HabaWaba 2018 – 2. rész

Az olaszországi nemzetközi tornáról szóló beszámolóink következő részében Holló Tivadar U13-as csapatáról számolt be honlapunknak.


 

A HabaWaba elnevezésű nagyméretű nemzetközi utánpótlástorna második hetében rendezték az U13-as korosztály versenyét, amelyen természetesen ugyanúgy résztvevő volt az Egri Vízilabda Klub érintett korosztályos csapata, mint az első héten.

A Holló Tivadar és Kelemen Attila által irányított alakulat is tíz mérkőzést játszott, és a ZF-Eger 2007-es együtteséhez hasonlóan, ugyancsak az úgynevezett Bronz-ágon szerepelt a csoportkört követően, ahol egészen a legjobb nyolc gárdáig jutott.

– Mindig jóleső érzés részt venni a HabaWabán, hiszen örömmel üdvözölnek minket a szervezők, amiért klubszinten rendszeres visszatérői vagyunk a fesztiválnak – fogalmazott Holló Tivadar.

– Egészen pontosan az idén a Vidék Bajnokságban szereplő 2005-ös születésű gyerekek alkották az együttest, akikkel összesen tíz meccset játszottunk. Ezek mérlege pont azonos volt, öt győzelem mellett öt vereséget könyvelhettünk el. Voltak bíztató találkozóink, és elég kiegyenlített csatákat láthattunk. A csoportkör utolsó összecsapásán dőlt el, hogy a felső ágon, vagy a bronzon folytatjuk-e, ám mivel itt kikaptunk, az alsó ágra kerültünk. A Bologna ellen nyernünk kellett volna, ez is kellett ahhoz, hogy nem jutottunk tovább. Ha már így alakult, reménykedtem benne, hogy eljutunk az alsóági döntőbe, de itt meg pont azzal a Monzával kerültünk össze, amely a legerősebb volt és meg is nyerte végül a finálét. Sok jó meccset játszottunk egyébként, többek között a Maribor, a Savona ellen, de kiábrándító teljesítmény is akadt. Egyedül Domokos Dánielt tudnám kiemelni, aki folyamatos jó teljesítményre volt képes. El kell még mondanom, hogy ezzel az eseménnyel búcsúztunk el egymástól a csapattal, ami azért is sikerült emlékezetesre, mert ugyan nem ez a legveretesebb korosztályunk, de legalább ezek a gyerekek is eljutottak egy nagy nemzetközi tornára, ahol végig nagyon jól érezték magukat.


 

A ZF-Eger U13-as csapatának HabaWaba-ellenfelei:

RN Savona (olasz), Little Sharks (ausztrál), President Bologna (olasz), Branik Maribor (szlovén), Stars&Stripes Aquatics Academy (amerikai), Kecskeméti SI, Kszo Ostrowiec (lengyel), VK Jadran Split (horvát), Etruria Pallanuoto (olasz), Nuoto Club Monza (olasz).

 

A ZF-Eger U13-as csapatának tagjai:

Antal Bálint, Bata Vince, Bukta Milán, Danyi András, Domokos Dániel, Ficzere Olivér, Kapás Zsombor, Lugosi Csongor, Papp Péter, Pogonyi András, Rónai Patrik, Szőke Damján, Tomozi Kálmán, Tóth Benedek – játékosok, Holló Tivadar, Kelemen Attila – edzők.

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez