HabaWaba 2018 – 3. rész

Gyulavári Zoltán és Sallai Beáta 2008-as csapata az egy évvel idősebbek között is jól teljesített.


 

Korábban már beszámoltunk az idei HabaWaba nemzetközi fesztivál U11-es mezőnyének versenyéről, ahol az Egri Vízilabda Klub két együttest is felvonultatott, ám akkor a 2007-es csapattal foglalkoztunk.

Ezúttal azonban a ZF-Eger 2008-as alakulatán a sor, hogy kivesézzük, miként is zajlott az olaszországi egy hét. – Elsőként azt szeretném elmondani, hogy ezzel a csapattal az egy évvel idősebbek mezőnyében indultunk el, ami azért elég sokat számít még ebben a korban – kezdte összefoglalóját az együttes edzője, Gyulavári Zoltán.

– Ez meg is látszott az eredményeken, hiszen a torna elején csúnya vereségekbe is beleszaladtunk. Utána viszont, amikor a csoportkört követően, a bronz ágra kerültünk, már olyan ellenfelekkel játszottunk, akikkel szemben több sikerélményünk volt. Mindez olyan jól sikerült, hogy egyetlen gólon múlott a továbbjutásunk a legjobb négybe, ahol az ellen a Como ellen kellett volna szerepelnünk, amelytől az első napon egy találattal kaptunk ki. Kíváncsi lettem volna, milyen eredmény születik a visszavágón, mert a napok alatt rengeteget fejlődtek a gyerekek játékban, és érzésem szerint, le tudtuk volna győzni olasz ellenfelünket. Mindent összevetve, nagyon elégedett vagyok a gyerekekkel, mert tényleg meccsről meccsre egyre jobb teljesítményt nyújtottak és rendkívül motiváltak voltak. A mérkőzések eleje mindig jobban alakult, inkább védekezésben voltunk jobban, viszont a gólszerzéssel sokszor hadilábon álltunk. A kezdővel különösen meg lehettem elégedve, Bárány Botond, Juhász Máté, Moldisz Milán, Csufor Tamás és a kapus Lukács Dénes húzták a csapat szekerét, de a többiek is kitettek magukért. Ez a társaság egyébként már tavaly is itt volt a HabaWabán, és most már nem is éreztem rajtuk a megilletődöttséget. Vagányak voltak, jobban el lehetett őket engedni a tengerparton, az uszodában is, és aminek különösen örültem, hogy nagyon nyitottak voltak más csapatokkal is. A dunaújvárosi lányoknak például többször is szurkoltunk a helyszínen, mint ahogyan ők is nekünk. Tényleg egy színvonalas torna volt, amit elégedetten és jó emlékekkel zárhattunk.


 

A ZF-Eger 2008-as csapatának HabaWaba-ellenfelei:

Familia Muri Antichi (olasz), Como Nuoto (olasz), A. Doria Blu (olasz), Pan Orca (olasz), Verona Pro Recco (olasz), Roma Vis Nova 1 (olasz), RN Salerno Draghi (olasz), Nautilus Nuoto Roma (olasz), Olympic Nice 2 (francia), Mulhouse Wackes (francia).

 

A ZF-Eger 2008-as csapatának tagjai:

Bárány Botond Attila, Baranyai Zille, Bóta Csongor, Csufor Tamás, Darvas Zalán, Ficzere Patrícia, Fricz Sándor, Juhász Máté, Kerékgyártó Zalán, Korózs Balázs, Kvaszinger Jenő, Lukács Dénes, Moldisz Milán, Szaniszló Zétény – játékosok, Gyulavári Zoltán, Sallai Beáta – edzők.

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez