Idén is nagy élmény volt a Final Kids

A genovai nyolccsapatos torna hetedik helyét csípte el a ZF-Eger 2005-ös és 2006-os születésű gyerekekből álló csapata.


 

Korábban több ízben is beszámoltunk róla, hogy a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjével párhuzamosan idén is megrendezték a Final Kids elnevezésű utánpótlás tornát, amelyen hagyományosan az Egri Vízilabda Klub érintett korosztályú együttese is részt vett.

Idén a 2005-ös és 2006-os születésű gyerekekből összeállított csapatokkal lehetett benevezni a felnőtt Final Eight kísérő eseményére, mi pedig magáról az útról, a tornáról, és az élményekről érdeklődtünk a társaság egyik edzőjénél.

– Elég szorosan alakult a múlt heti programunk, hiszen az elutazás előtti napon még magyar bajnoki fordulót kellett játszania ennek a korosztálynak Budapesten, és csak azt letudva indultunk el – beszélt honlapunknak az előzményekről Gyulavári Zoltán, aki segítőként ténykedett a kispadon Holló Tivadar mellett.

– Aznap este Nagykanizsán aludtunk, hogy ne kelljen a gyerekeknek egyhuzamban olyan sokat utazniuk, de aztán Olaszországban már tényleg begyorsult a program. Kedden és szerdán két-két meccset játszottunk, csütörtökön és pénteken pedig egyet-egyet. Összesen egyébként nyolc csapat szerepelt a tornán, amiből négy magyar együttes volt. Utóbbiakat ismertük is az itthoni bajnokságból, és tudtuk jól előre, hogy előrébb tartanak nálunk. Egyébként is jellemző volt a verseny résztvevőire, hogy magasságban és testsúlyban is nagyobbak voltak, ráadásul, amiért a játékvezetők hasonló stílusban fújtak, mint a felnőtt Final Eight esetében, és engedték a szoros emberfogást és birkózást, nem igazán tudtuk felvenni a kesztyűt. Mindez az eredményeken is meglátszott, de nem kell kétségbe esni, hogyha ezek a gyerekek megnőnek, közelíteni fognak a riválisokhoz, szóval utol lehet érni őket. Ügyesen mozogtak a vízben a fiúk, közülük is Domokos Dánielt és Lugosi Csongort tudnám kiemelni, hogyha engem kérdeznének, igazából ugyanis ők ketten tudták felvenni a versenyt fizikálisan. Ezen kívül nagy volt a labda, és a kapu is, így a lövőerő tekintetében is gyengék voltunk. Mindent összevetve, van min még dolgozni.

Az olaszországi napok során rengeteg élményt szerezhettek a fiatalok, hiszen testközelből tapasztalhatták meg, milyen egy olyan csúcsesemény, mint a Bajnokok Ligája nyolcas döntője. Élőben láthatták a világ legjobb játékosait, megnézhették a Pro Reccót, és annak uszodáját. A város hangulata is jó volt, mint ahogyan a tornáé is. Úgy gondolom, mindenki jól érezhette magát, és maradandó élményeket szerezhetett magának. Hazafelé még a Garda tó szépségét is megcsodálhattuk, egyedül annyi nehézség adódott, hogy lerobbant a jármű alattunk, így egy tízórás kényszerpihenőt muszáj volt beiktatunk a programba, amíg a helyi szakemberek megoldották a problémát. A gyerekekre viszont nagyon büszkék lehetünk, mert jól alkalmazkodtak a helyzethez, rendesen viselkedtek, szóval ezen kívül tényleg minden rendben volt.

Final Kids 2018, Genova, 2018.06.05-08. (FOTO: Fehér Anna)

Final Kids 2018, Genova, 2018.06.05-08. (FOTO: Fehér Anna)


 

Eredmények:

Final Kids, A-csoport
ZF-Eger – Pro Recco (olasz) 9-12
Szolnoki Dózsa VSC – ZF-Eger 13-4
Bogliasco (olasz) – ZF-Eger 13-5

Negyeddöntő:
ZF-Eger – Szegedi VE 3-19

Mérkőzés az 5-8. helyért
OSC Potsdam (német) – ZF-Eger 13-5

Mérkőzés a 7. helyért:
Aquatica Torino (olasz) – ZF-Eger 1-7

 

A 2018-as Final Kids végeredménye:

1. Szeged, 2. OSC, 3. Bogliasco, 4. Szolnok, 5. Potsdam, 6. Pro Recco, 7. ZF-Eger, 8. Torino.

 

A ZF-Eger Final Kids-en szereplő csapata:

Bata Vince, Kocsis Gellért – kapusok, Domokos Dániel, Tóth Benedek, Bukta Milán, Antal Bálint, Pónyi András, Rónai Patrik, Tomozi Kálmán, Kapás Zsombor, Lugosi Csongor, Ficzere Olivér – mezőnyjátékosok. Holló Tivadar, Gyulavári Zoltán – edzők.

 

(FOTO: Fehér Anna)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez