Nyári beszélgetés a vízilabdáról az FM-7 rádióban

 

Tombol a nyár. Hőmérsékleti rekordok dőlnek meg, gyakoriak a figyelmeztetések, hol a várható viharok, hol pedig a meleg miatt. Ilyenkor a legjobb a vízpart mellett, vagy a hűvös szobában. Az egri vízilabdások azonban nem hűsölni járnak az uszodába, s a vízilabda klubban is lázas munka folyik. Minderről szó volt az FM-7 hétfő reggeli műsorában, ahol Bárány Attila klubelnök és az újonnan igazolt Gyárfás Tamás volt Szávoly Richárd főszerkesztő vendége.

Mindenekelőtt Bárány Attila egy jelképes ajándékkal, az elmúlt szezont összefoglaló, bekeretezett fénykép montázzsal köszönte meg az FM-7 rádiósainak az elmúlt idényben nyújtott segítségüket. Ezzel már a témánál is voltunk. A klub elnök felidézte, hogy milyen nagyra tartja a Bajnokok Ligájában való szereplést, magát azt a tényt, hogy immár negyedik éve folyamatosan a legrangosabb klubesemény végjátékának a részese lehet az egri csapat. Értékesnek gondolja a bajnoki bronzérmet is, s emlékeztetett arra, hogy a magyar pontvadászatot tartják a világ legjobb bajnokságának. A főszerkesztő kérdésére elmondta, hogy a legnagyobb nehézséget az okozta az elmúlt idény során, hogy már január végén, február elején elindult az átigazolási szezon. Úgy kellett tárgyalnia játékosokkal, hogy közben a legfontosabb mérkőzéseit játszotta a csapat.

Mindezek után felsorolta azokat, akik új játékosként érkeztek a klubhoz, egy-egy mondatban bemutatva őket. Kiemelte, hogy minden évben csatlakozhat a felnőtt csapathoz az egri utánpótlásból érkező játékos is. Ezúttal ketten, akik most éppen Tóth Kálmán szövetségi edző irányításával a junior Európa bajnokságra készülnek. Közismert már, hogy Magyar Mártonról és Kürti Dominikról van szó. Beszélt a klubelnök a kitűzött célokról is, amit röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy az elmúlt évekhez képest mit sem változtak: úgy a magyar bajnokságban, mint a Bajnokok Ligájában az élmezőnyhöz tartozni.

Kiderült az is, hogy az Egri Vízilabda Klubban koránt sincs holtszezon. Ilyenkor kell lezárni a múltat, s előkészíteni a jövőt, ami rengeteg adminisztrációs munkával jár. Ugyanakkor folyamatosak a gyermekeknek szóló vízilabda táborok. Itt az a cél, hogy megismertessék, megszerettessék a legfiatalabbakkal a sportágat, hogy közülük is minél többen igazolt vízilabdásokká váljanak. Aztán napi szinten háromszázötven utánpótláskorú vízilabdás edzéslehetőségét kell biztosítani, a különböző fiataloknak kiírt hazai és nemzetközi tornákon való részvételről már nem is beszélve.

Július elejétől, közepétől Dabrowski Norbert leginkább az újonnan érkező férfiakkal, Biros Péter pedig az új bajnokságban a csapatba építendő fiatal hölgyekkel megkezdte a felkészülést. Elhangzott az is, hogy ilyenkor sem szabad megfeledkezni a szurkolókról, akik napi szinten figyelemmel kísérik az eseményeket. Elindult a szurkolói klubkártya értékesítése, az új felszerelések beszerzése, felgyorsulnak az infrastrukturális beruházások, hamarosan átadásra kerül többek között az újjá épített Bárány uszoda. A klubelnök elmondta azt is, hogy mindemellett kötelességének érzi, hogy valamennyi támogatónkhoz eljusson, személyesen megköszönve nélkülözhetetlen segítségüket. Elvigye a rádiósoknak is átadott jelképes ajándékot, és szót váltsanak a jövőről. Mindezt persze azért úgy kell összehangolni, hogy maradjon idő egy kis pihenésre és feltöltődésre is.

Mielőtt Gyárfás Tamás szót kaphatott volna, tisztáztuk rögtön az elején a stúdióban, hogy semmiféle rokoni kapcsolatban nincs a korábban az Úszószövetség elnökeként és a nemzetközi szövetségben is tisztséget viselő közismert névrokonával. A fiatal játékos elmondta, hogy balkezes, ami az elmúlt idényben hiányposzt volt Egerben. Újpesten nevelkedett, aztán játszott két évet a Vasasban, majd ugyanennyit a Honvédban. Amikor pedig Egerből megkeresték habozás nélkül igent mondott, mert mint fogalmazott, egy ilyen csapat ajánlatán nincs mit gondolkodni. Egyébként is kifejtette, hogy amikor elkezdett vízilabdázni azt a célt tűzte maga elé, hogy egy meghatározó csapat meghatározó játékosává akar válni. Mint mondta, a meghatározó csapat immár adott, a többi meg ezek után következik. Aztán amikor a rádió főszerkesztője azt feszegette, hogy mivel lenne elégedett pályafutása végén, egy rendkívül szimpatikus nyilatkozatot tett: – Boldogan megmutatnám a fiamnak – mondta-, az egri Bitskey Aladár Uszoda tetején azt a zászlót, ami az én közreműködésemmel megnyert bajnoki cím miatt került oda.

Messze még Gyárfás Tamás pályafutásának a vége, de ezek után úgy gondoljuk közeli a pillanat, amikor az egri szurkolók ugyanúgy a szívükbe zárják, mint a legnagyobb elődjeit.

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez