Irány Genova!!!

A Herceg Novi legyőzésével sorozatban negyedik alkalommal verekedte be magát a Bajnokok Ligája végső játszmájába a ZF-Eger férfi együttese.


 

Ahogyan szombat este a BVSC-vel szemben egy játékos kieséséről beszéltünk, a szerdai, Jadran Herceg Novi elleni Bajnokok Ligája-találkozó apropóján is hasonlóval kell kezdenünk. Hárai Balázs neve nem került be ezúttal a meccs jegyzőkönyvébe, mivel a korábban műtött csuklója begyulladt.

A rossz hír természetesen még a várt szoros csatához képest is keményebb összecsapást jelenthetett elöljáróban, szóval alaposan fel kellett kötnie úszónadrágját a ZF-Eger együttesének. Mindemellett a tétel továbbra is változatlan maradt, egy pont kell, és már biztosan megvan a Final Eight, három, és meg lehet a B-csoport második helye is.

Így kezdődött a csoportkör tizenkettedik fordulójának egri mérkőzése, illetve hazai találattal. A megnyert ráúszás után ugyan még nem sikerült eredményesnek lenni, de a második akció végén, Angelosz Vlahopulosz emberelőnyből szerezte meg a vezetést csapatának.

A második etapban sem szaporáztak a gólok, most azonban a Jadrannak sikerült először eredményesnek lennie, a harmadik létszámfölényes szituáció végén, és Duro Radovics révén. Más kérdés, hogy ezt követően, nem volt túl sok öröme a vendég alakulatnak. Előbb Hosnyánszky Norbert lőtt el pontosan egy fórt, majd Kovács Gergő a „világ végéről” pókhálózta ki a bal felső sarkot. Először vezetett a házigazda hárommal (4-1).

Fordulás után is több percet kellett várni az első igazán említésre méltó eseményre. Megint Hosnyánszky Norbert került főszerepbe, aki remekül használta ki, hogy a montenegrói hálóőr kintebb áll a kapujából, mint a megszokott, és egy szépségdíjas ejtéssel már négygólosra növelte a differenciát.

Nagyon jól alakult a találkozó, és a védelem – a remeklő Braniszlav Mitroviccsal az élen – továbbra is fantasztikusan zárt. Ezek után érkezett ugyanakkor egy kisebb hullámvölgy, a Herceg Novi ugyanis két gólt is berámolt egymás után, így egy negyeddel a vége előtt még nem nyugodhattunk meg.

Négy minutummal a találkozó vége előtt viszont már igen. Fél perc alatt két egri gól, a korábbi legnagyobb differenciát rajzolta ki, 8-4-nél pedig – tekintve, hogy a döntetlen is elegendő lett volna a továbbjutáshoz – már elkönyvelhettük, megvan a Final Eight!

A vége már az örömünnepről szólt, amit meg is érdemeltek a fiúk, hiszen sorozatban negyedik alkalommal verekedték be magukat a Bajnokok Ligája végső játszmájába, ezúttal a nyolcas döntőbe. Irány tehát Genova, lehet foglalni az utakat, szállásokat június elejére!

ZF-Eger – Jadran Herceg Novi 8-4, 2018.04.18. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – Jadran Herceg Novi 8-4, 2018.04.18. (FOTO: Lénárt Márton)


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 12. forduló
ZF-Eger – Jadran Herceg Novi (montenegrói)
8-4 (2-0, 2-1, 1-2, 3-1)
Eger, Bitskey-uszoda, 800 néző.
V.: Alexandrescu (román), Schwartz (izraeli).
LEN-Delegátus: Moliner (spanyol).
ZF-EGER: Mitrovics – Hosnyánszky 2, Angyal 1, Lőrincz B., Vlahopulosz 1, Bedő 1, Rasovics 1. Cs.: Csiszár Boldizsár – Avramovics, Decker Á., Kovács Gergő 2, Csucskovics, Biros B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
JADRAN: Kandics – Radovics 2, Banicevics, Petkovics 1, Merkulov 1, Popadics, Spaics. Cs.: Tesanovics – Krijestorac, F. Gardasevics, Draskovics, Mijuskovics, M. Gardasevics. Edző: Vladimir Gojkovics.
Gól – emberelőnyből: 8/3. ill. 8/2.
Kipontozódott: Merkulov a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-1, 5-1, 5-3, 6-3, 6-4, 8-4.

 

A 12. forduló további eredményei:

A-csoport:

A-Híd OSC-Újbuda – CNA Barceloneta 6-8
VK Jug Dubrovnik – Waspo Hannover 14-9
Olympiakosz Pireusz – AN Brescia 13-6
Dynamo Moscow – VK Partizan Beograd 16-4

B-csoport:

Szolnoki Dózsa VSC – Spandau 04 Berlin 9-8
Steaua Bucuresti – Pro Recco 6-13
AZC Alphen – CN Sabadell 14-16

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez