Ők mondták a mérkőzés után…

Dabowski Norbert, Braniszlav Mitrovics, Decker Ádám és Lőrincz Bálint a Barceloneta elleni vereség után.


 

– Rémálommá változott a Final Eigth számunkra – fogalmazott a mérkőzést követően, Dabrowski Norbert, a ZF-Eger férfi csapatának vezetőedzője. – Egyszerűen annyit hibáztunk, amivel hozzásegítettük az ellenfelünket a győzelemhez. A támadásaink lassúak voltak, nehezen értünk fel támadásban a kapuk elé, védekezésben pedig sorozatban elváltottuk magunkat. Az első két negyed még úgy ahogy rendben volt, de az is csak azért, mert a hibáinkat akkor még nem büntették meg. Aztán pedig mindenki egyénileg próbált meg valamit. Amikor lőni kellett volna passzoltunk, amikor passzolni kellett volna, akkor pedig lőttünk. Egyszerűen nem értem, hogy mi történt. Amikortól pedig a Bareceloneta elkezdte érvényesíteni az akaratát, akkor szétcsúsztunk.

– Hogyan tovább, hogy lehet ebből a gödörből kijönni?

– Ez sajnos nem is gödör, hanem már árok! Értetlenül állok a dolgok előtt. A kérdés számomra is az, hogy hogy lehet innen felállni. Nagyon sokan kijöttek Egerből szurkolni, tudom, hogy otthon a LED fal előtt is sokan voltak. Nincs mese össze kell szedni magunkat. Nem tehetjük meg a szurkolókkal, a klubbal, de magunkkal sem, hogy a későbbiekben is valami hasonlót produkáljunk

– A Spandaut ismerjük, az sem lesz egy egyszerű feladat…

– Egy csoportban voltunk, akkor is nagyon megküzdöttünk velük. Ők ma nem így kaptak ki az Olympiakosztól, ahogy mi. Ők úgy szenvedtek vereséget, ahogy ki lehet kapni. Egy ilyen tornán, a legnehezebb a vesztes első meccs után összekaparni magunkat, és az ötödik, nyolcadik helyért játszani. Minden erőmmel azon leszek, hogy ez sikerüljön.

Final Eight-negyeddöntő, ZF-Eger – CNA Barceloneta 4-9, 2018.06.07. (FOTO: Fehér Anna)

Final Eight-negyeddöntő, ZF-Eger – CNA Barceloneta 4-9, 2018.06.07. (FOTO: Fehér Anna)

– Nem értem – mondta már Decker Ádám, az egriek világbajnoka. – Azt mondom, hogy nem is annyira sokat nem hibáztunk, de amit elkövettünk, az súlyos volt. Minden egyes hibánk akár egy-egy mérkőzést is eldönthetett volna. Értetlenül állok a történtek előtt. Azt éreztem, az elején, hogy minden jó, meccsben vagyunk, aztán egyszer csak kezdett kifolyni minden a kezünkből. Norbi meccs közben négy, öt olyan dolgot kért, amiből, ha csak egyet, vagy kettőt megvalósítunk minden negyedben, akkor most nem ilyen hangulatban beszélgetünk. Ez a Barcelona nem az a csapat volt, amit ne tudtunk volna megverni. Nem tudom az okát, ennek a nagy vereségnek. Maximálisan felkészültünk. Nem lennék a Norbi helyében, mert most mindenki azt kérdezi tőle, hogy mi történt a csapatoddal. Mert én mint játékos nem tudok magyarázatot találni.

– Esetleg egy Perrone, vagy egy Vrlic volt a különbség?

– Nem hiszem. A Perrone egy gólt lőtt, de a Vrlic sem csinált semmi olyat, ami nagyon különleges lett volna. A különbség sajnos azt kell mondanom, hogy mi magunk voltunk. Egyéni, mentális különbségeken múlott ez a mérkőzés. Még csak a bírókra sem foghatjuk, mert korrekt bíráskodás volt.

 

-Ennyit talán egész szezonban sem hibáztunk, mit ezen az egy mérkőzésen. Tőled is csak ugyanazt tudom kérdezni: mi történt?

– Nem tudom – válaszolt meglehetősen szűkszavúan a ZF-Eger hálóőre, Braniszlav Mitrovics. – Ebben a pillanatban nagyon csalódott vagyok. Nem erre számítottunk. Aztán a meccsen csak azt látom, hogy megy az idő, megy az idő és nem csinálunk semmit, miközben az ellenfél lövi a gólokat. Ott hagyjuk a Munarrizt, pedig mindenki tudja, hogy ő egy kulcsfigura az ellenfélnél. Mindkét csapatnak a védekezés az erőssége és abból próbál építkezni. Ezt ők most is bemutatták, mi pedig egyre jobban szétestünk, ahogy múlt az idő. Nem tudom az okát. Mi egész szezonban, a Bajnokok Ligájában, átlag hat gólt kaptunk, most meg kilencet.

– Ez után a vereség után nagyon nehéz lesz, mert az ötödik, nyolcadik helyért kell a vízbe ugrani. Mindenki nagyon maga alatt van. Össze tudjátok kapni magatokat?

– Azért is nagyon nehéz lesz, mert itt vagyunk negyedik éve a BL végjátékában, és még egyszer sem sikerült átlépni azon a bizonyos küszöbön. Most úgy éreztük, hogy meglehet a bravúr, mert nem azért vagyunk sportolók, hogy az ötödik helyért játszunk, s most mégis ez történt. Ez nagyon fáj, és belül eszi a lelkemet. Tudjuk, hogy a ZF-Eger név mit jelent. Én mint csapatkapitány azon leszek, hogy úgy álljunk oda a hátralévő két mérkőzéshez, hogy csak nyerhetünk. Most visszamegyünk a szállodába, átbeszélünk mindent, és ígérem, egy másik csapatot láthattok holnap!

 

– Nagyon nehéz ilyenkor mit mondani, nagyon el vagyok keseredve – folytatta a sort a saját nevelésű Lőrincz Bálint. – Komolyan arra készültünk, hogy megnyerjük a BL-t. Sajnos olyat betliztünk, amire nem emlékszem, hogy mikor fordult velünk elő utoljára. Nem tudok többet mondani, összetört a lelkem. Amit viszont Bane mondott, hogy össze kell szedni magunkat, azzal teljesen egyetértek. Azért vagyunk sportemberek, hogy ezt megtegyük. Nagyon sajnálom, hogy így alakult…


 

A negyeddöntő további eredményei:

Olympiakosz Pireusz – Spandau 04 Berlin 6-5
VK Jug Dubrovnik – Szolnoki Dózsa VSC 9-8
Pro Recco – AN Brescia 12-10 b.u.

 

A genovai Final Eight további programja:

Elődöntők, helyosztók:
2018. Június 8., péntek
16.00.: Spandau 04 Berlin – ZF-Eger
17.30.: Szolnoki Dózsa VSC – AN Brescia
19.00.: Olympiakosz Pireusz – CNA Barceloneta
20.30.: VK Jug Dubrovnik – Pro Recco

Helyosztók:
Június 9., szombat
16.00.: Mérkőzés a 7. helyért
17.30.: Mérkőzés az 5. helyért
19.00.: Mérkőzés a 3. helyért
20.30.: Döntő

 

(FOTO: Fehér Anna)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez