített.

– Ilyen rangos nemzetközi tornán így szerepelni, ahogy meséled, mindenképpen dicséretes. Ez azt is jelenti, hogy ez a korosztály a jövő szempontjából egy reményt keltő társaság?

– Mindenképpen! Több kollegával beszélgettünk már erről, hogy ez egy nagyon értékes csapat. Közülük az idősebbek, a 2003-ban születettek a következő szezontól, már a Tóth Kálmán, Gyulavári Zoltán edzőpárossal dolgoznak, míg a 2004-esek, maradnak velem. Biztos vagyok abban is, hogy a fiatalabbak is egyre több mérkőzést játszanak majd fölfelé, tehát az idősebbek ellen. Azért is vagyok nagyon optimista, mert ezek a fiúk imádják a vízilabdát, szeretnek edzeni, ezáltal pedig rendkívül fejlődőképesek. Ha a fejlődésük töretlen lesz, még sok örömet szereznek a sportág híveinek, az egri vízilabdának, mert nagyon sokra hivatottak.

Végezetül álljon itt a ZF-Eger U-15-ös csapatának névsora, akik máris hírnevet szereztek az Egri Vízilabda Klubnak, s bejelentkeztek a jövő csapataként: Bene Gábor, Krizsai Ádám, Biros Samu, Farsang Rajmund, Rapi Ádám, Erdei Bence, Lőrincz Ákos, Kovács Levente, Gólya Noel, Tóth Benedek, Krizsai Bence, Hajdú Botond, Román Lázár Gergő, Bata Bence, Tymcyna Máté.

(Fotó: Petrovai Márton archívumából)

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez