Nem lett szoros, de most még belefér

Voltak jó periódusai Genovában a ZF-Egernek, de összességében nagyon könnyű győzelmet aratott az ezzel biztosan csoportelső Pro Recco.


 

Ott fejeztük be legutolsó, genovai írásunkat, hogy az idei Bajnokok Ligája szezonban még nem kapott gólt a ZF-Eger második számú hálóőre, Csiszár Boldizsár. Nos, azóta már múlt időben kell a szituációról beszélni, mert a Pro Recco elleni találkozó első támadásából máris megszületett a nem várt találat.

Az egriek fiatal portásának Filip Filipovics köszönt be, majd tette meg ezt még egyszer, vagyis elég hamar két találattal lépett meg a házigazda. A szerbek balkezes világsztárja igazán elemében volt, a harmadik hazai emberelőnyből ugyanis meg is szerezte mesterhármasát, még jó, hogy idő közben a mieink is pontosan fejeztek be egy fórt.

Angyal Dániel szép megoldása e közben esett, majd ismét két hazai gól érkezett, így álltunk nyolc perc után 4-1-nél. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a játékvezetők elég szépen szórták a kiállításokat, és nem csak az eredménynél jegyezhettük fel a 4-1-es arányt. Persze utóbbinál fordítva álltak a számok…

A második felvonásban e tekintetben közelebb sikerült kerülni a házigazdához, de a különbség nagyon nem akart csökkenni. Pedig még egy kettős emberelőny is rendelkezésre állt, hogy megszülessen végre a második sárga-kék gól. A védekezés idő közben jobban összeállt, de érezhető volt, hogyha nem sikerül gyorsan közelebb férkőzni, az olaszok büntetni fognak.

Így is történt, ismét egy balkezes bombázó, ezúttal Dusan Mandics tüzelt távolról, amivel szemben nem volt ellenszer. Guillermo Molinával is hasonló volt a helyzet, egy időkérés utáni fór legvégén már 6-1-nél jártunk. Ezek után jöhetett a második egri találat, egy olyan emberelőny végén, amelynél BL-újoncot avattak a vendégek (Kürti Dominik személyében), és amit Hárai Balázs tuszkolt a kapuba.

Habár az első félidő egy utolsó másodperces olasz góllal fejeződött be, fordulás után mégis a mi perceink következtek. Előbb Angelosz Vlahopulosz célzott pontosan, majd Sztrahinja Rasovics oldott meg remekül egy, egy az egy elleni feladatot. Máris mínusz háromra zárkóztak az egriek.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a nagyszünet utántól már nem Stefano Tempesti védte a hazai portát, hanem Goran Volarevics, de ettől még a helyzeteket ugyanúgy értékesíteni kellett. Akkor is így voltunk ezzel, amikor Angyal Dániel ötméteresből duplázta meg pontos lövéseinek számát (7-5). A szép sorozattal ismét szorossá válhatott volna az összecsapás, csakhogy a Recco is hozzászólt még a negyedhez, az utolsó felvonás így négygólos különbségről kezdődhetett.

Ebben az utolsó negyedben aztán gyorsan megrázta magát a talján alakulat, újabb három gólt berámolva pedig el is döntötte a meccset. Nagyon sok kérdés nem is maradt az utolsó percekre, legfeljebb az, hogy mi lesz a végeredmény. A vereség ellenére nincs semmi baj, másfél hét múlva meg kell verni a Bukarestet, és akkor biztosan második helyen zárja a B-csoportot a ZF-Eger.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 13. forduló
Pro Recco (olasz) – ZF-Eger
14-6 (4-1, 3-1, 2-3, 5-1)
Genova, Piscina Sciorba, 500 néző.
V.: Gomez (spanyol), Putnikovics (szerb).
LEN-Delegátus: Moliner (spanyol).
RECCO: Tempesti – Di Fulvio, Filipovics 4, Bruni 1, Mandics 2, Ivovics 1, Gitto. Cs.: Volarevics – Molina 1, Bodegas, Echenique 1, Figari 2, Alesini 2. Edző: Vladimir Vujaszinovics.
ZF-EGER: Csiszár Boldizsár – Rasovics 2, Csucskovics, Lőrincz B., Kovács Gergő, Bedő, Vlahopulosz 1. Cs.: Angyal 2, Avramovics, Hárai 1, Biros B., Kürti. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 9/5. ill. 5/2.
Kettős emberelőnyből: – ill. 2/0.
Ötméteresből: – ill. 2/2.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-1, 6-1, 6-2, 7-2, 7-5, 13-5, 13-6, 14-6.

 

A 13. forduló további eredményei:

A-csoport:

CNA Barceloneta – AN Brescia 5-7
VK Partizan Beograd – VK Jug Dubrvonik 8-10
Dinamo Moscow – Olympiakosz Pireusz 9-13
Waspo Hannover – A-Híd OSC-Újbuda

B-csoport:
Steaua Bucuresti – Szolnoki Dózsa VSC 9-17
Jadran Herceg Novi – AZC Alphen 15-7
CN Sabadell – Spandau 04 Berlin

 

(FOTO: Fenyves Balázs, a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez