Jöhet megint a Szolnok

Végig vezetve, nagyot játszott a ZF-Eger férfi együttese a bajnokság középszakaszának utolsó fordulójában, így 3-3-ról kezdheti az elődöntőt vasárnap délutáni riválisával szemben.


 

Az FTC szombat esti, OSC-vel szemben aratott győzelmével világosodott a képlet abban a tekintetben, hogy ki lehet a ZF-Eger bajnoki elődöntős ellenfele. A vasárnap kora délutáni, Szolnoki Dózsa VSC elleni összecsapáson így pontot kellett szereznie a házigazdának ahhoz, hogy a címvédővel kezdje párharcát.

Vendég győzelem esetén Cseh Sándor alakulata zárta volna élen a középszakasz felsőházi küzdelmeit, ebben az esetben pedig a Fradi következhetett volna, már szerda este, az egyik fél hetedik megszerzett pontjáig tartó párharcban. Ezekkel a lehetséges forgatókönyvekkel indulhatott a szezon ötödik Eger-Szolnok csörtéje, és egy nagy hiányzót, a csuklósérüléssel bajlódó Hárai Balázst elkönyvelve.

Egyértelműen jobban kezdett a hazai csapat, ami az első percek kiváló védekezése mellett a negyed közepére már gólokban is megmutatkozott. Dabrowski Norbert időkérése után előbb Angyal Dániel, majd Sztrahinja Rasovics is akciógóllal örvendeztette meg a Bitskey-uszoda közönségét, naná, hogy a szolnoki edző kolléga is gyorsan T-betűt formált a kezével.

A vendég időkérést követően, rögtön emberelőny is következett, és ugyan már kiegészültek a mieink, Milan Alekszics mégis megtalálta az utat a hálóba. A következő hangorkánt Hosnyánszy Norbert remek átlövése váltotta ki, így továbbra is tartani tudta a plusz kettőt a sárga-kék alakulat.

Sőt! Amikor Bedő Krisztiánt hátulról faultolták, jogosan érkezett a büntető, amit Angelosz Vlahopulosz váltott gólra. A 4-1-es részeredmény tényleg kiváló startot jelentett, még annak ellenére is, hogy a második szolnoki fórból Fülöp Bence tudott túljárni az egri védelem eszén.

Az előny ellenére, nem volt könnyű helyzetben a házigazda, mert védekezésben sorra érkeztek a labda nélküli kiállítások, miközben támadásban egészen a tizenkettedik percig várni kellett az első létszámfölényes lehetőségre. Idő közben Angelosz Vlahopulosz ismét megvillant, és mivel Sztrahinja Rasovicsnak is volt még „hozzáfűznivalója”, féltávnál 6-2-nél, vagyis négygólos előnynél tartottunk!

A kiváló első félidő után továbbra is résen kellett lenni, intő jel volt ugyanis Zalánki Gergő találata, valamint az a kimaradt egri emberelőny, amikor Nagy Viktort állították ki a játékvezetők, és mégsem sikerült a kapus nélkül maradt szolnokiaknak gólt lőni. És lám-lám, a nevelő egyesülete ellen játszó Zalánki keze megint elsült, rögtön szorosabbá téve ezzel az összecsapást.

Akárhogy is, egy felvonás maradt hátra, és a harmadikban egyáltalán nem tudott eredményes lenni a hazai csapat. Ettől függetlenül is sikerült megtartani kettőt az előnyből, ám még mindig hátra volt nyolc hosszú perc. Érezhető volt, hogyha ismét az egriek tudnak először betalálni, megnyílhat a győzelemhez vezető út.

ZF-Eger – Szolnoki Dózsa VSC 8-7, 2018.04.22. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – Szolnoki Dózsa VSC 8-7, 2018.04.22. (FOTO: Lénárt Márton)

Szerencsére ez a forgatókönyv alakult ki, amihez kellett Bedő Krisztián második kiharcolt ötméterese. A triplázó Rasovics nem hibázott, majd jöhetett a meccs gólja, Kovács Gergő „kígyótérről” elengedett lövésével (8-4). Közel került a diadal, ugyanis már csak öt perc maradt hátra.

A Dózsa persze nem adta fel, de a szépítésen kívül már nem sok mindenre futotta erejéből. Mindez azt jelenti, hogy végig vezetve, kiváló mérkőzést nyert meg a ZF-Eger együttese, így pedig a Szolnokkal játszhatja majd bajnoki elődöntőjét. A hét megszerzett pontig tartó párharc 3-3-ról indul, méghozzá szerdán, a Tiszaligetben


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB I., férfiak, középszakasz, felsőház, 8. forduló
ZF-Eger – Szolnoki Dózsa VSC
8-7 (4-2, 2-0, 0-2, 2-3)
Eger, Bitskey-uszoda, 800 néző.
V.: Molnár P., Németh A.
ZF-EGER: Mitrovics – Avramovics, Decker Á., Rasovics 3, Vlahopulosz 2, Bedő, Hosnyánszky 1. Cs.: Angyal 1, Csucskovics, Lőrincz B., Kovács Gergő 1, Biros B., Kürti D. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
SZOLNOK: Nagy V. – Gocics, Prlainovics, Bátori 1, Zalánki 2, Mezei, Jansik D. Cs.: Alekszics 1, Younger, Csuk 2, Kis G., Fülöp B. 1, Hangay Z. Edző: Cseh Sándor.
Gól – emberelőnyből: 6/1. ill. 11/3.
Ötméteresből: 2/2. ill. 1/1.
Kiállítva (végleg cserével): Angyal a 27. percben.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-1, 4-1, 4-2, 6-2, 6-4, 8-4, 8-7.

 

A 8. forduló további eredményei:

MKB-Euroleasing BVSC-Zugló – PannErgy Miskolci VLC 11-10
A-Híd OSC-Újbuda – FTC PQS Waterpolo 6-10
Debrecen – Racionet Honvéd 12-9

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez