Légiós centerrel vagyunk komplettek

Montenegrói játékos a ZF-Eger jövő évi férfi csapatának utolsó tagja, amivel teljessé is vált a 2018/2019-es szezon kerete.


 

Legutóbbi olyan írásunkban, amelyben a ZF-Eger férfi csapatának jövő évi keretét firtattuk, úgy fogalmaztunk, már csak egy hely kiadó. Pontosabban nem kiadó, hiszen korábban már kialakult a végleges névsor, most azonban valóban lerántjuk a leplet a papíron utolsóként érkező játékosról.

Elöljáróban annyit mindenképp megjegyeznénk, a Magyar Vízilabda Szövetség éppen aktuális idegenlégiós szabályozása miatt, a következő szezonban is három külföldi pólós szerepelhet a csapatok kereteiben, negyedikként pedig egy olyan személy, aki rendelkezik magyar papírokkal is, de nem erősíti hazája válogatottját.

Hogyha ezt nézzük, Angelosz Vlahopulosz és Sztrahinja Rasovics az első, míg Marko Avramovics az utóbbi körhöz tartozik, a korábban bejelentett játékosok listájából pedig tökéletesen látszik, egy harmadik légiósnak maradt még hely. Vagyis már nem, hiszen montenegrói centerrel bővül a sárga-kék keret, Nikola Murisics ugyanis egri színekben folytatja a nyártól.

– Első alkalommal Dabrowski Norberttel beszéltem az Egerbe igazolásom lehetőségéről, majd, amikor mi ketten kezet fogtunk, utána következett az elnök, Bárány Attila, sokáig viszont nem kellett gondolkoznom, mert a magyar bajnokság minden játékos álma – szóltak első szavai az idei szezont a román Steaua Bucurestinél töltő Murisicsnek.

– Szóval elég gyorsan választ adtam a megkeresésre, és hát ebből kiderül, hogy igent mondtam. Ismertem már korábbról is az egri klubot, mint az egyik legjobbat Magyarországon és így természetesen Európában, a világon is. Mindezt bizonyította is az elmúlt évek eredménye, amikor a Bajnokok Ligájában rendre ott tudott lenni a végjátékban. Nagyon jó játékosok alkotják a keretét, akik mindent tudnak a vízilabdáról. Ezeket a dolgokat akkor is tudtam volna, hogyha idén nem játszunk kétszer az Egerrel, mert nagyon jó barátságot ápolok Uros Csucskoviccsal, aki csupa jókat mondott. A klubról, a városról, az emberekről, szóval várom már, hogy itt játszhassak.

A Steaua elleni két BL-csoportmeccsen a mieink ellen szerzett egy-egy gól mellett egy kiváló fizikumú vízilabdást ismerhettünk meg a játékos személyében, aki technikailag is remek képzésben részesült. De, hogy honnan az alapok? Ezt is megkérdeztük.

– Pályafutásomat a Primorac Kotor csapatában kezdtem el, de a klub aztán nehéz helyzetbe került, és én is eligazoltam – beszélt karrierjének korábbi éveiről Nikola Murisics.

– Egy évet a Budvanska Riviera gárdájában vízilabdáztam, amely együttessel az Adria Ligában szerepeltünk és egy jó szezont tudtunk a hátunk mögött. Ezek után következett a Steaua Bucuresti, ahol három nagyon szép évet töltöttem el, és ahol nagyon boldog voltam. Nyertünk ezidő alatt három bajnokságot és két kupát is szóval, tényleg jól sikerült időszakról volt szó. Viszont, hogy megpróbáljam stabilizálni a helyemet a montenegrói válogatottban, nagyon fontos volt, hogy olyan csapatba kerüljek, mint az Eger. Tudni kell, hogy a nemzeti együttesünk bő keretében van három-négy jó center, ezért az, hogy a magyar bajnokságban edződhetek hétről hétre, ez az én esélyeimet is növelhetik. Arról nem is beszélve, hogy ebben a közegben még jobbá válhatok.


 

A ZF-Eger férfi csapatának 2018/2019-es kerete:

Valics Bence, Csiszár Boldizsár – kapusok, Decker Ádám, Hosnyánszky Norbert, Sztrahinja Rasovics, Angelosz Vlahopulosz, Marko Avramovics, Biros Barnabás, Kürti Dominik, Magyar Márton, Sánta Dániel, Gyárfás Tamás, Lukács Dorián, Tóth Bendegúz, Nikola Murisics – mezőnyjátékosok. Dabrowski Norbert, Petrovai Márton – edzők.

 

(FOTO: h2opolo.hu)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez