A Szolnok az ötödik

A harmadik negyedig a ZF-Eger vezetett genovai helyosztóján, aztán fordított a BL címvédője, és nem engedte ki kezei közül az előnyt.


 

Ami egy évvel ezelőtt elődöntős párharcot jelentett, az most mérkőzést az ötödik helyért. Genovában így csaphatott össze egymással az idei szezonban immáron kilencedik alkalommal a ZF-Eger és talán mondhatjuk, legnagyobb magyar riválisa, a Szolnoki Dózsa VSC.

Nehéz lett volna megmondani, ki az esélyese a Bajnokok Ligája-helyosztónak, hiszen az idei nyolc meccsből négyet az alföldiek, négyet a mieink nyertek. Tegyük hozzá, a BL csoportkörében oda-vissza a sárga-kékek bizonyultak jobbnak, és hát ismét ebben a sorozatban készülhettünk a játékra. A Szolnokból ugyanakkor az egész Final Eight során hiányzott a sérült Andrija Prlainovics, a másik oldalon pedig az jelentett változást, hogy Dabrowski Norbert – mivel a szabályok megengedték – benevezte eddig mellőzött játékosát.

A döntés „szenvedő alanya” Lőrincz Bálint volt, aki helyett tehát Biros Barnabás is beleszagolhatott a nyolcas döntő légkörébe. Ilyen előjelekkel kezdődött a klubszezon utolsó összecsapása, no, meg kapusbravúrokkal mindkét oldalon. Köszönhetően legalábbis a két hálóőrnek, csak a hetedik perc közepén rezdült első alkalommal a háló.

Akkor aztán jó genovai szokásnak megfelelően, az egri csapat szerzett vezetést Angelosz Vlahopulosz révén, és az eredmény nem is változott az első kisszünetig. A második etap első találata is hevesi pólós nevéhez fűződött. Történt, hogy ugyan elpackázott egy emberelőnyt a társaság, de az ismétlésből Bedő Krisztián parádésan csavart a kapuba (2-0).

Kiváló védekezéssel indult tehát a meccs, és ez még akkor is igaz lehetett, hogyha a tizenkettedik minutumban a Dózsa is megszerezte első gólját. Ettől függetlenül hamar visszaállhatott volna a közte kettő, de sorozatban maradtak ki a létszámfölényes lehetőségek, ez pedig előrevetítette, előbb-utóbb büntetni fog a Szolnok. Így is történt, ezzel pedig a találkozó felénél döntetlenre álltunk.

A térfélcserét követően is folyatódott a gólszegény játék, ahogyan azt a két együttes egymás elleni mérkőzésein megszokhattuk, hátul nagyon kemény őrizetet kapott mindenki. Elmozdulni egálról mégis a mieinknek sikerült, más kérdés, hogy Bedő Krisztián második találatára Milos Csuk részéről is a duplázás volt a válasz.

Kicsivel több, mint két perccel a játékrész vége előtt aztán olyan dolog történt, ami korábban még nem, megszerezte a vezetést a BL címvédője. A baj ekkora ráadásul csőstül jött, Milan Alekszics távoli löketével már kettővel lépett meg a rivális. Marko Avramovics blokkon megpattanó, ámde sikeres próbálkozása is csak arra volt jó, hogy a harmadik felvonás végén is mínusz kettő maradjon a különbség, hiszen Aaron Younger is másodjára villant.

Reménykeltően indult a záró negyed, hiszen Avramovics is megszerezte második gólját, de miután ezt követően zsinórban három szolnoki találatot láthattunk, 5-9-nél nyugodtan pontot tehettünk a találkozó végére. Így aztán a végjáték teljesen izgalommentesre sikeredett. A szezon zárómérkőzését így vereséggel fejezte be a ZF-Eger csapata, a Bajnokok Ligáját pedig a hatodik pozícióban.

Final Eight, 3. nap, ZF-Eger – Szolnoki Dózsa VSC 6-10, 2018.06.09. (FOTO: Fehér Anna)

Final Eight, 3. nap, ZF-Eger – Szolnoki Dózsa VSC 6-10, 2018.06.09. (FOTO: Fehér Anna)


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, Final Eight, mérkőzés az 5. helyért
ZF-Eger – Szolnoki Dózsa VSC
6-10 (1-0, 1-2, 2-4, 2-4)
Genova, Piscina Sciorba, 1000 néző.
V.: S. Dervieux (francia), R. Korizna (lengyel).
ZF-EGER: Mitrovics – Rasovics, Csucskovics, Kovács Gergő, Vlahopulosz 1, Hárai, Hosnyánszky. Cs.: Csiszár Boldizsár – Angyal, Avramovics 2, Biros B. 1, Decker Á., Bedő 2. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
SZOLNOK: Nagy V. – Gocics 1, Younger 2, Bátori, Zalánki 2, Mezei, Jansik D. Cs.: Alekszics 1, Hangay, Csuk 3, Kis G. 1, Fülöp B. Edző: Cseh Sándor.
Gól – emberelőnyből: 9/4. ill. 11/4.
Ötméteresből: 1/1. ill. –
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-2, 3-2, 3-5, 4-5, 4-6, 5-6, 5-9, 6-9, 6-10.

 

A genovai Final Eight helyosztóinak további eredményei:

Mérkőzés a 7. helyért:
Spandau 04 Berlin – AN Brescia 10-14

Mérkőzés a 3. helyért:
CNA Barceloneta – VK Jug Dubrovnik 14-8

Döntő:
Olympiakosz Pireusz – Pro Recco 9-7

 

(FOTO: Fehér Anna)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez