Őrült meccs, megvan az elődöntő!

A Szilágyi Dorottya által irányított magyar női válogatott, nagy hajrával verte Olaszországot az EB-negyeddöntőben.


 

Előzetesen nehéz mérkőzésre lehetett számítania Magyarország női válogatottjának, hiszen a barcelonai Európa-bajnokság negyeddöntőjében a mindig veszélyes, és jó erőkből álló Olaszországgal szemben kellett vízbe ugrania.

Jobban is kezdték az összecsapást a taljánok, de a második negyedben már a mieink vezettek. Szó szerint, őrült meccset játszott a két alakulat, hiszen folyamatosan változott az eredmény. Hol itt, hol ott volt az előny, de igazából egyik fél sem tudta leszakítani a másikat.

Egészen az utolsó felvonásig nem is nagyon volt benne a pakliban, hogy valamelyik csapat el tud majd lépni, de ekkor az olaszok két góllal is meglógtak, és kezükben volt a győzelem kulcsa. Mégsem pánikoltak be a magyar lányok, és egy elképesztő hajrával előbb egyenlítettek, majd a győztes találatot is bevitték fél perccel a vége előtt.

A minimális különbségű sikerben hatalmas szerepe volt a ZF-Eger nyáron szerződtetett játékosának, Szilágyi Dorottyának, aki kitűnő mezőnymunkája mellett két nagyon fontos góllal járult hozzá csapata diadalához. A folytatásban következhet Hollandia, immáron a fináléba jutásért, méghozzá szerdán 17 órától.


 

Eredmény:

Európa-bajnokság, nők, negyeddöntő
Olaszország – Magyarország
9-10 (3-1, 1-4, 4-1, 1-4)
Magyar gólszerzők: Keszthelyi 3, Szilágyi, Parkes, Leimeter 2-2, Gyöngyössy 1.

 

A negyeddöntők további eredményei:

Görögország – Oroszország 6-6, b.u.: 5-4
Hollandia – Németország 22-2
Franciaország – Spanyolország 5-14

 

(FOTO: waterpolo.hu)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez