Rendben volt a Sabadell-meccs

Dabrowski Norbert a tökéletes forgatókönyvről, Decker Ádám a meccs közbeni védekezésváltásról, Csiszár Boldizsár pedig arról beszélt a Sabadell elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után, hogy idén még nem kapott gólt a sorozatban.


 

Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője: – Megmondom őszintén, hogyha van forgatókönyv, amit lehetett volna előzetesen választani, akkor ez lett volna a legjobb, mert hogyha nagyon hamar sikerül két-három-négy góllal meglépni, akkor az egy kicsit kényelmessé teszi a csapatot. Úgyhogy szerintem jó volt ez így, hogy ragadtak ránk, és éreztük, hogy muszáj végig élesnek lenni négy negyeden keresztül. Aztán persze kijött, hogy hosszabb a padunk, meg erősebb a csapatunk. Helyenként jól is játszottunk, és hogyha azt nézzük, hogy rapid utunk volt, meg mögöttünk egy nagyon nehéz hét, akkor maximálisan elégedett lehetek azzal, amit láttam.

Decker Ádám, az egriek játékosa: – Elsőként annak örülök, hogy különösebb rákészülés nélkül sikerült nyernünk, bár voltak megingások. Talán az első két negyed szorosabbra sikeredett, mint vártuk, de attól függetlenül, hogy az egész hetet a szezon további részére való felkészülésnek szenteltük, sima győzelmet arattunk. Nagyjából a meccsről ennyit tudnék mondani, illetve azt, hogy egy jövőbe mutató négy negyed lehetett, mert mérkőzés közben változtattunk a védekezésen, és azt gondolom, hogy jól reagált rá a csapat. Ez mindenképp pozitívum lehet a későbbiekben, hogyha esetleg nehéz helyzetbe kerülünk, hiszen akkor meccsen belül is képesek lehetünk hátul átrendeződni. Hogy egy kicsit a találkozó hátteréről is beszéljek, a játék színvonala nem tükrözte a jelentőségét. Most már csak egyetlen pontra vagyunk a Final Eighttől, de igazából nekünk az a célunk, hogy a hátralévő három csoportmeccsünkből kettőt mindenképpen megnyerjünk, mert hogyha így lesz, akkor másodikként tudunk továbbjutni.

Csiszár Boldizsár, az egriek kapusa: – Nagyon tetszett ez a mérkőzés, még annak ellenére is, hogy a viszonylag szorosabb első két negyeden kívül nagyobb ellenállásra számítottam a Sabadelltől. Egy félidőig tartották velünk a lépést, de látszott rajtuk, hogyha nem jönnek be a meccs eleji kapufás góljaik, akkor hamarabb is elfogytak volna. Egyébként örültem tényleg mindennek, egyedül azt sajnáltam, hogy Húsvétvasárnapra esett az összecsapás. Soha nem beszéljük meg előre Dabrowski Norbival, hogy mikor mehetek be a kapuba, ez mindig az eredmény alakulásának függvénye. Amikor viszont a harmadik negyed vége felé kezdtünk egyre jobban elhúzni a hazaiaktól, akkor már éreztem, hogy ismét vízbe ugorhatok. A játéklehetőség mellett amiatt is boldog lehetek, hogy most sem tudták bevenni a portámat, vagyis ebben a szezonban még mindig nem kaptam gólt a BL-ben.

 

(FOTO: Fenyves Balázs a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez