Az első sípszóra várva…

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, FINAL EIGHT, NEGYEDDÖNTŐ

CNA BARCELONETA (SPANYOL) – ZF-EGER

GENOVA, PISCINA SCIORBA, JÚNIUS 7., CSÜTÖRTÖK, 17.30. (TV: M4 SPORT).

V.: MARGETA (SZLOVÉN), NAUMOV (OROSZ).

 

Mint amikor a versenylovak a rajtgép előtt tombolnak, a rajtpisztoly dörrenésére várva, olyan a hangulat Genovában, Európa legjobb nyolc csapatának nagy randevúján. Tegnap, azaz szerdán mindenki megérkezett, s éppen csak benézett szálláshelyére, s azonnal indult a versenyhelyszínt adó uszodába. Oda, ahol a Pro Recco játssza hazai mérkőzéseit. Egy kis átmozgató tréning, szigorú programbeosztás szerint. Ez pedig azt jelentette, hogy kettéosztották a harminchárom méteres medencét, és két csapat egyszerre tréningezett. Persze mondani sem kell, hogy – bár senki semmit nem árult el leendő játékáról -, azért fél szemmel mindenki átsandított a másik térfélre azt kutatva, milyen mozgás is zajlik ott. A mieink délután hat órára kaptak edzésidőt, közösen a Dubrovnik csapatával. Közvetlen előttünk, a szolnokiak „csobbantak egyet”, így volt alkalmunk a régi egri ismerősöket köszönteni. Kis Gábor, Zalánki Gergő, Milos Csuk, s a többiek akkor hagyták el a terepet, amikor mi megérkeztünk. Mit mondjunk? Róluk sem, de a mieinkről sem a frissesség szobrát mintázták volna meg, tegnap kora este. Ezért is volt még ma délelőtt is egy kis átmozgató edzés, további ismerkedési lehetőség a medencével, magával a térrel, hogy a kapura lövéseknél már érezzék a sarkokat a játékosok.

Genova, Final Eight, 2018.07.06. (Fehér Anna)

Genova, Final Eight, 2018.07.06. (Fehér Anna)

Ahogy Decker Ádám fogalmazott, már sikerült kicsomagolnia magát a szűk másfél órás repülőút után. Nem a két méter felettiek kedvenc szórakozása ugyanis a repülőgépek ülései közé préselődve sürgetni az idő múlását, a boldog földet érés pillanatára várva, amikor már eredeti testhelyzetét felvéve kiléphet a repülőgépből. Frissen, pattogósan, szinte a vízen járva végezték az előre megbeszélt gyakorlatokat a játékosok. Leszűrhettük, amit még otthon, indulás előtt mondtak, jó állapotban vannak, erősek, koncentráltak, rajtra készek. Sem Dabrowski Norbertnek, sem pedig segítőjének, Petrovai Mártonnak nem kellett nógatni senkit, mindenki tette a dolgát. Olyannak tűnt az egész, mint egy színházi főpróba előtt, amikor még a legutolsó simítások, instrukciók zajlanak. Apropó instrukciók! Az edzés végeztével, ez már a csapat szálláshelyén történt. Azt kérte Dabrowski Norbert, hogy most már mindenki hagyja őket magukra. Ebéd, egy kis pihenő, majd a taktika újbóli átbeszélése következett, aztán fél hatkor…

Már mindenki toporzékol, mint azok a bizonyos versenylovak a rajt előtt. Bár a munkások még mindig a helyszín tökéletesítésén ügyködnek, amolyan jó olasz módra, de azért ha lassan is minden a helyére kerül. Indulhat a Final Eight, a Bajnokok Ligája legjobbjainak csatározása, a végső nagy győzelemért. Biztosak vagyunk benne, hogy az otthoni „versenyhelyszín” is megtelik, délután. Ne feledjék a közösen szurkolni vágyók: A Frank Tivadar utcában, mondhatnánk: stílusosan, a két egri uszoda között felállított nagy led fal előtt, az eseményhez kapcsolódó játékkal, körítéssel már kora délutántól várunk minden vízilabda barátot. A fiúk, tudják, érzik, hogy otthonról is mennyire szorítanak nekik. Csak kezdődne már, csak kezdődne már… Ritkán vágyunk így az első sípszóra!


A genovai Final Eight programja: 

Negyeddöntők:
2018. Június 7., csütörtök
16.00.: Olympiakosz Pireusz – Spandau 04 Berlin (A-meccs)
17.30.: CNA Barceloneta – ZF-Eger (C-meccs)
19.00.: VK Jug Dubrovnik – Szolnoki Dózsa VSC (B-meccs)
20.30.: Pro Recco – AN Brescia (D-meccs)

Elődöntők, helyosztók:
Június 8., péntek
16.00.: A-meccs vesztese – C-meccs vesztese
17.30.: B-meccs vesztese – D-meccs vesztese
19.00.: A-meccs győztese – C-meccs győztese
20.30.: B-meccs győztese – D-meccs győztese

Helyosztók:
Június 9., szombat
16.00.: Mérkőzés a 7. helyért
17.30.: Mérkőzés az 5. helyért
19.00.: Mérkőzés a 3. helyért
20.30.: Döntő

(FOTO: Fehér Anna)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez