Ez sajnos sima volt

Az első negyed kaotikus állapotát kihasználva, hamar elhúzott egri ellenfelétől a Szolnok, így végül elég korán dőlt el a rangadó. 


 

Fontos fordulót rendeztek szombaton az E.ON férfi OB I-es bajnokságban, hiszen a mezőny négy topcsapata két rangadó keretén belül feszült egymásnak. Minket érthetően a Szolnoki Dózsa VSC – ZF-Eger találkozó érdekelt jobban, hiszen optimális esetben megelőzhette volna vendéglátóját a sárga-kék alakulat.

Ehhez az kellett, hogy egy góllal többet szerezzenek a mieink, mint a házigazda, ami ugyanakkor azért sem számított könnyű feladatnak, mert egyrészt a világ egyik legjobbja ellen kellett vízbe ugrani, másfelől pedig a hazaiak mostanában egyre jobb formát mutatnak.

Mindezt meg is tapasztalhattuk rögtön az összecsapás legelején, hiszen az első két hazai támadásból mindjárt két gólt láthattunk. Már a meccs elején érezni lehetett, hogy sok kiállításos mérkőzés vár ránk, záporoztak is a személyi hibák. Amíg azonban a szolnokiak az első fórjukból egyből betaláltak, addig az egrieknek csak a harmadik kísérletből sikerült.

Igazából már a találkozó első negyedében elég nehezen lehetett érteni, hogy mi történik a vízben, vagyis inkább a parton, mert folyamatosan szórták ki a játékosokat a bírók. Ebből pedig egyértelműen a vendégek jöttek ki rosszabbul. Még mindig több mint két perc hátra volt az első kisszünetig, amikor Milan Alekszics harmadik találatával már 5-1 állt az eredményjelzőn.

Nem módosult a különbség a következő felvonás elejére, csak azt követően, hogy Andrija Prlainovics már a Dózsa második büntetőjét vágta be (7-2). Továbbra is nagyon érdekesen alakult a mérkőzés, ugyanis az első felvonás rengeteg kiállítása után a másodikban a kontrafaultok időszaka következett. A nagyszünetig ráadásul tovább nőtt a hátrány, nehéz helyzetben voltak az egriek…

A térfélcserét követően sem jött a várt áttörés. Sem a medencében, sem annak partján. Két labda nélküli ítélet után előbb Marko Avramovics, majd Lőrincz Bálint is kipontozódott, a Szolnok pedig 11-3-ra húzott el. És itt nagyjából pontot is tehettünk a találkozó végére.

Nehéz szavakat találni erre az összecsapásra, mert az első negyed hatalmas “adok-kapokja” alapjaiban határozta meg a komplett meccset. A megítélt emberelőnyöket sokkal jobban használták ki a hazaiak, és az a hátrány, ami meglehetősen hamar kialakult a két fél között, behozhatatlannak bizonyult.

A sima vereséggel kezd bajba kerülni a ZF-Eger együttese, hiszen a Szolnoktól most mát öt pontra marad le. Lesz ugyanakkor még négy mérkőzés, vagyis a bajnokság középszakaszának visszavágói, de amennyiben kedvező helyről szeretné várni az elődöntőt a társaság, most már nem lenne szabad hibáznia.

Szolnoki Dózsa VSC – ZF-Eger 16-7, 2018.03.10. (FOTO: Sulyok Erika, Fehér Anna)

Szolnoki Dózsa VSC – ZF-Eger 16-7, 2018.03.10. (FOTO: Sulyok Erika, Fehér Anna)

Mestermérleg:

Cseh Sándor: – Azt el kell mondanom, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között. Az Egerrel mindig parázs mérkőzéseket vívtunk, általában az nyer, aki jobban tudja kezelni a stresszes helyzeteket. Azt nem mondom, hogy nem örülünk a győzelemnek, de már a jövőre gondolunk, és dolgozunk tovább, hiszen nagyon sok fontos mérkőzés vár még ránk.

Dabrowski Norbert: – Déjá vu érzés van bennem, mert a tavalyi évhez hasonlóan, most nagy különbséget éreztem a két csapat között. Ezúttal jobb volt a Szolnok, mert megnyerte a párharcokat, és több labdát szerzett. Ezek után nehéz pozitívumokat keresni. Nem találtunk fogást a szolnoki csapaton.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB I., férfiak, középszakasz, felsőház, 4. forduló
Szolnoki Dózsa VSC – ZF-Eger
16-7 (6-2, 3-1, 3-3, 4-1)
Szolnok, Vízilabda Aréna, 700 néző.
V.: Rubos K., Dodog Sz.
SZOLNOK: Nagy V. – Gocics, Jansik D., Bátori 3, Csuk 1, Mezei 1, Prlainovics 3. Cs.: Zalánki 1, Alekszics 4, Fülöp B. 2, Kis G., Younger 1, Hangay Z. Edző: Cseh Sándor.
ZF-EGER: Mitrovics – Rasovics, Angyal, Kovács Gergő 1, Vlahopulosz 3, Hárai, Hosnyánszky. Cs.: Avramovics, Lőrincz B., Decker Á. 1, Csucskovics 1, Bedő 1, Biros B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 13/9. ill. 10/4.
Ötméteresből: 2/2. ill. –
Kipontozódott: Avramovics a 17., Lőrincz B. a 19., Angyal a 22. percben.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-1, 5-1, 6-2, 7-2, 7-3, 11-3, 11-5, 12-6, 16-7.

 

A felsőház 4. fordulójának további eredményei:

Racionet Honvéd – Debreceni VSE 12-3
FTC PQS Waterpolo – A-Híd OSC-Újbuda 12-5
PannErgy Miskolci VLC – MKB-Euroleasing BVSC-Zugló

 

(FOTO: Suolyok Erika, Fehér Anna)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez