Genovában a csapat

Péntek délre érkezett meg szállására a ZF-Eger férfi együttese, így jó sok idő lesz még felkészülni a szombat este fél kilenckor kezdődő, Pro Recco elleni BL-meccsre.


 

Nincs megállás egy percre sem. Nem első alkalommal húzzuk elő ezt a közhelyként is elcsépeltnek tűnő mondatot, de ettől még ez a helyzet, tényleg nagyon feszített a tempó a ZF-Eger férfi csapatának életében.

Még mindig nincs két napja a Szolnok elleni bajnoki elődöntő első felvonásának, de mégis, mennyi minden történt már azóta. Csütörtökön például este fél hétig edzettek a fiúk, méghozzá új helyszínen, idén első alkalommal az egri Termálfürdőben. Nincs már sátor, és beállt a jó idő, így érthető volt a szabadba történő „kimozdulás”. Más kérdés, hogy a hét leghidegebb időszaka pont a foglalkozás elejére köszönt be.

Jól is esett talán beülni a jó meleg buszba, ami ugyanakkor egy dolgot jelentett: újabb utazást. A szezon következő programját a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulója szolgáltatja, idegenben, Olaszországban. Mivel a repülőjárat péntek reggel hét órakor indult, előző este a fővárosban aludtak a csapat tagjai, hogy ne kelljen hajnali hármas egri startot beiktatni. Persze, így is ötkor sikerült kimenni Ferihegyre

A korai indulás korai landolást is eredményezett, valamivel kilenc óra előtt már Milánóban szállt le a járat, majd egy két és fél órás buszos transzfert követően, pontban délre érkezett meg a tavalyi évről is ismerős szállására a sárga-kék delegáció.

És, ha már delegáció, nem árt arról is szót ejteni, hogy kik utaztak el, és kik maradtak otthon a keretből. Merthogy nem éppen legerősebb összeállításában ugorhat majd medencébe Dabrowski Norbert és Petrovai Márton alakulata. Tehát, Decker Ádám, és Hosnyánszky Norbert maradt, így a tizenkét játékos mellé az ifjúsági korú Kürti Dominik került be tizenharmadiknak.

Itt jegyeznénk meg, hogy az egri utánpótlás műhely ezennel hivatalosan is újabb tehetséget ad a nemzetközi mezőnynek, lévén, az 1999-es születésű ifjú titán élete első BL-meccsére készül. Mi meg nem tudtuk kihagyni, hogy ezen apropóból ne szólaltassuk meg a nagy nyilvánosság előtt. – Először nem is nagyon akartam elhinni, hogy hova is utazok, amikor Dabrowski Norbi megkeresett, de aztán természetesen nagyon izgatott lettem – avatott be minket pályafutása eddig egyik legnagyobb elismerésének élményébe Kürti Dominik.

– Akkor tudtam meg, hogy többen is hiányozni fognak a csapatból, így pedig lehetőség nyílik előttem, hogy bemutatkozhassam a Bajnokok Ligájában. Mondanom sem kell mekkora megtiszteltetés ez nekem, pláne, hogy nem is egy alacsonyabban rangsorolt együttes ellen tehetem ezt meg, hanem a világ egyik legjobbjának otthonában. Bízom benne, hogy kapok majd néhány percet és ismét bizonyíthatok. Szerencsére bíznak bennem, én pedig nagy elszántsággal tekintek előre a feladatomra. Otthon is nagyon örültek a hírnek, a családom, a barátaim mind-mind gratuláltak. Főleg a testvéremnek okoztam ezzel nagy boldogságot, hiszen ő nagyon régóta figyeli a pályafutásomat, és amikor teheti, ott szurkol nekem a mérkőzéseimen. Ezért is éri meg ennyit dolgozni már kisgyermek kortól kezdődően, mert hogyha hiszel magadban, az elvégzett munkában, alázattal vagy a sportág iránt, és tiszteletet mutatsz az edzőid felé, akkor elérhetsz erre a szintre is. Én nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen társaságba kerültem, és, hogy ilyen szintű találkozón bizonyíthatok, de ez még mindig csak egy állomás, továbbra is sokat kell még edzenem ahhoz, hogy egyszer majd én is meghatározó játékos lehessek.

Kürti Dominik nagyon szimpatikus és szerény mondatait követően, tényleg csak csettinteni tudunk, hiszen évről évre újak és újak mutatkozhatnak be a felnőtt csapatban, ami valóban komoly elismerése a hevesi megyeszékhelyen folyó szakmai munkának.

No, de visszatérve az olasz túrára, ebéd után szabadfoglalkozással folytatódott a nap. Azt még azért leírnánk, hogy a híres olasz lazaság most is jelen volt, amikor a szállodába történő becsekkolás során kiderült, a vendéglátók bizony arra számítottak, hogy csak vacsorát kell majd biztosítaniuk. Nagy nehezen aztán csak-csak sikerült megetetni a fiúkat, az étel mennyiségét és tartalmát illetően azonban voltak már jobb benyomások is…

A délután tehát mindenkinek szabadon telt, a legtöbben így kihasználva a talján tavaszt, Genova belvárosa felé vették az irányt. Miután a napi menetrend szerint 20.30-tól szerepel edzés a programban, a városnézés mellett a csendespihenőre is bőven maradt idő.

 

(FOTO: Fenyves Balázs, a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez