Kürti és Magyar is utazik a junior EB-re

Vasárnap Grúzia ellen megkezdi szereplését az U19-es válogatott a korosztályuknak kiírt Európa-bajnokságon. Mint arról már korábban hírt adtunk, ennek a válogatottnak a szövetség-edzője Tóth Kálmán. Az elutazás előtti napon meglepődve láttuk, hogy a neves utánpótlás tréner Egerben tartott tréninget, az egri csapatának.


 

– Igyekszem összehangolni a feladataimat – hallhattuk tőle -. Semmi körülmények között nem akartam elhanyagolni a saját egri csapatomat, s amikor csak tehettem, hazajöttem Egerbe, hogy itt is megtarthassam az edzéseket. Vagy egy kicsit később utaztam Budapestre a válogatotthoz, vagy korábban igyekeztem hazajönni, hogy egy héten három, négy edzést levezényelhessek. Persze sokat segített Gyulavári Zoltán és Nagy István, akikkel mindig egyeztettem a programot, hogy ne legyen semmiféle kiesés az egri munkában az én válogatottnál történő megbízatásom miatt. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a felnőtt csapat tagjai is korán megkezdték a felkészülést és Dabrowski Norbert vezetőedző négy-öt ifi játékost is a felnőtt csapat edzéseire rendelt. Így aztán mindenki sokat segített, s az itthoni felkészülés is zavartalanul zajlik.

– Visszatérve az Európa bajnokságra, milyen szereplés várható Minszkben?

– Junius közepétől kilenc hetet dolgozott együtt a keret. A tanulásra, a képzésre helyeztem a fő hangsúlyt, mert abban láttam némi lemaradást. Korábban már beszéltünk róla, hogy egy utánpótlás edzőnek soha nem az eredmény az elsődleges, hanem a fejlődés. Ugyanakkor ez a társaság először szerepel ilyen rangos megmérettetésen, mint amit az Európa bajnokság jelent. Amiben biztos vagyok az az, hogy ez alatt a kilenc hét alatt nagyot léptünk előre, sokat fejlődött a csapat. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen például a görögöknél, vagy a montenegróiaknál több olyan játékos is szerepet kap, akik az elmúlt szezonban, klubcsapataikban a felnőtt bajnokságban szerepeltek, de játéklehetőséget kaptak a Bajnokok Ligájában és az Euroligában is. Nagyon jók a horvátok és a szerbek is, akikkel volt közös edzőtáborozásunk, több mérkőzést is játszottunk velük, s örömmel mondhatom, hogy közel vagyunk hozzájuk.

– A Magyar Vízilabda Szövetség honlapja arról adott tájékoztatást, hogy az U-19-es válogatott Európa Bajnokságon szereplő válogatottjában két egri játékos is szerepet kapott tőled. Nevezetesen Kürti Dominik és Magyar Márton. Ők az előttünk álló szezontól a ZF-Eger férfi együttesében szerepelnek. Hogy sikerült az ő felkészülésük, milyen munkát végeztek?

– Mint a válogatott vezetőedzője mindenkire kiemelt figyelmet fordítottam, de mivel őket ismertem a legjobban, mondanom sem kell, hogy a fél szemem mindig rajtuk volt. Mindketten remekül dolgoztak, s ami a legfontosabb ez alatt a kilenc hét alatt, ami a felkészülésünket jelentette bátran mondhatom, hogy nagyon sokat fejlődtek. Nem véletlenül, nem érdemtelenül kaptak szerződést a ZF-Eger felnőtt csapatába. Dabrowski Norbi megnyugodhat, két remek játékost kap majd vissza az EB után, nyugodtan számíthat rájuk a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is.

A holnap Varsó érintésével Minszkbe utazó U-19-es válogatottnak az Egri Vízilabda klub sok sikert kíván, és persze külön szorítunk Tóth Kálmánért, Kürti Dominikért és Magyar Mártonért, egy újabb magyar vízilabda sikerért!

(FOTO: Sulyok Erika, Lénárt Márton, archív)

 

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez