Magyar-szerb az elődöntőért

Döcögősen indult a Hollandia elleni mérkőzés, de végül magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé a magyar férfi válogatott.


 

Azok után, hogy csoportjában elég simán kikapott Olaszországtól, játszania kellett a negyeddöntőbe kerülésért a magyar férfi válogatottnak a barcelonai Európa-bajnokság vasárnapi játéknapján.

Az ellenfelet az a Hollandia jelentette, amely alakulattal szemben előzetesen nem lett volna szabad, hogy kérdés legyen a továbbjutás, habár a mieink a csoportkörben nem mondhatni, hogy túlzottan magabiztos teljesítményt nyújtottak volna. A találkozó elején is ez látszott, eléggé döcögött az a bizonyos szekér, és viszonylag sokáig szorosan is alakult a meccs.

Igazából a térfélcserét követően sikerült nagyobb különbségre szert tenni, de teljesen megnyugodni egészen az utolsó percekig nem lehetett. Ettől függetlenül hozta a kötelezőt Märcz Tamás legénysége, és ott van az EB legjobb nyolc gárdája között.

A ZF-Eger előző évi együtteséből ezúttal Angyal Dániel iratkozhatott fel a gólszerzők közé, de természetesen Bedő Krisztián és Kovács Gergő is alaposan kivette részét a győzelemből. A keddi negyeddöntős programban már a négy közé jutás a tét, egy egészen biztosan sokkal nehezebb mérkőzésen, amelyen Szerbia lesz a rivális.


 

Eredmény:

Európa-bajnokság, férfiak, nyolcaddöntő
Magyarország – Hollandia
12-9 (5-4, 4-2, 2-1, 1-2)
Magyar gólszerzők: Vámos 4, Zalánki 3, Pohl 2, Erdélyi, Bátori, Angyal 1-1.

 

A negyeddöntők párosításai:

2018. Július 24., kedd
17.00.: Szerbia – Magyarország
18.30.: Horvátország – Montenegró
20.30.: Olaszország – Oroszország
22.00.: Spanyolország – Görögország

 

(FOTO: waterpolo.hu)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez