Három hatodik hely

Mindhárom leány Országos Utánpótlás Bajnokságban szereplő együttesünk azonos pozícióban zárta a 2017/2018-as szereplését.


 

Biros Péter, a ZF-Eger leány ifjúsági csapatának edzője: – Ez a mérkőzés pont olyan volt, hogy a biztos győzelem és az utolsó meccs tudatában szálltunk vízbe, ami miatt kicsit csapongóra is sikeredett a játék. Úgy gondolom, hogy ez természetes is, biztosan benne volt a lányokban, hogy idei utolsó meccsüket játsszák, ezért azt mondtam nekik is, hogy örülni kell a győzelemnek. Nem is mondtam most semmi rosszat, csak, hogy próbálják meg élvezni a játékot, lőjenek sok gólt. A találkozó után volt egy kis szalonnasütés is, szóval jó hangulatban sikerült lezárnunk a bajnokságot.

 

Leány ifjúsági:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 22. forduló
ZF-Eger – Győri VSE
17-4 (6-0, 4-1, 2-2, 5-1)
ZF-EGER: Aranyi R. – Molnár D. 3., Kékesi B. 2, Libercz B. 2, Hornyák S. 4, Rocska L. 2, Szilágyi Sz. 1. Cs.: Podlovics A. – Kiss A., Katona Zs. 1, Horváth L., Dobi D., Bódi F. 1, Kovács M. 1. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 5/2. ill. 7/1.
Ötméteresből: 4/3. ill. –


 

Rüll Csaba, a ZF-Eger leány serdülő csapatának edzője: – Valahol ez egy kötelező győzelem volt számunkra, és ugye az előző nyilatkozatomban is említettem, hogy akkor lesz értéke a Szentes elleni sikerünknek, hogyha ezt hozni tudjuk. Nagyon tetszett, hogy komolyan vették a lányok a meccset. Sok labdát szereztünk hátul, az ellenfél pedig nem nagyon tudott felúszni a támadásoknál, és ez nyilvánvalóan segítette a védőmunkánkat. Szépen dolgoztuk ki a helyzeteket, de nagyon sokat kihagytunk belőlük. Ezen mindenképp javítanunk kell. Ettől függetlenül végig magabiztosan vezettünk, egy percig nem forgott veszélyben a győzelmünk. A védekezést emelném ki leginkább, mert ezzel sikerült megnyernünk a meccset. Túri Dorottya száz százalékos védőmutatóval zárt, hiszen nem kapott gólt. Katona Zsófi és Bódi Fruzsina utolsó serdülő mérkőzését játszotta, ennek megfelelően, örültem neki, hogy győzelemmel tudtuk őket búcsúztatni. Jó volt látni, hogy csapatként működtünk végig, és, hogy a bajnokság felére beérett az a sok munka, amit elvégeztünk. Úgy gondolom, jó úton járunk, ezt fogjuk folytatni nyáron is.

 

Leány serdülő:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 22. forduló
ZF-Eger – Győri VSE
5-0 (2-0, 2-0, 0-0, 1-0)
ZF-EGER: Túri D. – Dobi D., Katona Zs. 2, Kiss A. 1, Kovács M. 1, Simon E., Pásztor F. Cs.: Horváth L., Tarczali T., Bódi F. 1. Edző: Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 4/1. ill. 4/0.
Ötméteresből: 2/2. ill. –


 

Rüll Csaba, a ZF-Eger leány gyermek csapatának megbízott edzője: – Szerettünk volna visszavágni a győri vereségünkért, de sok minden nehezítette a dolgunkat. Eleve ketté kellett szednünk a csapatot, mert Debrecenbe is kellett játékost küldeni az Észak-keleti Ligakupa aktuális fordulójára. Tarczali Tamara korábbi, brutalitásért kapott kiállítása utáni eltiltása most telt le, így rá sem számíthattunk még, mint ahogyan arra a Sajtós Violettára sem, akinek az ujjperce repedt meg korábban. Mondtam ugyan a lányoknak, hogy ne féljünk a kiállításoktól a kicsi létszámunk miatt, de úgy éreztem, ez végül mégis rányomta a bélyegét a védekezésünkre. Látszott a lányokon, hogy nem olyan bátran működik a hátsó alakzat, nehogy hamar összeszedjék a három személyi hibát. Ennek ellenére nem játszottunk rosszul támadásban sem, de nagyon sok helyzetünk a kapufán csattant. A Győr ezeket rendre megbüntette, mégis sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez. Az utolsó negyedben próbáltunk volna felállni mínusz háromról, de megint sok lehetőség maradt kihasználatlanul, és ezt már nem bírtuk el. A találkozó összképe alapján nem volt ez egy sima vereség. Túri Dorottyát ennél a mérkőzésnél is szeretném kiemelni, mellette Horák Zsófit, Végert Julcsit, és Lövei Zorát is. Összesen két cserénk volt, de, amikor Jászberényi Eszter és Juhász Janka a vízbe ugrott, akkor sem illetődtek meg egyiken sem. Még egyszer hangsúlyozom, hogyha itt vannak a többiek, lehetett volna ez jobb is, de összességében így sem lehet rossz szavam a lányokra.

 

Leány gyermek:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 22. forduló
ZF-Eger – Győri VSE
3-8 (0-1, 0-3, 2-1, 1-3)
ZF-EGER: Túri D. – Pogonyi B., Hüse F., Pásztor F., Horák Zs. 1, Végert J. 1, Lövei Z. 1. Cs.: Juhász J., Jászberényi E. Edzők: Rüll Csaba, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 6/1. ill. 3/1.
Ötméteresből: 1/0. ill. 1/1.

 

(FOTO: Fehér Anna, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez