Még 1 nap a Final Eight-ig!

Nemzetközi sajtótájékoztató nyitotta meg az idei Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét, holnaptól tehát már minden tekintet a medencére irányul.


 

Kora reggel hat órakor már repülőgépen ült az Egri Vízilabda Klub azon delegációja, amely elsőként vette be Genovát, elvégre is szerda kora délután hivatalos sajtótájékoztató nyitotta meg a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét.

Az ügyvezető-elnök Bárány Attila mellett Dabrowski Norbert képviselte a sárga-kék színeket, akik egy frankfurti átszállást követően, nagyjából fél tizenegykor már le is szálltak az olasz tengerparti városban. Némi kavar már ekkor is tapasztalható volt a szervezést illetően, ugyanis, bár az ugyanezzel a járattal érkező Szolnok gárdája felajánlotta, hogy elviszi a Final Eight résztvevőinek főhadiszállásául szolgáló szállodába egri kollégáikat, a házigazdák azonban ragaszkodtak ahhoz, hogy külön transzfer által érjen célba az első hevesi különítmény.

A programban aztán eredetileg 14 órától szerepelt volna a nemzetközi sajtótájékoztató, ahová mind a nyolc résztvevő alakulatnak delegálnia kellett magát, csakhogy ez az esemény is hozott egy kis kavart. Eleve, nagyjából egyórás késéssel indult a rendezvény, majd amolyan jó mediterrán stílusban, vagyis nem mondhatni, hogy fegyelmezett csendben zajlott végig.

Még mielőtt kifejtenénk, mi is történt a város egyik nagy terén, a Piazza de Ferrarin, a protokoll szempontjából mindenképp feljegyeznénk, kik nyitották meg gondolataikkal a maival együtt négynapos eseményt.

Az olaszok nagy feneket kerítettek a megnyitónak, hiszen Ligúria tartomány elsőszámú politikai vezetője, Giovanni Toti köszöntötte a résztvevőket, akit a sportért felelős Ilaria Cavo követett. Az Európai Úszószövetség (LEN) vezetői közül Marco Birri, Gianni Lonzi, valamint Alekszandar Sostar szólaltak fel, rajtuk kívül pedig a házigazda Pro Recco elnöke, Maurizio Felugo.

A sajtótájékoztató első része ezzel le is zárult, de csak egy percre, mert a vezetők helyét gyorsan az edzők foglalták el. A LEN kommunikációjáért felelős Csurka Gergely által történő moderálás ezek után úgy zajlott, hogy a holnapi meccsek sorrendjében, párosával léptek fel az emelvényre a szakemberek.

Elsőként így a Olympiakosz Pireusz és a Spandau 04 Berlin képviselői. Utóbbi alakulatról mindenképp illik megjegyezni, hogy hosszú-hosszú évek után képviseli nemzetét újból a legjobbak között a német rekordbajnok, el is hangzott, hogy pontosan tizenöt esztendeje játszott Genovában BL négyes döntőt a Spandau.

Ezt Bárány Attila is megerősíthette, hiszen az akkori elődöntőt pontosan az ellen a Honvéd ellen élhette meg a germán együttes, amelynek soraiban az egriek elnöke is szerepelt. A finálét aztán a Recco nyerte, ám ettől még vita nélkül állapodhattunk meg benne a helyszínen, egy „Bárány-Spandau csatát” most is el tudnánk viselni az elődöntőben, még, ha itt most nem is egyetlen személyről van szó.

Ezek után következett Dabrowki Norbert és Jesus Martin. Az Eger és a CNA Barceloneta szakvezetője természetesen egymás csapatát dicsérte, kiemelve az ellenfél erősségeit. Abban is egyetértettek az edzők, hogy nüanszok dönthetnek csütörtök délután 17.30-tól, vagyis nagyon kiegyenlített összecsapásra lehet majd számítani.

Ami pedig a ZF-Eger csapatát illeti, a keret tagjai délben szálltak fel Budapesten, és kettő óra körül landoltak Milánóban, ahonnan buszos transzfer segítségével közelítették meg a Final Eight helyszínét. A nap további programjában átmozgató edzés és vacsora szerepel, utána pedig az utolsó éjszaka, hiszen, ahogyan címünkben is leírtuk, már csak egy nap maradt a játékig!


 

A genovai Final Eight programja: 

Negyeddöntők:

2018. Június 7., csütörtök
16.00.: Olympiakosz Pireusz – Spandau 04 Berlin (A-meccs)
17.30.: CNA Barceloneta – ZF-Eger (C-meccs)
19.00.: VK Jug Dubrovnik – Szolnoki Dózsa VSC (B-meccs)
20.30.: Pro Recco – AN Brescia (D-meccs)

Elődöntők, helyosztók:
Június 8., péntek
16.00.: A-meccs vesztese – C-meccs vesztese
17.30.: B-meccs vesztese – D-meccs vesztese
19.00.: A-meccs győztese – C-meccs győztese
20.30.: B-meccs győztese – D-meccs győztese

Helyosztók:
Június 9., szombat
16.00.: Mérkőzés a 7. helyért
17.30.: Mérkőzés az 5. helyért
19.00.: Mérkőzés a 3. helyért
20.30.: Döntő

 

(FOTO: Fenyves Balázs, a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez