HabaWaba 2018 – 4. rész

Ráski Lilla és Rüll Csaba együttese a Gold-ágon egészen a negyeddöntőig menetelt.


 

Hogy az Egri Vízilabda Klub számára mennyire jelent kiemelkedő utánpótlás rendezvényt az olaszországi HabaWaba nemzetközi fesztivál, arra mi sem jobb bizonyíték, minthogy a 2018-as esztendőben négy csapat is elutazott Lignano városába.

Mindezidáig három alakulat tapasztalatairól már beszámoltunk honlapunkon, sorozatunk záró részében pedig most megnézhetjük, milyen hetet zárt a legkisebb egri különítmény. – Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó teljesítményt nyújtunk majd – kezdte értékelését a ZF-Eger 2009-es gárdájának edzője, Ráski Lilla.

– Ennek a korosztálynak ez volt az első ilyen komolyabb jellegű tornája, és azért sem számítottam ilyen jó produkcióra, mert magával a vízilabdával nagyjából fél éve foglalkozunk. Petrovai Panna remekül felkészítette a gyerekeket, nagyon jó alapokat kaptak, és ez meg is látszott az úszásukon. Ettől függetlenül meglepően jól szerepeltek a gyerekek, úgyhogy nagyon büszke vagyok rájuk. Eredményekről ebben a korban még teljesen fölösleges beszélni, viszont ezen a téren is jól teljesítettünk, mert az úgynevezett Gold-ágon a legjobb nyolc közé jutottunk. Sajnos ezt követően, az első négybe már nem mentünk tovább, de így is nagyon szépen helytálltunk. Meccsről meccsre egyre jobban játszottak a gyerekek, és külön pozitívum volt, hogy amit Rüll Csaba kollégámmal elmondtunk nekik, azt meg tudták valósítani a medencében. Azt gondolom, maga a torna remekül összekovácsolta ezt a kis csapatot, ugyanakkor ezzel korábban sem volt gond, mert előtte is jó társaságot alkottak a fiúk és lányok. Beszélhetnék arról is, hogy kik emelkedtek ki leginkább jó játékukkal, de nem szeretnék egyénenként senkit sem kiemelni, inkább az egész csapatot dicsérem. És nem csak a mérkőzéseken, hanem az egész hét során egyáltalán. Mindenki élvezte a programokat, a csúszdaparkot, a közös sétákat, fagyizásokat, és persze a tengerpartot. Ez volt egyébként a mindenük a gyerekeknek, és még egyszer mondom, mindenki nagyon jól viselkedett. Egyedül azt sajnáltuk, hogy a többi egri csapat mérkőzését nem nagyon tudtuk megnézni, mert nekünk is sűrű volt a programunk, de amikor tudtunk, csináltunk a többiekkel közös programokat is.


 

A ZF-Eger 2009-es csapatának HabaWaba-ellenfelei:

Sori 9 (olasz), Small Team (olasz), Patras N.C. Dias (görög), Akrosport Roma Pallanuoto (olasz), Aquademia A.S.D. (olasz), Frixeu Savona (olasz), Pro Recco Academy (olasz).

 

A ZF-Eger 2009-es csapatának tagjai:

Balogh Ákos, Fajcsák Zorka, Domonkos Farkas, Gyetván Réka, Kármán Barnabás, Mészáros Bence, Pap Noémi, Siha Benedek, Szabó Blanka, Szedlák Attila, Tímár Hunor, Titz Barnabás, Tűzkő Márk – játékosok, Ráski Lilla, Rüll Csaba – edzők.

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez