Így látták ők, akik önmagukat is legyőzték

A Spandau elleni meccs után Uros Csucskoviccsal, Braniszlav Mitrovics csapatkapitánnyal és Dabrowski Norberttel közösen értékelhettük a látottakat.


 

Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője: – Képesek voltunk legyőzni nemcsak a Spandaut, hanem önmagunkat is. Persze, erre jogosan mondhatja bárki, hogy ezzel egy napot késtünk. A Barceloneta elleni meccs előtt kellett volna önmagunkat legyőzni, utána pedig a Barcelonetát. Mondhatnám, hogy boldog vagyok, de csak Vad Lajost tudom idézni, aki azt mondta, hogy azért nem dicsérek meg senkit, mert hajt. A tegnapi meccs után ugyanis az volt a minimum, hogy ma mindenki a belét kihajtsa. Mire ez a nagy változás? Tegnap este mindenki nagyon szégyellte magát, velem együtt. Azzal is tisztában vagyok, hogy sokan féltettek bennünket a Spandautól. A lényeg az volt mindenféle taktika helyett, hogy a fejekben rend legyen. Szerencsére rend is volt. Azt sem szabad azonban elfelejteni, hogy ez a Spandau egy ötmeccses német bajnoki döntőből jött és tisztán látszott, hogy a harmadik negyedet követően, teljesen felőröltük őket. Mondhatnám, hogy akkor volt az a ritmus, amilyet egy ilyen tornán, végig illő lenne játszani. Nem emelek ki senkit. Mindenki érezte, hogy a tegnapinál jobbat, és főként többet kell nyújtania. Ez vonatkozott egyébként a jól védő „Bánéra” is.

Final Eight, 2. nap, Spandau – ZF-Eger 6-10, 2018.06.08. (FOTO: Fehér Anna)

Final Eight, 2. nap, Spandau – ZF-Eger 6-10, 2018.06.08. (FOTO: Fehér Anna)

Uros Csucskovics, az egriek montenegrói válogatottja: – Most sajnálhatjuk csak igazán, hogy azt a tegnapi meccset úgy elszúrtuk. Amikor visszamentünk a szállodába, sokat beszélgettünk. Minél több minden elhangzott, annál inkább lehetett érezni, hogy mi még összetartozunk és mindenki ugyan azt akarja. Összeszorítva a fogakat, küzdeni, koncentrálni és legyőzni a Spandaut. Túlpörögtünk a Barceloneta mérkőzésen az okozhatta azt a katasztrofális játékot. Egyáltalán nem akarok a Barceloneta elleni mérkőzéssel foglalkozni már, de azért kellett megemlítenem, mert a mostani meccsnek is voltak olyan időszakai, amikor a lendület nem igazán jó irányba vitt bennünket. Ezért volt az a sok kiállításunk, de szerencsére nagyon jól védekeztünk, „Báne” pedig sugárzott hátulról egyfajta nyugalmat. Gyorsan rendezni tudtuk a sorokat, és úgy érzem, bár nem tudom, hogy ez kívülről hogyan látszott, de magabiztos győzelmet arattunk.

Braniszlav Mitrovics a sárga-kékek csapatkapitánya: – Olyan családban nőttem fel, ahol azt tanultam, ha megígérek valamit, akkor azt minden körülmények között be kell tartani. Amit mondtam, hogy más lesz ma, az úgy is lett. Ami a legfontosabb ebben az az, hogy az akarat, az agresszivitás sokkal magasabb szinten volt ma. Igen, beszélgettünk tegnap, ahogy „Csucskó” is mondta. Figyeltem a szemeket, s azt láttam, hogy értjük egymást. Mi volt, ami rosszul működött, miért történhetett meg velünk ez a szégyen? Mit kell ma tennünk a Spandau ellen? Alaposan megbeszéltük. Tegnap volt egy rossz kezdés, ami után semmi nem működött. Ma ez fordítva volt igaz. Örülök neki, de még nem vagyunk kint a gödörből, amit tegnap Dabrowski Norbi már ároknak titulált. Lesz még egy meccsünk itt Genovában, s azt is meg kell nyernünk, bárki is lesz az ellenfél. Talán akkor elmondhatjuk, hogy valamit jóvátettünk, a jóvátehetetlenből.


 

A genovai Final Eight helyosztóinak programja:

2018. Június 9., szombat
16.00.: Spandau 04 Berlin – AN Brescia
17.30.: ZF-Eger – Szolnoki Dózsa VSC
19.00.: CNA Barceloneta – VK Jug Dubrovnik
20.30.: Olympiakosz Pireusz – Pro Recco

 

(FOTO: Fehér Anna)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez