Barcelonától Moszkváig

Sorsolt a LEN, íme a ZF-Eger férfi csapatának idei Bajnokok Ligája csoportellenfelei.


 

Újabb fontos szakaszához érkezett az idei Bajnokok Ligája szezon, azok után ugyanis, hogy augusztusban az Európai Úszószövetség (LEN) megjelölte a selejtezőkben résztvevők listáját, illetve a dátumokat is megadta a játéknapokat illetően, a mai napon már a főtábla csoportkörének sorsolását is megtartotta.

A barcelonai eseményen Bárány Attilán, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető-elnökén kívül nagyon sok érdekelt klub képviselője személyesen tekinthette meg, ki milyen csoportba kerül, éppen ezért ezek a percek a szokásoknak megfelelően, ezúttal is nagy izgalomban teltek.

Nem is nagyon húznánk tovább az időt, nézzük, kik kerültek a ZF-Eger nyolcasába! Nos, a mieink az A-csoportba kaptak besorolást, az olasz Pro Recco, a spanyol Barceloneta, az orosz Dinamo Moszkva, a román Steaua Bucuresti, valamint a szerb Crvena Zvezda társaságában. Természetesen a későbbiekben további két alakulattal kialakul még a mezőny, ám az csak a kvalifikáció végén derül ki, hogy pontosan kikkel. – Addig pedig még semmiképp nem lehet tökéletesen megmondani, hogy mennyire is erős a csoportunk – értékelte a mai történéseket a helyszínről Bárány Attila.

– Azt tudtuk jól, hogy itt már nincsenek könnyű ellenfelek, hiszen ez a BL krémje. Amit ugyanakkor mindenképp szerettünk volna elkerülni, hogy egy csoportba kerüljünk a Hannoverrel, mert ők a Final Eight rendezőjeként már automatikus résztvevői a nyolcas döntőnek. A szerencse ebből a szempontból mellettünk állt. Ismételve magam, tényleg csak azt tudom mondani, csak akkor lehet pontosan bármiről is beszélni, amikor már tudni fogjuk, melyik két együttes csatlakozik hozzánk, amelyik mellesleg lehet egy Ferencváros, és egy Brescia is. Amit még érdemes a sorsolással kapcsolatosan megjegyezni, hogy egyelőre annyi biztos, hogy az október 17-i első fordulóban Barcelonába utazunk, vagyis ott fogunk kezdeni. A csoportkör további menetét most fogjuk egyeztetni, ezért a többi forduló párosításaira még várni kell.


 

A Bajnokok Ligája 2018/2019-es főtáblás csoportbeosztása:

A-csoport:
Pro Recco (olasz), CNA Barceloneta (spanyol), ZF-Eger, Dinamo Moscow (orosz), Steaua Bucaresti (román), Crvena Zvezda (szerb), az A-selejtező párharc továbbjutója, a D-selejtező párharc továbbjutója.

B-csoport:
Olympiakosz Pireusz (görög), VK Jug Dubrovnik (horvát), Szolnoki Dózsa, Spandau 04 Berlin (német), Waspo Hannover (német), Mladost Zagreb (horvát), a B-selejtező párharc továbbjutója, a C-selejtező párharc továbbjutója.

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez