Erőltetett menetben…

Irány Szolnok, a döntőért!


 

E.ON OB I., FÉRFIAK, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS.

SZOLNOKI DÓZSA VSC – ZF-EGER

SZOLNOK, VÍZILABDA ARÉNA, ÁPRILIS 25., SZERDA, 16.00.

V.: PETIK ANDRÁS, DODOG SZABOLCS

 

Az ember szinte csak a fejét kapkodja. Eger – Szolnok, Szolnok – Eger, aztán egy Bajnokok Ligája meccs, egri részről Genovában, a Recco ellen, majd egy újabb Eger – Szolnok, s ki tudja még, hogy hol a vége. Mindez vasárnap, szerda, szombat, szerda ritmusban. Lehetne talán egy kicsit szurkolóbarát , a versenynaptár összeállítója, magukról a főszereplőkről, a játékosokról már nem is beszélve. Következik tehát szerdán, a Szolnoki Dózsa – ZF-Eger bajnoki elődöntő első mérkőzése.

Biztos sokan emlékeznek rá, még a szezon elején, amikor a sűrű programról kérdeztük Dabrowski Norbertet, az egriek vezetőedzőjét, úgy nyilatkozott, hogy most már érti miért is van huszonöt labdarúgója a Chelsea-nek. Szinte végig, az egész idényre jellemző volt ez az erőltetett menet, csak hát ugye az sem mindegy, hogy ki az ellenfél. Mert kétség kívül a véghajrá jelenti a legnagyobb erőpróbát úgy fizikálisan, mint mentálisan. Mint azt a vezetőedző elmondta, nagy kérdés, hogy hogyan tudja forgatni, a csapatot, miként tud ebben az időszakban egy-egy meccsről pihenőt adni, annak, akiről látja, hogy igazán szüksége van erre. Erre példa a BVSC elleni mérkőzés, amikor a kapuban remeklő Csiszár Boldizsár helyettesítette, azt a Mitrovicsot, aki utána bravúrok sokaságával segítette a csapatot a Herceg Novi, majd a Szolnok elleni mérkőzésen is.

Persze Szolnokra, a teljes kerettel utazik a csapat, hiszen nem kisebb a tét, mint a döntőbe jutás. Egyedül Hárai Balázs játéka kérdéses. Az ő szereplése a mai orvosi vélemény függvénye.

Azt már tudjuk jól, hogy az egyik fél hetedik pontjának megszerzéséig tartó párharc jelen állás szerint 3-3-ra áll. Mire eldől, hogy melyik együttes küzdhet meg majdani döntőbeli ellenfelével, az aranyéremért, addigra lehet, hogy a felek meg is unják egymást. Így van ez szinte minden szezonvégén. Eger-Szolnok, Szolnok-Eger, ki tudja még hányszor. Azt már tudjuk, hogy szerda ide, korai kezdési időpont oda, a leglelkesebb, legelszántabb drukkerek, útra kelnek, annak reményében, hogy egy újabb egri győzelem tanúi lehessenek Szolnokon. Sajnos a TV nem közvetíti a mérkőzést, de mi ott leszünk, s a megszokott módon, a lehető leggyorsabban tájékoztatjuk a kommunikációs csatornáinkon keresztül az itthonról szorítókat.


 

Az elődöntő másik párosítása:

2018. április 25., szerda
19.30.: FTC PQS Waterpolo – A-Híd OSC-Újbuda

 

(FOTO: Fehér Anna, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez