Harmadik hely a Rüll Csaba Emléktornán

Két nap, hat csapat, tizenegy izgalmas összecsapás. Ilyen volt a leány serdülő korosztálynak rendezett felkészülési torna.


 

Mint azt a hét első felében megírtuk, szerdán és csütörtökön az egri Bitskey Aladár Uszoda adott otthont az V. Rüll Csaba Emléktornának. A korábbi kiváló kapus és testnevelő emlékének őrzése mellett az esemény remek lehetőséget jelentett a ZF-Eger leány serdülő csapatának is a nyári felkészülés színesebbé tételében.

Ami az eredményt illeti, szerdán ugyanúgy egy-egy győzelmet könyvelhettek el Végert Juliannáék, mint csütörtökön, mindez pedig a hatfős mezőny harmadik helyéhez volt elegendő. – Még az alapozó időszak kellős közepén járunk, ezért mondanom sem kell, remekül szolgálta a torna a felkészülésünket – fogalmazott honlapunknak az emléktorna névadójának fia, az egri gárda edzője, Rüll Csaba.

– A két nap alatt lejátszott négy mérkőzés tökéletesen megmutatta, hol tartunk jelenleg. Azt kell mondjam, fizikális téren jól állunk, szépen bírtuk a négy meccs jelentette terhelést, még annak ellenére is, hogy a mezőnyben nagyjából azonos képességű alakulatok mérték össze erejüket. Ez még bőven az a pont a nyári munkánknak, amikor lehet hibázni, itt még lehetett egy-egy lövés kapufa, mostantól kell majd rámennünk a finomhangolásra, hogy ezek a dolgok a bajnokág startjára kisimuljanak.

Hogy az eredményeinkről is beszéljünk, elsőként a Győrrel játszottunk, amely együttest magabiztosan győztük le. A szlovákiai Piestany gárdájával szemben a csoport első helyéért ugrottunk medencébe, és ugyan egyetlen találattal kikaptunk, de hajszálon múlott a döntetlen. Másnap a későbbi győztes OSC ellen elődöntőztünk, ezzel a találkozóval kapcsolatosan viszont marad bennem hiányérzet. Nyernünk kellett volna, ehelyett négy ötméterest hagytunk ki, és persze ellenfelünk ezt megbosszulta, ezért végül eggyel kikaptunk. Maradt így számunkra a bronzcsata, ahol elég rosszul kezdtünk az amerikai Nem Trier Aquatics ellenében. Egy jókor érkező időkérés azonban megváltoztatta a játékunkat, még az első negyedben sikerült 4-3-ra fordítanunk, és bár ezt követően is szorosan alakult a találkozó, a végén egygólnyi előnyt meg tudtunk tartani, amivel harmadik helyen zártunk.

Nagyon elégedett vagyok a csapattal, hogy sikerült megszerezni ezt a helyezést, annak pedig külön örülök, hogy Kiss Abigél személyében a mi egyik játékosunk kapta a torna legjobb játékosának járó különdíjat. Ez is mutatja, van potenciál bennünk. Abigélen kívül Pásztor Flóra védekező és támadójátéka is tetszett, mint ahogyan Horváth Laura góljai, és a balkezes Kovács Márta irányítókészsége is. A többiek is ügyesen mozogtak, de ők még kicsit ingadozó teljesítményt nyújtottak, ezen dolgoznunk kell még a jövőben. 

Végezetül szeretném elmondani, hogy nagyon jó érzés volt édesapámra ilyen módon emlékezni. Nagy élményt jelentett, hogy ráadásul a tornán szereplő egri együttest én irányíthattam, ezen kívül pedig volt még egy szívet melengető dolog. Amikor a torna eredményhirdetésénél Biros Péter átadta a különdíjakat, a legjobb kapusnak járó elismerésnél annyira meghatódott az amerikai kislány, hogy el is sírta magát. Én többek között ennél a pontnál jöttem rá, hogy miért is volt érdemes belevágni ebbe a rendezvénybe, ami ugyanakkor sok mindenki segítségével valósulhatott meg. Először is az Egri Vízilabda Klub, azon belül is Bárány Attila hozzáállását szeretném megköszönni, hogy támogattak minket ennek az emléktornának a felelevenítésében, hiszen amellett, hogy az egri vízilabda sport egyik, minket már odafentről figyelő alakja előtt tisztelegtünk, sikerült tovább ápolnunk a klub nemzetközi kapcsolatait. Szeretnék emellett köszönet mondani a torna támogatóinak, a Hangás-Rét Kft-nek, Cseh Ferencnek, az Aqua Pio Kft-nek, a Starter Aku Kft-nek, valamint a Tetőpont Szakáruháznak.

V. Rüll Csaba Emléktorna, 2018.08.08-09. (FOTO: Lénárt Márton)

V. Rüll Csaba Emléktorna, 2018.08.08-09. (FOTO: Lénárt Márton)


 

Az V. Rüll Csaba Emléktorna eredményei:

Csoportkör:
ZF-Eger – Győr
13-8 (4-2, 2-3, 4-2, 3-1)
Egri gólszerzők: Kiss Abigél 5, Horváth Laura, Tarczali Tamara 2-2, Pásztor Flóra, Kovács Márta, Simon Eszter, Végert Julianna 1-1.

OSC – New Trier Aquatics (amerikai) 9-8

Győr – Piestany (szlovákiai) 7-14

FTC – OSC 5-7

ZF-Eger – Piestany
9-10 (1-1, 2-3, 3-2, 3-4)
Egri gólszerzők: Kiss Abigél 4, Kovács Márta 2, Pásztor Flóra, Horák Zsófia, Keserű Kinga 1-1.

FTC – New Trier Aquatics 5-7

Elődöntő:
ZF-Eger – OSC
11-13 (2-5, 3-2, 5-3, 1-3)
Egri gólszerzők: Kovács Márta 6, Pásztor Flóra, Kiss Abigél 2-2, Simon Eszter 1.

Piestany – New Trier Aquatics 10-4

Mérkőzés az 5. helyért:
Győr – FTC 8-9

Mérkőzés a 3. helyért:
ZF-Eger – New Trier Aquatics
11-10 (4-3, 2-3, 3-2, 2-2)
Egri gólszerzők: Horváth Laura 5, Pásztor Flóra, Kiss Abigél 2-2, Tarczali Tamara, Horák Zsófia 1-1.

Döntő:
Piestany – OSC 11-11, b.u.: 1-3

Az V. Rüll Csaba Emléktorna végeredménye:

1. OSC, 2. Piestany, 3. ZF-Eger, 4. New Trier Aquatics, 5. FTC, 6. Győr.

 

Különdíjak:

Gólkirálynő: Tamara Kolarova (Piestany)
Legjobb kapus: Grace Wantuck (New Trier Aquatics)
Legjobb játékos: Kiss Abigél (ZF-Eger)

 

A ZF-Eger csapatának tagjai:

Túri Dorottya, Gell Georgina, Horváth Laura, Pásztor Flóra, Tarczali Tamara, Horák Zsófia, Keserű Kinga, Hüse Fanni, Kovács Márta, Pogonyi Bíbor, Simon Eszter, Kiss Abigél, Szutor Luca, Végert Julianna, Párkányi Réka – játékosok, Rüll Csaba – edző.

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez