Sabadell a második hely kulcsa

Úgy alakultak a szombati Bajnokok Ligája-eredmények, hogy a vasárnap délben vízbe ugró ZF-Eger férfi csapata nagyon közel kerülhet a kedvező továbbjutó pozíció kiharcolásához.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, B-CSOPORT, 11. FORDULÓ

CN SABADELL (SPANYOL) – ZF-EGER

SABADELL, ÁPRILIS 1., VASÁRNAP, 12.00.

V.: DE JONG (HOLLAND), OBRADOVICS (MONTENEGRÓI)

LEN-DELEGÁTUS: RAMOS (PORTUGÁL)

 

Ismételten hosszú napot hagyott maga mögött a ZF-Eger férfi együttese, hiszen szombat kora reggel utazott el következő Bajnokok Ligája-mérkőzésének helyszínére. A vasárnap déli, CN Sabadellel szembeni összecsapásnak különös jelentősége lesz, de erről majd a szombati eredmények ismertetésénél értekezünk részletesebben.

A nap legalábbis nem ezzel kezdődött, hanem azzal, hogy reggel hat órakor buszra szállt a társaság a Bitskey-uszoda mellett. Az első úticélt ezúttal nem a magyar főváros repülőtere jelentette, hanem az osztráké, tehát Bécsből repült el Spanyolországba a sárga-kék delegáció.

Kicsit foghíjasan indult el a túra, hiszen a húsvéti ünnepre előre gondolva, többen Budapesten szálltak fel a buszra. Egyébként is volt hiányzó a keretből, nevezetesen a megbetegedett Uros Csucskovics, aki helyett az utolsó pillanatban Biros Barnabás neve került fel a tizenhármas listára.

A Tinett Busz munkatársainak biztonságos és gyors közlekedése révén, már déli tizenkettő előtt Bécsbe érkezett a csapat, ahonnan kicsivel 14 óra után szállt fel a két és fél órás útra. A barcelonai földre szállás pillanatában már senki sem gondolt a magyarországi esős, borongós időre, hiszen közel húsz fok fogadta az egrieket Katalónia központjában.

Itt egyébként hamar fel lehetett ismerni a jó néhány hónapja a nemzetközi sajtót is foglalkoztató katalán-spanyol konfliktust, hiszen rengeteg ablakból, erkélyről lógott a sárga-vörös csíkos zászló, illetve a „Si” felirat, ami a katalán függetlenségi igényre mond egy nagy igent.

 A félórás buszút kellemesen telt, és ahogyan egyre jobban közeledtük a közvetlen Barcelona mellett található Sabadell városába, úgy kezdtünk el egyre jobban gondolkozni azon, hogy vasárnap délben már nagyon fontos pontokért ugorhat medencébe a ZF-Eger gárdája.

A szállás elfoglalását követően, nagyjából egy órája volt mindenkinek egy kis lazításra, hiszen este fél nyolctól már átmozgató edzés szerepelt a programban. Hamar megtetszett egyébként sok mindenkinek a Club Natassió Sabadell létesítménye, amelyben több medence is megtalálható.

A mi meccsünk helyszíne egy harminchárom méteres lesz, de érdekes az építmény, hiszen egy emelettel feljebb (nem elírás, tényleg ilyen a vizes blokk elrendezése), egy ötven méteres versenymedence is megtalálható, egy egyoldalas, meglehetősen magas lelátóval. Az, hogy a Bajnokok Ligája-találkozót a kisebbik játéktéren rendezik, valamilyen szinten előre borítékolja azt is, hogy túlzott helyi érdeklődés nem várható a mérkőzés iránt.

A néhány száz fő befogadására alkalmas nézőtér ettől függetlenül igazán hangulatos, és hogyha ez a néhány száz fő meg is érkezik majd a meccs előtt, bizonyosan remek atmoszféra mellett zajlik majd a BL-csoportkör tizenegyedik fordulójának záró fellépése.

És akkor itt kanyarodjunk vissza az összecsapás jelentőségére, hiszen egyedül az egriek csörtéjét rendezik a hét utolsó napján. Szombat este ezen kívül komplett kört rendeztek, ezért pontosan tudjuk, hogy a B-csoportban nem igazán történt meglepetés. Csupa hazai győzelem, amit előre is vártunk.

A Pro Recco nagyot lépett az első hely bebiztosítása felé, hiszen három góllal legyőzte a címvédő Szolnokot. A második pozíció megszerzése szempontjából nem mellékesen be is segített a sárga-kékeknek, hiszen a mieink hátralévő négy mérkőzéséből most már bizonyosan elegendő kilenc pontot szerezni, hogy ne végezzen rosszabbul a második legjobb továbbjutó helynél Dabrowski Norbert és Petrovai Márton alakulata.

Szintén a papírformának megfelelő módon nyert saját otthonában a Jadran Herceg Novi is, ami azt jelenti, hogy nem ez a hétvége lesz, amikor hivatalosan is kijelenthetjük, megvan a Final Eight. Amennyiben ugyanis vasárnap nyerni tudnak az egriek, továbbra is kilenc egység marad a különbség montenegrói riválisukkal szemben, vagyis három fordulóval a befejezés előtt matematikailag még mindig előzhetne a Jadran.

Más kérdés, hogy erre a forgatókönyvre azért elég komoly szorzót adnának a fogadóirodák, éppen ezért maradjunk a jól bevált sémánál, a mindig csak a következő ellenfélre koncentrálás elvénél. Dabrowski Norbert is pontosan ezt emelte ki, hogy azért ez a Sabadell Herceg Noviban is nyerni tudott, plusz a Reccót két és fél negyedik alaposan megszorongatta.

A Bitskey-uszodában született 14-5-ös sikerből tehát most egyáltalán nem szabad kiindulni, egészen biztosak lehetünk benne, hogy jóval szorosabban alakul majd az összecsapás. Mindentől függetlenül így is kötelező a három pont megszerzése, hiszen, mint azt levezettük, ennek a találkozónak a három pontjára mindenképp szükség lesz a második hely megszerzéséhez…


 

A 11. forduló további eredményei:

A-csoport:
CNA Barceloneta – VK Jug Dubrovnik 8-6
Waspo Hannover – Dinamo Moscow 11-15
AN Brescia – A-Híd OSC-Újbuda 9-5
VK Partizan Beograd – Olympiakosz Pireusz 4-7

B-csoport:
Jadran Herceg Novi – Steaua Bucuresti 16-10
Spandau 04 Berlin – AZC Alphen 14-8
Pro Recco – Szolnoki Dózsa VSC 8-5

 

(FOTO: Fenyves Balázs, a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez