Elindult a felkészülés

Egyelőre tíz fővel, köztük három ifjúsági játékossal a soraiban kezdte el a munkát a ZF-Eger férfi együttese.


 

Az elmúlt években legfeljebb néhány játékos volt ott a nyári uborkaszezon első edzésein, már ami a ZF-Eger férfi csapatát illeti, hiszen a különböző válogatottakban való részvétel ezt tette lehetővé. Persze, a nemzeti együttesekben idén is megtalálunk több sárga-kék pólóst, de azért az érdemi munka most sokkal inkább elkezdődhetett, mint az eddigiekben.

Egészen pontosan tíz személynek tartott edzést a hétfői napon Dabrowski Norbert, vagyis tízen jelentek meg a felkészülés első foglalkozásán. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ebből a számból hárman, Szőke Ákos, Sík Bence, valamint Bögös Zsombor az ifjúsági alakulatot erősítik, ezért a „nagyokkal” történő közös gyakorlás egyfajta lehetőség a fiataloknak.

– Csiszár Boldizsár, Biros Barnabás, Decker Ádám, Tóth Bendegúz, Gyárfás Tamás, Lukács Dorián, és Sánta Dániel – válaszolt Dabrowski Norbert arra a kérdésünkre, hogy a felnőtt keret tagjai közül kikkel kezdhette el a közös munkát.

– Valóban elkezdtük, de nagyon óvatosan kell még, hiszen ezek a fiúk egy jó ideje már egyáltalán nem vízilabdáztak. Éppen ezért még csak ennek a hétnek az edzéstervét készítettem el, de folyamatosan megyünk bele a keményebb munkába, hiszen az a célom, hogy mire a csapat másik felével kiegészülünk, már érdemi feladatokat tudjunk elvégezni. Gondolok itt arra, hogy az újaknak addig fel kell venniük a ritmust, hogy bele tudjunk menni a taktikába, a védekezésbe és a támadásba. De, ahogyan mondtam, egyelőre finoman kezdtük el a tréningeket, amolyan állapotfelméréssel. Major Attila erőnléti edzőnk a parton, én a vízben foglalkozom a játékosokkal.

Mivel még csak ezen a napon indult útnak a közös munka, sok mindenről nem tudtunk érdemben beszélgetni, pláne, hogy az új szezon első meccsére október 3-ig várnunk kell. Adódik azonban a kérdés, a többiek mikor érkeznek meg, mikor állnak be a sorba?

 

– Elég változó időszakokban, sokakról pedig még egyáltalán nem lehet tudni, mikorra datálható az itteni szereplés – tért rá az általunk felhozott témára az egriek mestere.

– Ott kezdeném, hogy Angelosz Vlahopulosz jelenleg is az Európa-bajnokságon tartózkodik, és én a torna után adtam neki még egy hónap pihenőt. Ez azt jelenti, hogy szeptember elején tér vissza hozzánk. Ugyancsak ezen hónap elején csatlakozik a Hosnyánszky Norbert, Marko Avramovics kettős is. Sztrahinja Rasoviccsal már megint más a helyzet, hiszen bár Dejan Szavics szerb szövetségi-kapitány kihagyta őt az EB-keretből, de elmondása szerint, számít rá a nyár végi Világkupán, akkor pedig csak október elején tudom visszakapni „Sztraját”. Szintén nem játszik Barcelonában Nikola Murisics, ő ezért augusztus közepén érkezik, Valics Bence pedig néhány hét múlva, a következő hónap elején. Ha jól számolom, már csak Kürti Dominik és Magyar Márton nevét nem említettem, akik a saját korosztályuk világeseményére készülnek. Nyilvánvalóan szurkolunk a fiúknak, hogy verekedjék be magukat a végleges keretbe, viszont ez esetben rájuk is csak később számíthatok.

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez