Legyőztük önmagunkat

Felállt a padlóról, és legyőzte német ellenfelét a ZF-Eger férfi együttese, így szombat délután az ötödik helyért játszhat Genovában.


 

Mintha csak a tegnapi meccs utáni lelkiállapotot tükrözte volna a péntek délutáni genovai időjárás, ugyanis szakadó esőben sorakozhatott fel a ZF-Eger férfi csapata a Bajnokok Ligája Final Eight első alsóági mérkőzése előtt. Persze, így volt ezzel az ellenfél Spandau 04 Berlin együttese is, a kérdés így rossz szóviccel élve az lehetett, ki ázik el a találkozó végén?

Ahogyan többen fogalmaztak korábban, a BL nyolcas döntőjében a második napon az elődöntők iránt mutatkozik a nagyobb figyelem, ettől függetlenül egyáltalán nem volt mindegy, hogy milyen eredménnyel zárja a szezont Dabrowski Norbert és Petrovai Márton alakulata.

A rajtot mindenesetre a mieink kapták el jobban, Kovács Gergő első lövéséből máris eredményes tudott lenni. A válasz sem váratott túl sokat magára, Lucas Gielen kettős emberfórból talált be. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a meccs első négy kiállítását egri játékos könyvelhette el, szóval egy kicsit egyoldalúan indult a találkozó.

Nikola Dedovics gólja ugyanakkor akcióból született, ezt pedig azért érdemes megemlíteni, mert a hatodik percben így a nyolcas döntő során első alkalommal vezettek a németek (2-1). Kicsivel később Marin Restovics jóvoltából már mínusz kettőnél tartottunk, szóval kicsit kezdett hasonlítani a forgatókönyv a csütörtökihez.

Pláne akkor, amikor 3-1-es hátrány után megint ki tudtak egyenlíteni a sárga-kékek. Csakhogy ezúttal nem úgy alakult, mint a Barceloneta ellen, Hárai Balázs remek megmozdulásának köszönhetően ugyanis a félidőben már ismét a magyar csapat előnyét mutatta a Piscina Sciorba nagy LED-fala.

Fordulás után is folytatódott a kemény mezőnyjáték, alaposan gyűrték egymást a felek, de igazán komolyan mégsem sikerült veszélyeztetni a kapukat egyik oldalon sem. Mindeközben az eső továbbra is úgy ömlött, mintha dézsából öntötték volna, igazság szerint, néha még a medence túloldalára is nehéz volt átlátni.

Egészen a harmadik negyed közepéig nem is változott az állás, mígnem a harmadik egri emberelőnynél (érdekesség kedvéért, a másik oldalon már nyolcnál jártunk), Dabrowski Norbert időt nem kért. Ezen a meccsen háromból három volt az egri igazság, Kovács Gergő duplázásával így először vezettek kettővel a kedvencek (3-5).

Final Eight, 2. nap, Spandau – ZF-Eger 6-10, 2018.06.08. (FOTO: Fehér Anna)

Final Eight, 2. nap, Spandau – ZF-Eger 6-10, 2018.06.08. (FOTO: Fehér Anna)

Egy játékrész azonban még mindig hátra volt a találkozóból, és, hogy maradjanak izgalmak, tizenkilenc perc után újra eredményes tudott lenni a Spandau. Más kérdés, hogy ezt követően, Angyal Dániel és Sztrahinja Rasovics is megrázta magát, és olyan differenciát eszközölt ki, amire korábban a mérkőzés folyamán még nem volt példa (4-7).

Három minutummal a vége előtt aztán Angelosz Vlahopulosz végleg pontot tehetett a meccs végére, és tett is, miután hidegvérrel értékesített egy büntetőt. Ezzel eldőlt, legyőzte német ellenfelét a ZF-Eger együttese, és a Final Eight zárónapján az ötödik helyért játszhat.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, Final Eight, alsóág, 1. mérkőzés
Spandau 04 Berlin (német) – ZF-Eger
6-10 (3-2, 0-2, 0-1, 3-5)
Genova, Piscina Sciorba, 400 néző.
V.: V. Putnikovics (szerb), M. Schwartz (izraeli).
SPANDAU: Baksa – Restovics 1, Gielen 1, Pjesivac, Stamm, Negrean 1, Dedovics 1. Cs.: Saudadier 1, Korbel, Juengling 1, Kueppers, Reibel. Edző: Petar Kovacevics.
ZF-EGER: Mitrovics – Rasovics 1, Csucskovics, Kovács Gergő 2, Vlahopulosz 2, Hárai 2, Hosnyánszky 1. Cs.: Angyal 1, Avramovics, Lőrincz B., Decker Á., Bedő 1. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 10/2. ill. 6/5.
Kettős emberelőnyből: 1/1. ill. –
Ötméteresből: – ill. 1/1.
Kipontozódott: Gielen a 26. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 3-1, 3-5, 4-5, 4-7, 5-7, 5-10, 6-10.

 

További eredmények:

AN Brescia – Szolnoki Dózsa VSC (mérkőzés az 5-8. helyért) 7-8
Olympiakosz Pireusz – CNA Barceloneta (elődöntő) 6-4
Pro Recco – VK Jug Dubrovnik (elődöntő) 9-8

 

A genovai Final Eight helyosztóinak programja:
2018. Június 9., szombat
16.00.: Spandau 04 Berlin – AN Brescia
17.30.: ZF-Eger – Szolnoki Dózsa VSC
19.00.: CNA Barceloneta – VK Jug Dubrovnik
20.30.: Olympiakosz Pireusz – Pro Recco

 

(FOTO: Fehér Anna)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez