Jövő szerdán helyosztón a lányok

Kevesebb, mint egy héttel a Szentes elleni, ötödik helyről döntő párharc nyitómeccse előtt Biros Péternél érdeklődtünk a felkészülés jelenlegi szakaszáról.


 

Viszonylag régebben foglalkoztunk a ZF-Eger női együttesével, hiszen miután az OB I-es bajnokság középszakaszában alulmaradt a Ferencvárossal szemben, már csak egyetlen párharc vár rá, méghozzá a Szentes elleni, két nyert meccses, vagyis az ötödik helyről döntő csata.

Egy hosszabb szünet után Biros Péter és Szilágyi Péter tanítványai a szezon végső szakaszához érkeztek, és az alapszakaszban is elért ötödik helyért küzdhetnek. Az ellenfél Hungerit Szentes a BVSC-vel szemben maradt alul a középszakasz hasonló részében, vagyis a mieinkhez hasonlóan, szintén egy mérkőzésen búcsúzott a további küzdelmektől.

Hogyha így nézzük, két csalódott társaság nézhet egymással farkasszemet, hiszen mindenképp az elődöntőbe jutás jelentette volna az előrelépést. Ami egyébként ezt a szezont, és az eddigi egymás elleni találkozókat illeti, két győzelmet könyvelhettünk el az alföldiek ellen, egyiket ráadásul egy televíziós mérkőzésen.

Az 5-4-re, majd a 10-9-re megnyert találkozók eredményéből tisztán levonható, hogy most sem lesz könnyű megtörni a Csongrád megyei együttest, amely társaság az alapszakaszt egy helyezéssel zárta mögöttünk.

Fontos lesz nagyon, hogy Ráski Lilláék a szezon legjobb formáját nyújtsák majd mindkét összecsapáson, mivel a szentesiek nagy valószínűséggel felkészülten és némi bosszúvággyal érkeznek majd április 4-én este a Bitskey-uszodába. – Nincs két ugyanolyan mérkőzés, mégis úgy gondolom, hogy sok meglepetés nem lesz sem a szentesiek játékában, sem a miénkben – vélekedett Biros Péter, a ZF-Eger vezetőedzője a jövő szerdai ütközetről.

– Más kérdés ugyanakkor, hogy meglehetősen régen játszottunk tétmérkőzést, emiatt az elmúlt hetekben főleg arra fektettünk hangsúlyt, hogy fizikálisan helyt tudjunk állni. A következő napok feladata lesz csiszolni, a technikát és a taktikát, hogy tökéletesen fel legyünk készülve a szezon zárására. Szeretnénk az alapszakasz után másodjára is megszerezni az ötödik helyet. Az első meccset itthon játsszuk, és erre összpontosítunk most leginkább, ezt szeretnénk először megnyerni. Azon fog múlni a sikerünk, hogy ki, hogyan és milyen gyorsan tud majd reagálni bizonyos helyzetekre. Még nem állunk készen teljesen, mivel van pár hiányzónk, betegünk, de van nagyjából egy hetünk a mérkőzésig, remélem, ezidő alatt a hiányzók is száz százalékosak lesznek. Így a szezon végére elmondható a csapatról, hogy összeérett, sok dologban fejlődtek a lányok, és én ugyanúgy velük az év során. Természetesen még van egy-két dolog, amivel kevésbé vagyok elégedett, de összességében nézve úgy érzem a keretet illetően, hogy sikerült megvalósítanunk azt, amit eddig szerettünk volna.

Szükség lesz arra tehát, hogy minél többen buzdítsuk a lányokat szerdán este 19 órától a Bitskey Aladár Uszodában, de aki esetleg nem tudná a helyszínen megtekinteni a mérkőzést, az a Líceum Televízió élő közvetítésének jóvoltából is szoríthat majd női csapatunknak a párharc első mérkőzésén.

 

Farczádi Balázs
(FOTO: Nemes Róbert, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez