A 8-4 utózöngéi

A két edző mellett két egri kulcsember értékelte a szerdai esti Bajnokok Ligája-mérkőzést.


 

Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője: – Jó lenne nem kiadni a kezünkből ezt a jó pozíciót, mert ez akár egy biztos továbbjutást is jelenthetne és nem kéne figyelni az utolsó fordulóban, hogy a Herceg Novi mit játszik a Spandauval. Annyira azért nem szaladnék előre, de az biztos, hogy megyünk a Sabadellhez, ami egy nagyon nehéz meccs lesz egy vasárnap déli időpontban. Csapda ez, hogy itthon nagyon megvertük őket, azért látjuk, hogy komolyabb erőt képviselnek. Én úgy érzem, ha azon meg a Herceg Novi-meccsen túl vagyunk, tudunk arra figyelni, hogy milyen pozícióban várhatjuk a folytatást. Eddig sem számolgattunk, most se fogunk. Örülök annak, hogy ezt a kulcsfontosságú meccset meg tudtuk nyerni. Végig türelmesek voltunk, nem billentük ki még kétgólos hátrányban sem, hanem azt csináltunk, amiben jók vagyunk. Nekünk jóval több meccsünk van, jóval vastagabb a magyar bajnokság, ha mondhatom ezt nagyképűség nélkül. Talán ezért is voltunk frissebbek, ami a Spandau veszte lett. Ők nem játszanak ennyi és ilyen éles meccset, és mivel hiányzott egy kulcsjátékosuk, nem bírták a végére cérnával.

Petar Kovacevic, a Spandau trénere: – Mindig jó kedvvel jön játszani az ember egy ilyen uszodába, mint ami Egerben található, fantasztikus atmoszféra volt ma este is. Nyerni szerettünk volna, már csak azért is, mert az előző mérkőzésen szintén sikerült ezt véghez vinnünk. Jól tartottuk magunkat egészen az utolsó negyedig, nagyon elfáradtunk addigra. A 4-4-es állás után több lehetőséget kihagytunk, míg az Eger eredményes volt több emberelőnyből, és elmentek 6-4-re, ami után már nem tudtunk hozzájuk felzárkózni.

Hárai Balázs, az egriek játékosa: – Nagyon örülök, hogy nyertünk. Elég nehezen indult a mérkőzés. Nem adták könnyen, az elején kissé agresszívabbak is voltak. Mi maximálisan arra törekedtünk végig, hogy mindent beleadva itthon tartsuk a három pontot, és a meccs végén ezt be is biztosítottuk.

Uros Csucskovics, az egriek pólósa: – Örülök neki, hogy a mérkőzés szempontjából jó ütemben érkezett a két gólom. Fontos pillanatokban születtek, amivel sikerült átbillenünk egy nehéz perióduson. Az is fontos volt, hogy a szolnoki vereség után meg tudjuk nyerni ezt a találkozót, ami sikerült, így jó helyzetből várhatjuk a folytatást a BL-ben.

ZF-Eger – Spandau 04 Berlin 8-4, 2018.03.14. (FOTO: Fehér Anna)

ZF-Eger – Spandau 04 Berlin 8-4, 2018.03.14. (FOTO: Fehér Anna)

Farczádi Balázs
(FOTO: Fehér Anna)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez