Bravúros idegenbeli sikerek

A leány Országos Utánpótlás Bajnokság legutóbbi két játéknapján kiváló eredményeket értek el a ZF-Eger csapatai


 

Szilágyi Péter, a ZF-Eger leány ifjúsági csapatának edzője: – Nagyon fontos ki-kimérkőzést játszottunk a Dunaújváros otthonában, ahol nagyon fegyelmezett, jó játékkal sikerült visszavágnunk az őszi, hazai vereségünkért. Mindenki hozzátette a magáét a sikerhez, és talán a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtottuk.

Szentesen nem mi voltunk az esélyesek, hiszen a hazaiak a dobogós helyezésekért harcolnak, ráadásul az érettségik, illetve egyetemi elfoglaltság miatt, több játékos is hiányzott a heti edzésekről. Mindennek köszönhetően, sajnos nem is sikerült megismételnünk az előző heti jó játékunkat. A Szentes igazából végig uralta a mérkőzést, és a játék képe alapján reális eredmény született. Ezen a hétvégén a Győr ellen utolsó alkalommal ugrunk hazai környezetben medencébe, szeretnénk szépen zárni a szezont.

 

Leány ifjúsági:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, a 16. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Dunaújvárosi FVE-Yordo – ZF-Eger
8-10 (1-3, 1-2, 3-1, 3-4)
ZF-EGER: Aranyi R. – Molnár D. 1, Kékesi B. 5, Libercz B., Hornyák S. 3, Rocska L., Szilágyi Sz. 1. Cs.: Katona Zs., Dobi D., Bódi F. Edző: Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/1. ill. 5/1.
Ötméteresből: – ill. 4/4.

A 20. forduló mérkőzésén:
Yordo Szentes – ZF-Eger
12-6 (5-3, 3-1, 3-2, 1-0)
ZF-EGER: Aranyi R. – Molnár D., Kékesi B. 2, Libercz B. 1, Hornyák S. 2, Rocska L., Szilágyi Sz. 1. Cs.: Kiss A., Katona Zs., Dobi D., Bódi F., Podlovics A. Edző: Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 8/5. ill. 4/0.
Ötméteresből: 1/1. ill. 1/1.


Rüll Csaba, a ZF-Eger leány serdülő csapatának edzője: – Itthon kikaptunk a Dunaújvárostól, ezért mindenképpen szerettünk volna idegenben javítani, de sajnos kísértetiesen hasonlított ez a találkozó az egy héttel korábbi, Honvéd ellenihez. Az első negyedet megint odaadtuk az ellenfélnek. A Dunaújváros is ugyanazt a szoros emberfogást alkalmazta, mint a Honvéd, ráadásul a játékvezetők megint engedték ezt a játékot, és ez fizikálisan felőrölt minket. Ennek ellenére a második negyedtől sikerült felvennünk a harcot, és szorosabbá vált a meccs. Annak örülök, hogy tizenhárom emberelőnyt sikerült kiharcolnunk, viszont ebből csak kettőt sikerült belőnünk, és ezt meg is büntette ellenfelünk. Az egyéni teljesítményeket illetően, Túri Dorottya ügyesen védett, de örülök Dobi Dorina két góljának is.

Szentesre a tisztes helytállás reményében utaztunk el, hiszen hazai környezetben sima vereséget szenvedtünk, azonban ettől függetlenül szerettünk volna meglepetést okozni. Szerencsére sikerült annyira feltüzelni a lányokat, hogy már a bemelegítésnél jó volt rájuk nézni. Rögtön az első negyedben jól is indultunk, elmentünk 2-0-ra, ez pedig megadta az alapot a jó folytatáshoz. Nagyon szépen védekeztük ki az emberhátrányokat, de ezen kívül is remekül működött a védekezésünk. Dobi Dorina révén sikerült kivennünk a szentesiek legjobb játékosát, és ezzel méregfogát húztuk ki riválisunknak. Túri Dorottyát ezen a meccsen is ki tudom emelni, rajta kívül pedig Katona Zsófit illeti a dicséret, hiszen támadásban és védekezésben is jó teljesítményt nyújtott. Kiss Abigél kiválóan szervezte a támadásokat, két gólt is lőtt, de tényleg mindenkivel meg vagyok elégedve, mert ahhoz, hogy Szentesen három pontot tudjunk szerezni, mindenkire szükség volt. Nagyon tudatosan játszottunk az utolsó negyedben, jól játszottunk az idővel, és őriztük az előnyünket. Mindenkire nagyon büszke vagyok és gratulálok a lányoknak, ez a győzelem ugyanakkor úgy válhat igazán értékessé, hogyha a Győr ellen is nyerni tudunk az előttünk álló hétvégén.

 

Leány serdülő:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, a 16. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Dunaújvárosi FVE-Yordo – ZF-Eger
15-7 (4-0, 5-3, 3-2, 3-2)
ZF-EGER: Túri D. – Horváth L., Dobi D. 2, Katona Zs. 1, Kiss A. 1, Kovács M., Bódi F. Cs.: Gell G., Tarczali T. 1, Sajtós V., Horák Zs. 1, Simon E. 1, Pásztor F., Hüse F. Edző: Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 3/2. ill. 13/2.
Ötméteresből: 1/1. ill. 1/1.

A 20. forduló mérkőzésén:
Yordo Szentes – ZF-Eger
4-7 (0-2, 2-2, 1-3, 1-0)
ZF-EGER: Túri D. – Horváth L., Dobi D. 1, Katona Zs. 4, Kiss A. 2, Kovács M., Bódi F. Cs.: Gell G., Tarczali T., Sajtós V., Horák Zs., Simon E., Pásztor F., Hüse F. Edző: Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 4/1. ill. 5/2.
Ötméteresből: 1/1. ill. 1/1.


 

Nagy István, a ZF-Eger leány gyermek csapatának edzője a Dunaújváros elleni mérkőzésről: – A győzelem ellenére bosszús vagyok, mert így, hogy nem rendes játékidőben sikerült eldöntetnünk a találkozót, valószínűleg nem érhetjük már el a bajnokság negyedik helyét. Ügyesek voltak egyébként a lányok, és örültem ennek a játéknak is, de egy kicsi hiányérzet azért marad bennem. Elégedett vagyok Túri Dorottyával és Pásztor Flórával.

Rüll Csaba a Szentes elleni mérkőzésről: – A bajnokcsapat ellen játszottunk, mert a Szentes már korábban bebiztosította első helyét. Mindezek miatt a tisztes helytállás volt a cél. Kemény játékkal kezdtek a szentesiek, nagyon szépen megoldották a dolgaikat, mi pedig az elejét odaajándékoztuk nekik. Nagyon hiányzott Tarczali Tamara, aki brutalitás miatt továbbra is eltiltását töltötte. Miután a Szentes ilyen simán elment, mondtam is a lányoknak, hogy ne tiszteljük ennyire az ellenfelet. Gólratörőbben, bátrabban kell játszanunk, aminek viszont örültem, hogy Pásztor Flóra két szép gólt lőtt. Végert Julianna, Pogonyi Bíbor és Jászberényi Eszter is egyre több szerepet kap a mérkőzéseken, aminek szintén örülök.

 

Leány gyermek:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, a 16. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Dunaújvárosi FVE-Yordo – ZF-Eger
12-14 (2-4, 5-2, 1-2, 3-3) b.u.: 1-3
ZF-EGER: Túri D. – Hüse F. 1, Pásztor F. 3, Horák Zs. 2, Sajtós V. 3, Végert J. 1, Lövei Z. 1. Cs.: Juhász J., Jászberényi E. Edző: Nagy István.
Gól – emberelőnyből: 7/1. ill. 3/1.
Ötméteresből: 4/3. ill. 2/2.

A 20. forduló mérkőzésén:
Yordo Szentes – ZF-Eger
14-3 (7-0, 4-2, 2-0, 1-1)
ZF-EGER: Túri D. – Hüse F., Pásztor F. 2, Horák Zs., Sajtós V., Végert J. 1, Lövei Z. Cs.: Pogonyi B., Füzesi A., Jászberényi E. Edző: Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 5/0. ill. 3/0.
Ötméteresből: 4/3. ill. 1/1.

 

(FOTO: Fehér Anna, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez