Bronzérem Opátiából

Harmadik hely, tengervíz, hangulatos pálya, és sok élmény. Ez történt Holló Tivadar és Gyulavári Zoltán U12-es gyermek csapatának horvátországi tornáján.


 

Azok után, hogy már több ízben hírt adtunk az idei HabaWaba nemzetközi utánpótlás fesztivál egri csapatainak élményeiről (a 2009-esekről hamarosan beszámolunk még), országot váltunk, hiszen egy másik tengerparti állam hagyományos tornáján is részt vettek az Egri Vízilabda Klub utánpótlás sportolói.

Egészen pontosan arról az Opátiában rendezett eseményről van szó, amelyre hagyományosan meghívást kap egyesületünk, ezúttal azonban olyan korosztály versenyezhetett az Adria vizében, amelynek korábban még nem rendeztek itt versenyt. – Nyugodtan mondhatom úgy, hogy a „Mediterrán körutunk” harmadik állomását tartottuk Horvátországban, hiszen a korábbi Final Kids, majd a HabaWaba után két napot követően indultunk útnak – fogalmazott honlapunknak a ZF-Eger tizenkét évesekből álló társulatának edzője, Holló Tivadar.

– Amit erről a horvátországi tornáról tudni kell, hogy normál pályán és szabályokkal játszottunk, elég erős ellenfelekkel. Az U12-es korosztálynak első alkalommal rendeztek itt versenyt, és mi Gyulavári Zoltán kollégámmal tizenhárom gyermekkel vágtunk neki a küzdelemsorozatnak. Aki már volt itt, vagy hallott erről a tornáról, az pontosan tudhatja, hogy a tengerben zajlanak a mérkőzések, a riválisokat illetően pedig leginkább a dél-szláv államokból érkeznek csapatok. A mi mezőnyünkben két-két szerb, horvát és magyar együttes szerepelt, illetve egy-egy olasz és bosnyák alakulat. Mi összesen öt mérkőzést játszottunk, hatvan százalékos hatékonysággal, hiszen háromszor nyertünk, és kétszer kikaptunk. Hogyha kizárólag az eredményeket nézzük, ez a teljesítmény a harmadik helyhez volt elegendő. Ki kell emelnem, hogy a három évvel idősebbekből álló Banja Luka gárdáját sikerült legyőznünk, de a Primorje Rijeka elleni elődöntőnk is izgalmas és színvonalas játékot hozott. Sajnos itt már egy góllal alulmaradtunk, emiatt maradt nekünk a bronzmeccs, amit viszont ismét jó játékkal nyertünk meg. Folyamatos fejlődés volt tapasztalható a csapat játékában, és a játékosok egyéni produkciójában. Pontosan lemérhető az is, miben kell még javulnunk, de összességében jó úton járunk. Szakmailag nagyon hasznosnak tartom a külföldi csapatokkal való találkozást, amit augusztusban, Egerben is folytatunk még három napig. A verseny hangulata, élményei remélhetőleg újabb ösztönzést nyújtottak a gyerekeknek a fejlődéshez.

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez