Egy pont kell még Genovához

Két negyedig tudta tartani a lépést a házigazda Sabadell a Bajnokok Ligája húsvétvasárnapi mérkőzésén.


 

Sokat kellene visszamenni az időben, hogy Húsvétvasárnapra eső tétmérkőzést találjunk az egri vízilabdázás történetében. Igazság szerint lapozhatnánk az évkönyveket, de aligha találnánk erre példát. Ezt is ki kell próbálni egyszer, fogjuk fel így a dolgot, a ZF-Eger férfi alakulata ugyanis ezen a napon ugrott medencébe a Bajnokok Ligája tizenegyedik fordulójában.

A házigazda CN Sabadell hazai környezetben veszélyes ellenfél hírében áll, ezért a szokatlan kezdési időpont mellett erre is figyelniük kellett a mieinknek. Nos, a kellő koncentráció olyannyira eredményesre sikeredett, hogy az első két vendég akcióból máris gólnak örülhettünk.

Remekül kezdődött tehát minden, mégis két hazai találat következett a mérkőzés krónikájában. Hosnyánszky Norbert váratlan lövése kicsit meglepte a katalánok portását, és mint később kiderült, az első felvonás igazán lényeges szituációi ezzel le is záródtak.

A második negyed szinte ugyanúgy kezdődött, mint az azt megelőző, ezúttal azonban Lőrincz Bálint verte meg lóbáival a hazai kapust, majd Hárai Balázs következett egy jobb felsős csavarral. Máris hárommal léptek meg a sárga-kékek, szóval kezdett jól alakulni a találkozó.

Ekkoriban azonban még nem igazán érezte azt a fajta „vérszagot” Dabrowski Norbert és Petrovai Márton együttese, amivel végérvényesen le lehetett volna szakítani a házigazdát, fel is jött a Sabadell ismét egy gólra. Még a nagyszünetig ugyanakkor sikerült megduplázni az előnyt.

Fordulás után sokadik alkalommal játszódott le ugyanaz a forgatókönyv, vagyis ismételten mínusz egyre közelítettek a hazaiak. Továbbra is szoros eredményen ingázott az összecsapás, ami elsősorban mégis annak volt betudható, hogy a szokásosnál gyengébben védekeznek az egriek.

Szerencsére elől sok esetben meg tudta találni a kapuba vezető utat a vendég csapat, legközelebb ezért 7-10-es állásnál érkeztünk mérföldkőhöz. Dabrowski Norbert időkérését követően, Sztrahinja Rasovics negyedik gólját szerezte meg, ezzel pedig először vezettek négy találattal a sárga-kékek.

A mérföldkő jelző már csak azért is helytálló, mert innentől valóban kezdett kinyílni, eldőlni a mérkőzés. Amikor a centerek helyére keveredő Kovács Gergőt teljesen üresen hagyta az ellenfél, már öttel vezettek a vendégek, nyolc perccel a vége előtt pedig azért ezt már elég komoly előnynek tekinthettük.

Pláne, hogy a záró játékrész első találata is egri játékos nevéhez fűződött, vagyis végérvényesen lezártnak tekinthettük a három pont sorsáról szóló kérdést. A ZF-Eger ezzel a sikerrel, és a Szolnok olaszországi vereségével tovább növelte előnyét a B-csoport második helyén, ami nagyon kedvező pozíciót jelent a továbbiakban is. A jó hír pedig az, hogy április 18-án a Herceg Novi elleni következő hazai meccsen egy pontszerzés is elég a biztos továbbjutás kiharcolásához. Közel, nagyon közel tehát Genova


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 11. forduló
CN Sabadell (spanyol) – ZF-Eger
7-15 (2-3, 3-4, 2-5, 0-3)
Sabadell, 150 néző.
V.: De Jong (holland), Obradovics (montenegrói).
LEN-Delegátus: Ramos (portugál).
SABADELL: Mardones – Escribano, Carillo 3, S. Cabanas 2, Carrasco, Muller, Matoso 1. Cs.: Pujol, Bustos, Fenoy, Galego 1, V. Cabanas. Edző: Salvador Gomez.
ZF-EGER: Mitrovics – Rasovics 5, Decker Á., Kovács Gergő 1, Hosnyánszky 4, Hárai 1, Vlahopulosz 1. Cs.: Csiszár Boldizsár – Angyal 1, Avramovics, Lőrincz B. 1, Bedő 1, Biros B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 8/3. ill. 9/4.
Ötméteresből: 1/1. ill. 2/2.
Kipontozódott: Bustos a 30. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 2-2, 2-5, 4-5, 4-7, 6-7, 7-8, 7-15.

 

A 11. forduló további eredményei:

A-csoport:
CNA Barceloneta – VK Jug Dubrovnik 8-6
Waspo Hannover – Dinamo Moscow 11-15
AN Brescia – A-Híd OSC-Újbuda 9-5
VK Partizan Beograd – Olympiakosz Pireusz 4-7

B-csoport:
Jadran Herceg Novi – Steaua Bucuresti 16-10
Spandau 04 Berlin – AZC Alphen 14-8
Pro Recco – Szolnoki Dózsa VSC 8-5

 

(FOTO: Fenyves Balázs, a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez