Hatodik hely az Európa Kupában

A három egrit foglalkoztató magyar férfi válogatott nem tudott kiugró eredményt elérni a rijekai Nyolcas Döntőben.


 

Attól függetlenül, hogy az előző héten nem rendeztek klubmérkőzést, még mozgalmas napokat tudhatunk a hátunk mögött. Pontosabban csak azok a ZF-Eger játékosok, akik nemzeti együtteseik tagjaként részt vettek a rijekai Európa Kupa Nyolcas Döntőjében.

A magyar férfi válogatottban Angyal Dániel, Bedő Krisztián, valamint Kovács Gergő kapott lehetőséget a három csoportmeccsen, valamint egy helyosztón. Az eredményeket illetően, Görögországgal szemben egy döntetlen, Olaszország ellen vereség, míg Spanyolország ellenében egy siker jött össze, ami a csoport harmadik helyéhez volt elegendő.

A lebonyolítás alapján így az ötödik helyért folytathatta Märcz Tamás legénysége, amely során Montenergó ellen ugyanakkor nagy verést kapott. Az első alkalommal kiírt Európa Kupában ezzel hatodikként debütált a magyar csapat.

A többi válogatottban szereplő egri pólósok közül Angelosz Vlahopulosz a görögökkel hetedikként, Uros Csucskovics a montenegróiakkal ötödikként, míg a Braniszlav Mitrovicsot és Sztrahinja Raszovicsot is a soraiban tudó szerb gárda negyedikként zárt. Az aranyérem a hazai környezetben szereplő Horvátországnak jutott.


 

A magyar válogatott eredményei:

Európa Kupa, férfiak, Nyolcas Döntő, A-csoport
Magyarország – Görögország 9-9
Egri gólszerző: Angelosz Vlahopulosz 2.

Magyarország – Olaszország 5-10
Egri gólszerző: Bedő Krisztián 1.

Magyarország – Spanyolország 13-7
Egri gólszerző: Bedő Krisztián 1.

Mérkőzés a 6. helyért:
Magyarország – Montenegró 7-15
Egri gólszerző: Bedő Krisztián 1, ill. Uros Csucskovics 1.

 

Az Európa Kupa Nyolcas Döntőjének végeredménye:

1. Horvátország, 2. Spanyolország, 3. Olaszország, 4. Szerbia, 5. Montenegró, 6. Magyarország, 7. Görögország, 8. Franciaország.

 

(FOTO: waterpolo.hu)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez