Négy pont a Honvédtól

A fiúk mellett leány utánpótlás csapataink is a fővárosi klub korosztályos együtteseit látták vendégül az előző hétvégén.


 

Biros Péter, a ZF-Eger leány ifjúsági csapatának edzője: – Magunkhoz képest jól játszottunk. Négy negyed után 10-10 volt az eredmény, ami annak a következménye, hogy nem volt jó a helyzetkihasználásunk. Hogyha ez egy picivel jobb, akkor simán nyertünk volna. Ez ugyanakkor mindig benne van a pakliban, fiatalok még a lányok, és, bár kikapni soha nem jó, összességében elégedett lehetek. Az ötméterespárbaj mindig a szerencsén is múlik, most nem mi nyertünk, de dolgozni kell tovább. Amennyiben egyébként a szezon során egy kicsit jobbak tudtunk volna lenni, ott lehetnénk mi is az első négyben. Dolgozunk tovább, hogy jövőre ez is sikerüljön.

 

Leány ifjúsági:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 19. forduló
ZF-Eger – Polo SC
12-14 (1-1, 3-2, 4-4, 2-3) b.u.: 2-4
ZF-EGER: Aranyi R. – Molnár D. 3, Kékesi B. 1, Libercz B. 2, Katona Zs. 1, Hornyák S., Rocska L. 3. Cs.: Kiss A., Dobi D., Bódi F. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 14/5. ill. 8/2.
Ötméteresből: – ill. 1/1.


 

Rüll Csaba, a ZF-Eger leány serdülő csapatának edzője: – Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mert az őszi vereség után szerettünk volna visszavágni a Honvédnak. Sajnos azonban nem úgy kezdődött a találkozó, ahogyan terveztük. A Honvédnak van egy nagyon agresszív, kemény, emberfogásos játéka, ami szerintem elég kontrás is, de a játékvezetői páros engedte ezt. Emiatt nem is azt mondanám, hogy vízilabda meccset láthattak a nézők, inkább négy negyed vízi birkózást. Sajnos nem tudtunk időben alkalmazkodni ezekhez a körülményekhez, az első negyedünk így rá is ment erre. Ettől függetlenül le a kalappal a lányok előtt, mert a 2-6-os kezdés után fel tudtak állni, és felvették a kesztyűt. Egyértelműen a csata elején ragadtunk be, de ezt követően rendezni tudtuk a sorainkat, és volt, hogy már csak egyetlen találat maradt a különbség. Voltak persze egyéni hibák is, ezeket pedig kőkeményen kihasználta riválisunk. Ami tetszett, hogy kiharcoltunk tizennégy emberelőnyt, amiből hetet be is lőttünk. Bódi Fruzsina és Katona Zsófi játékával összességében meg vagyok elégedve, de védekezésben néha elkövettek olyan hibákat, amit nekik már nem lenne szabad elkövetniük. Kovács Márta öt gólja önmagáért beszél, örülök, hogy végre elsült a keze. Kikapni persze sosem jó, mégis keserédes érzés van bennem, mert a mutatott játék nem volt rossz.

 

Leány serdülő:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 19. forduló
ZF-Eger – Polo SC
10-13 (2-6, 4-4, 2-2, 2-1)
ZF-EGER: Túri D. – Horváth L., Dobi D., Katona Zs. 1, Kovács M. 5, Simon E., Bódi F. 3. Cs.: Pásztor F., Kiss A. 1,
Sajtós V., Horák Zs., Végert J., Hüse F. Edző: Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 14/7. ill. 7/3.
Ötméteresből: – ill. 1/1.


 

Nagy István, a ZF-Eger leány gyermek csapatának edzője: – Nagyon kemény, jó kis mérkőzést játszottunk. Fontos győzelmet arattunk, ami azért is kiváló dolog, mert az utolsó három percben emberhátrányban játszottunk. Sajnos Tarczali Tamarát brutalitásért kiállították a játékvezetők, hozzáteszem, jogosan. Ettől függetlenül volt tartás a csapatban, úgyhogy meg tudtuk tartani ezt az egygólos előnyt. Nagyon jó támadásokat vezettünk, és fegyelmezetten védekeztünk. Most mindenki ügyes volt, de hogyha ki kellene emelnem valakit, akkor a három gólt szerző Pásztor Flórát mindenképp megemlíteném, mint ahogyan Sajtós Violettát, és a kapuban stabilan szereplő Túri Dorottyát is.

 

Leány gyermek:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 19. forduló
ZF-Eger – Polo SC
6-5 (3-1, 0-2, 2-0, 1-2)
ZF-EGER: Túri D. – Pásztor F. 3, Tarczali T. 1, Horák Zs. 1, Sajtós V. 1, Végert J., Lövei Z. Cs.: Pogonyi B., Hüse F.
Edző: Nagy István.
Gól – emberelőnyből: 11/3. ill. 8/1.
Ötméteresből: 2/2. ill. 4/3.

 

(FOTO: Fehér Anna)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez