Vége – hatodik hely…

Most sajnálhatja igazán szerdai vereségét a ZF-Eger női együttese, hiszen a Szentes elleni párharc második mérkőzésén simán kikapott, ezzel pedig negatívan zárult az idei szezon.


 

A szerda esti, hazai vereséget követően, mindenképp nyernie kellett a ZF-Eger női csapatának ahhoz, hogy maradjon esélye az OB I-es bajnokság ötödik helyének megszerzésére, ennek megfelelően a lehető legjobban kezdődött a Hungerit Szentes otthonában rendezett péntek esti összecsapás.

Az első támadás joga ugyan a hazaiaké volt, de amint a mieink jöttek, Miklós Réka máris akciógóllal jelezte, ismét nem érné be négy találat alatt. Fontos volt a jó rajt, ennek ellenére néhány perccel később máris egyenlítettek a hazaiak, majd az első kisszünetig további két eredményes támadást vezettek.

A második felvonás sem kezdődött jól, Palaro Dias Melani találatával már 4-1-re ment el a házigazda. Annak ellenére is volt okunk aggodalomra, hogy Somhegyi Noémi révén sikerült eggyel közelebb kerülni az alföldiekhez, hiszen még a félidő vége előtt Kudella Panna állította vissza az addigi legnagyobb különbséget.

Két negyed alatt két gól bizony nem sok, a támadások terén ezért mindenképpen változtatni, sőt, inkább javulniuk kellett a sárga-kékeknek, már amennyiben nem szeretettek volna idő előtt végleg lemaradni. Nos, Brigitta Games és ismét Somhegyi Noémi által már négy és fél minutum alatt annyi gólt szereztek a vendégek, mint előtte két negyed alatt, de azért Vidumansky László tanítványai sem maradtak teljesen csendben.

A találkozó ekkoriban úgy alakult, ahogyan két nappal korábban a Bitskey-uszodában, csak éppen fordítva. A szentesiek uralták a meccset, és két-háromgólos előnyük birtokában közel kerültek a párharc lezárásához. Pláne akkor, amikor az eddigi két meccs legnagyobb differenciája is kialakult Petőváry Luca megmozdulását követően (8-4).

Ennél a pontnál pedig már ténylegesen bravúrra volt szükség, hogy megforduljon az állás, vagy legalább ötméterespárbajt jelentő döntetlen alakuljon ki. Most azonban nem jött a fordulat, és a végére még tovább nőtt a ZF-Eger hátránya, így a lányok számára április első hetében, a hatodik helyen ért véget az idei bajnokság.


Mestermérleg:

Biros Péter: – Nehéz mit mondanom, mert most is meg voltak a lehetőségek, hogy nyerjünk itt is, de nem tudtunk élni velük. A Szentes ezzel szemben nem hibázott, magabiztosan játszott, pláne, hogy nyerni tudott nálunk. Egerben úgy láttam, hogy mi veszítettük el a meccset, most viszont elől és hátul is gyengébben muzsikáltunk. Sajnálom, hogy így alakult, mert úgy gondoltam, hogy meg lesz ez az ötödik hely.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, rájátszás az 5. helyért, 2. mérkőzés
Hungerit Szentes – ZF-Eger
11-6 (3-1, 2-1, 2-2, 4-2)
Szentes, V.: Mucskai P., Tordai P.
SZENTES: Lekrinszki – Szabó A., Niu 3, Kudella 1, Dias 3, Hevesi, Mirshina 1. Cs.: Brávik 1, Dömsödi, Petőváry 2, Kis K., Sebők Zs. Edző: Vidumansky László.
ZF-EGER: Horváth A. – Kékesi, Tóth Cs., Szilágyi Sz., Ráski 1, Games 1, Miklós R. 1. Cs.: Kocsis Sz., Somhegyi 3, Katona Zs., Hornyák S., Molnár D. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 10/3. ill. 10/2.
Ötméteresből: 1/1. ill. –
Kipontozódott: Tóth Cs. a 25. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 4-1, 4-2, 5-2, 5-3, 6-3, 6-4, 7-4, 8-4, 8-5, 11-5, 11-6.
Az egyik fél második sikeréig tartó párharcot a Szentes nyerte, 2-0-ra.

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez