A Honvédból is igazolunk

Bemutatjuk a ZF-Eger jövő évi csapatának tizenkettedik játékosát.


 

Véget ért a bajnokság a ZF-Eger férfi együttesénél, és ezzel együtt megszűnt végre a szerda-szombat meccsterhelés is. Előző mondatunkat csak azért zártuk ezzel a megállapítással, mert pontosan a felgyorsult versenyidőszak miatt, kicsit háttérbe szorultak olyan dolgok, amelyek a jövő szempontjából igenis lényegesek.

Természetesen a nyári játékosmozgásra, a jövő évi csapat kialakulására gondolunk, hiszen az élet a szezon zárultával sem áll meg. Felelevenítve az eddigi információkat, eddig már tizenegy pólós nevével tisztában lehetünk, akik a következő idényben is sárga-kék színeket képviselnek majd.

Decker Ádám, Hosnyánszky Norbert, Sztrahinja Rasovics, Angelosz Vlahopulosz, Marko Avramovics, Valics Bence, Biros Barnabás, Csiszár Boldizsár, Kürti Dominik, Magyar Márton, és Sánta Dániel mellett azonban még további helyek voltak kiadók, és most egy újabb névvel bővült a keret.

Örömmel jelentjük be, hogy az idei szezonban a Racionet Honvéd csapatát erősítő Gyárfás Tamás igent mondott klubunk ajánlatára, így a korábbi utánpótlás válogatott pólós az előttünk álló időszakban egri vízilabdásnak mondhatja magát. – Pontosan a dátumra nem emlékszem, hogy mikor hívott fel Dabrowski Norbi, de nagyon tetszett az ajánlata, meg maga a hely is, hiszen az egri vízilabda mindig is az egyik bölcsője volt ennek a sportágnak – tartotta meg „antréját” a ZF-Eger legújabb szerzeménye.

– Tehát, amikor megkeresett, nem sokat gondolkoztam ezen. Megbeszéltük ugyan a családdal, a párommal, mert volt más ajánlatom is, de nem sokat haboztam, gyorsan igent mondtam. Már nagyon várom, hogy elkezdjük a közös munkát, mert azt gondolom, hogy ez egy nagyon komoly előrelépés lehet nekem, pláne, hogy ez lesz az első olyan szezonom, amikor klub szinten nemzetközi kupában szerepelhetek. Illetve várom, hogy egy fiatal, dinamikus csapattal, Norbival új dolgokat tanulhassak meg.

Aki esetleg nem ismerné Gyárfás Tamás eddigi „munkásságát”, azok kedvéért arra is rákérdeztünk, mit kell tudni eddig pályafutásáról. – Vízilabdázni először az Újpestben kezdtem el, szóval nekem a Margitsziget a szívem csücske – tekintett vissza a múltba a fiatal játékos.

– Az első állomás ezt követően az OSC volt, utána két év Vasas, ami nagyon jó két szezon volt, és ugye most két esztendő a Honvédnál. Így érkeztünk el ide, hogy Egerbe igazoljak, ami talán az eddigi legnagyobb lépést jelenti a pályafutásomban, és amivel talán a válogatott pereméhez is elérhetek. Ami az utánpótlás eredményeimet illeti, Perthben U18-as világbajnokságról szereztem egy ezüstérmet, Szombathelyen az U20-as VB-n negyedik helyen zártunk, illetve voltam még két Európa-bajnokságon is, amelyek közül egy ötödik pozíció a legjobb szereplésem. Felnőtt szinten eddig a tavalyi Univerziádét tudom felmutatni. Visszatérve a klubokhoz, mindig is nagy álmom volt, hogy egy top csapatban meghatározó játékos legyek. Úgy gondolom, hogy a top csapat szintjét ezzel elértem, a következő lépés pedig az lehet, hogy ebben az együttesben váljak előbb-utóbb húzóemberré. Szerintem, a következő szezon nagyon érdekes lesz, mert van öt olyan csapat, amely egymás ellen veszélyes lehet. Mindenképp az élmezőnybe várom magunkat, de ez még a jövő zenéje. Az is nagyon feldob, hogy a legjobb európai csapatok ellen is megmérkőzhetünk majd hétről hétre, iszonyatosan motivál ez az egész, mert ezzel érzem azt, hogy van értelme még több munkát beletenni a hétköznapokba.

(FOTO: Budapesti Honvéd Sportegyesület)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez