Végleges a női csapat kerete

 

Többször beszámoltunk már arról, hogy amíg a férfiak mezőnyében túl korán, addig a nőknél hagyományosan meglehetősen későn alakulnak ki a csapatok. Csordogáltak ugyan a hírek, nagy örömmel osztottuk meg például a válogatott Szilágyi Dorottya leigazolását. Ám mindig úgy fejeződtek be ezek a mondatok, hogy a keret még nem végleges. Bárány Attila klubelnök, valamint a szakmai stáb, Biros Péter vezetőedző, segítőjével Szilágyi Péterrel együtt folyamatos tárgyalásban áll.

Biros Péter vezetőedző ilyenkor mindig azt is elmondta, hogy nagyon szeretné, ha legkésőbb augusztus végére mindenki a rendelkezésére állna, akivel számolhat az október hatodikán kezdődő pontvadászat során. Ennek szellemében sikerült pontot tenni az átigazolások végére. Véglegessé vált, hogy távozott a csapattól az amerikai Brigitta Games. Helyére a center poszton is jó teljesítményre képes ausztrál Amelia Moria Pullyblank érkezett. Ő volt egyébként az utolsó, aki csatasorba állt. Korábban ugyanis a már említett Szilágyi Dorottyán kívül a ZF-Eger játékosa lett a balkezes Mchunu Hlengiwe is, aki a válogatott Szilágyi csapattársa volt Dunaújvárosban. Visszatért a csapathoz szintén a Dunaújvárosból, az egri nevelésű Rompos Dóra, akivel több poszton is számolhat a vezetőedző. Ami viszont talán a leglényegesebb, hogy csak egy távozó volt, tehát együtt maradt a társaság, s nem kell mindent elölről kezdeni, az újak pedig mindenképpen erősítést jelentenek.

Biros Péter vezetőedző elmondta azt is, hogy mivel meglehetősen korán véget ért a csapat számára az elmúlt idény, így már július elején munkára fogta a lányokat. Elsősorban játékos vízi edzéseik voltak a nyár derekán, és beiktattak amolyan csapatépítőnek szánt edzőtábort is. Persze mindeközben komoly munka folyt a rendelkezésre állók számára. A keret végleges kialakulását követően váltottak intenzív fokozatra, ami már napi két edzést jelent, nem egyszer még a hét végén is. Így volt ez most is, amikor Lénárt Márton fotói készültek.

Reményteljes kerettel vághat tehát neki a bajnokságnak női csapatunk. Biros Péter is az előre lépést fogalmazta meg célkitűzésként. Mindez nemcsak a helyezésben értendő, hanem a játékban is. Egyre jobban összecsiszolódik ugyanis a gárda, egyre jobban értik a játékosok, hogy mit szeretne viszont látni a mérkőzéseken neves edzőjük. Ezért is van nagy jelentősége annak, hogy Brigitta Games-en kívül nincs más távozó. Persze a rajtig még sok munkát el kell végezniük, az újonnan csatlakozókat be kell illeszteni a Biros Péter elképzelte játékrendszerbe. Idő persze még bőven van minderre, hiszen mint említettük, október hatodikán startol el a női bajnokság. Addig a napi két edzés ritmusát megtöri egy kassai edzőtábor, ahol egy nemzetközi torna is szolgálja a formába hozás időszakát, s a BVSC csapatával is terveznek több közös edzést, kétkapuzást. Bár a keret véglegesnek tekinthető, ez nem jelenti azt, hogy az ifjúsági csapatból több reményteli fiatal ne kapna szerepet a bajnokság során.

 

A ZF-Eger női csapatának 2018/2019-es kerete:

Horváth Anna, Aranyi Réka – kapusok, Somhegyi Noémi, Tóth Csenge, Ráski Lilla, Mchunu Hlengiwe, Amelia Moria Pullyblank, Miklós Réka, Szilágyi Szabina, Szilágyi Dorottya, Szűcs Petra, Aranyi Réka, Kékesi Borbála, Kocsis Szabina, Molnár Daniella, Rompos Dóra – mezőnyjátékosok, Biros Péter, Szilágyi Péter – edzők.

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez