Show a medencében, show a lelátón

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, FINAL EIGHT, MÉRKŐZÉS AZ 5. HELYÉRT

ZF-EGER – SZOLNOKI DÓZSA VSC

GENOVA, PISCINA SCIORBA, JÚNIUS 9., SZOMBAT, 17.30. (DUNA WORLD)

 

A valós arcát mutatta tegnap a ZF-Eger csapata a genovai Sciorba uszodában. Küzdöttek, hajtottak, játszották a már oly sokszor megcsodált játékukat. Remekül védekeztek, a blokkok a helyükre kerültek, így Báne fantasztikus teljesítménnyel rukkolhatott elő. Elől pedig kihasználták azokat a lehetőségeket, amelyeket góllal zárhattak le. Dabrowski Norbert az értékelése során rendkívül tárgyilagosan értékelt. Elmondta, hogy azért ez a Spandau jobb csapat annál, mint amit pénteken délután láthattunk tőle. Mint mondta, egyszerűen elfogytak az Olympiakosz elleni egy nappal korábbi nagy csatától. No meg attól az ötmeccses német bajnoki döntőtől, amit csak a Genovába indulás előtt néhány nappal zárhattak le. Persze, ez a mieink teljesítményéből nem von le semmit, mert olyan tempót diktáltak, olyan ritmusban vízilabdáztak, amivel a harmadik negyedtől, már nem volt képes lépést tartani ellenfelük. Aztán az utánunk következő mérkőzésen, az egri szurkolótábor harsány biztatása mellett a Szolnok is legyőzte a Bresciát. Következhet tehát ma délután a ZF-Eger – Szolnoki Dózsa összecsapás. Ezzel mindkét félnek csak egy egészen aprócska problémája van. Méghozzá a délután! Mert ha az esti program kiírásában szerepelhetnének az a döntőt jelentené. Így pedig a tét, az ötödik hely maradt mindkét magyar együttes álma. Ahogy pedig a győztes meccsek lezárulta utáni uszodai beszélgetésekből kiderült, így már egyik fél sem örül annyira a másiknak. Mindenesetre a szokott, kemény, parázs összecsapás várható, amelyik olyan Tippmix által nagyon kedvelt mérkőzés lesz. Megjósolhatatlan végeredménnyel!

A két magyar győzelmet jelentő mérkőzést követően is remek összecsapásokat láthattunk a döntőbe jutásért, ahol előbb az Olympiakosz legyőzte a Barcelonetát, majd a házigazdák nagy örömére a Pro Recco, a Jug Dubrovnikot. A győzteseké a döntő, a veszteseké a bronzcsata. Garantált a telt ház az utolsó játéknapon és az igazi forró hangulat a lelátón, ahol a görög drukkerek nem biztos hogy alulmaradnak a hangpárbajban a többségben lévő hazai szurkolókkal szemben.

Apropó lelátó! Először csak annyi tűnt fel, hogy egyre több fotós kamerája szegeződik a sajtóhelyek irányába. Amikor meg már Fenyves Balázs kollégámmal együtt kezdtük volna kihúzni magunkat, észrevettük ennek valódi okát. Angelosz Vlahopulosz a pólós felszerelését a mikrofonra cserélte. Ő volt a görög televízió szakkommentátora az Olympiakosz – Barceloneta mérkőzésen.  Nem beszéltünk vele erről, de azért van elképzelésünk, hogy miket mondhatott a Barcelonetáról. Mindenesetre egy kevéske elégtétel, hogy ő az egyetlen egri, aki győzelmet is ünnepelhetett a Barceloneta ellen.

A valódi lelátói show pedig még csak ezek után következett. Minden fotós és kamera a VIP páholyt pásztázta. Az első sorokból fölfelé, fölülről pedig lefelé igyekezett a nép. Átszaladt a fejünkben, hogy talán valamiféle balhé féle készülődik, de nem! Miért is lenne itt balhé, a vízilabda nagy ünnepén? Csak annyi történt, hogy megjött egy magyar sztár, akit istenként imádnak errefelé. Csak nehezen láthattuk meg a nagy tömegből, de az elnyújtott Toommiii kiáltásokból már sejthettük, hogy Kásás Tamást akarja mindenki, egyszerre átölelni. Kijutott az ünneplésből további magyar világsztároknak is. Benedek Tibor szintén csak nagy sokára foglalhatta el a helyét, miután fogadta az üdvözléseket. Marcz Tamásnak ezek a pillanatok csakis azért voltak nyugodtabbak, mert ő már a kezdetektől a helyszínen figyelte Európa legjobb klubcsapatait. Láttuk még a Fradi edzőjét, Varga Zsoltot, és játékosát, az olaszok által szintén imádott, Madaras Norbertet. Kemény Dénes az MVLSZ elnöke, Bárány Attila társaságában szurkolta ki a Spandau elleni győzelmünket. Büszkén konstatáltuk, hogy a magyarok igenis ellopták a show-t.

Még egyszer megtesszük azt az öt-hat kilométeres utat szálláshelyünk és az uszoda között a délután folyamán, a helyosztókra igyekezve. Ez csak azért érdekes, mert szintén nem kis megpróbáltatás. A közlekedési lámpák errefelé ugyanis csak tájékozódás jelleggel bírnak. Egy-egy kereszteződésben pedig a legtöbbször annak van elsőbbsége, aki előbb odaér. De bánja kánya! Még előttünk a nap érdemi része,  azonban már most van bennünk egy kis nosztalgikus szorongás, hogy rohamosan közeledik a Final Eight vége. Az első összegzést is megvontuk már: felemelő érzés volt ennek részesének lenni. Köszönet érte az Egri vízilabda Klubnak, s minden egyes játékosnak, edzőnek, akik sorozatban immár negyedszer teszik ezt lehetővé minden vízilabda rajongónak, minden egrinek!


 

A genovai Final Eight helyosztóinak programja:

2018. Június 9., szombat
16.00.: Spandau 04 Berlin – AN Brescia (mérkőzés a 7. helyért)
17.30.: ZF-Eger – Szolnoki Dózsa VSC (mérkőzés az 5. helyért)
19.00.: CNA Barceloneta – VK Jug Dubrovnik (mérkőzés a 3. helyért)
20.30.: Olympiakosz Pireusz – Pro Recco (döntő)

 

(FOTO: Fehér Anna)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez