Gólzápor – biztos győzelem!

Sztrahinja Raszovics meghívót kapott  a Világligában szereplő szerb válogatottba, s hogy utazását Dabrowski Norbert vezetőedző megkönnyítse, előbb elengedte. Így nem kell edzést kihagynia a szerb válogatottban, s helyét Kürti Dominik vehette át a debreceni bajnokin. A többiek viszont mind ott voltak a hajdúságban, s nem lebecsülve ellenfelüket,  de már a jövő heti Fradi  elleni bajnokira való felkészülésre használták fel a mérkőzést.


Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés. Kovács Gergő lőtt a hálóba az első támadás végén emberelőnyből, 0-1. Valhopoulosz sem várt sokáig, az első lehetőségéből akciógólt lőtt, 0-2. Angyal kiállítását követően szépített a Debrecen 1-2. Avramovics azonban szép akciógóllal válaszolt, 1-3. Potyogtak a gólok! Nagy iramot diktált az Eger. Alig telt el a játékrész fele, amikor Bedő is feliratkozott a góllövők közé, 1-4. Aztán kimaradtak a lehetőségek, mindenesetre szépen nekiestek vendéglátóiknak az egriek.

A második negyed elején Kürtit forgatta meg Vidovic, a megítélt kiállítás után pedig Szőke bombázott a kapuba, 2 – 4. Nem sokáig maradt ez az eredmény, mert a középkezdést követően Hosnyánszky akciógóllal növelte az előnyt. 2-5. Védekezésbeli figyelmetlenség, amit Obradovic azonnal büntetett, 3-5. Hosnyánszky azonban makacs ember, most emberelőnyből szerzett találatot 3-6. Megint kinyílt a gólzsák, ezúttal Fekete akciója volt eredményes, 4-6. Vlahopoulosz újabb találatával, 4 -7. Ötméteresből jött a debreceniek ötödik gólja, 5 – 7. Akciógólt kapunk! 6 -7. Zárkózik a Debrecen! Az első negyedben látott egri hengert követően, meglepetésre a második etapot, 5 – 3-ra megnyerték a hazaiak.

A harmadik negyed Hárai góllal kezdődött, 6 – 8. Kállay azonban gyorsan válaszolt, 7 – 8. Avramovics előnyből talált be, folytatva a gólgyártást 7 – 9. Majd Kovács Gergő következett 7 -10. Szőke második találatát szerezte akcióból, 8 -10. A tizenegyedik egri gólt újra Kovács Gergő lőtte, 8 – 11. Hosnyánszky sem akart lemaradni fiatal csapattársától, s ő is harmadszor talált a kapuba a negyed végén, 8 – 12.

A záró játékrészben először hoztuk el a labdát Lőrincz Bálint révén, s Vlahopoulosz is feliratkozott a három találatot szerzők közé, 8 -13. Nem sokkal később azonban már egyedül vezeti a mérkőzés góllövő listáját, újabb találatával, 8 – 14. A negyed felénél szépít a Debrecen, 9 – 14. Lőrincz Bálint sokadik próbálkozása most eredményre vezetett, 8 -15. Az újabb debreceni gól emebrelőnyből született, amire azonban Hárai azonnal válaszolt, 10 – 16.

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Jól kezdtünk, aztán azt hittük, hogy meg van a meccs, de az eredményes támadójátékunkkal egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Egy kicsit ólmosak voltunk, de ezt nem tudom számon kérni, mert biztos győzelmet arattunk.

 


A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB-I., férfiak, középszakasz, felsőház, 5. forduló.

Debrecen – ZF-Eger

10 – 16 ( 1 – 4, 5 – 3, 2 – 5, 2 – 4 )

Debrecen, Sportuszoda

Vezette: Rubos Károly, Bene Péter

Debrecen: Lévai – Smitula, Kállay, Lukas Durik 1 , Stefan Vidovic 2, Fejős, Somlai, Macsi, Süveges, Szőke 2, Obradovic  2, Fekete 2. Edző: Komlósi Péter

ZF-Eger: Mitrovics – Angyal, Kovács Gergő 3, Vlahopulosz 4, Hárai 2, Hosnyánszky 3, Avramovics 2, Lőrincz B. 1, Decker Ádám, Csucskovics, Bedő 1, Biros B., Kürti, Csiszár. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.

Gól emberelőnyből: 4/8., ill.: 7/9

Ötméteresből: 1/1., ill.: 0/0

Kipontozódott: Obradovic, a 29. percben, ill.: Angyal a 30. percben, Csucskovics a 32. percben.

 

A felsőház 5. fordulójának további eredményei:

MKB-Euroleasing BVSC-Zugló – A-Híd OSC-Újbuda: 7 – 11

Racionet Honvéd – Szolnoki Dózsa VSC: 3 – 16

PannErgy Miskolc VLC – FTC PQS Waterpolo: 7 – 9

/Fotó: Sulyok Erika, archív/

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez