Most már az ötödik hely megszerzése a cél

Szombaton úszott el a remény. Mégis, valahol legbelül titokban, talán bízott benne a csapat, hogy teljesítheti a lehetetlennek tűnő küldetést. Bár a realitások azt mutatták, hogy 6-0-ról nincs esély az elődöntőre. Hiszen a Fradinak már egy győzelem is a negyedik helyet eredményezte. Ezt pedig meg is szerezték.


Gyors gólváltással kezdődött a találkozó. Bujka büntetőből, Ráski pedig emberelőnyből volt eredményes 1-1. Aztán jött egy büntető, amit Somhegyi harcolt ki, de Miklós kihagyta. Kár érte, mert nem volt meggyőző a Fradi, sokkal jobban kezdődött egri szempontból a találkozó, mint szombaton. Sőt! Brigitta Games akciógólját követően 1-2-re alakult az állás. Aztán megint Somhegyi harcolt centerben, s a jogosan megítélt büntetőt Ráski már bevágta 1-3. Bujka emberelőnyből szépített 2-3, aztán  Vogt ki is egyenlített 3-3. Gerendás Matilda gólja zárta az első negyedet, amikor már újra a házigazdáknál volt az előny 4-3. Pedig az első negyedben úgy tűnt, hogy nem feltett kezekkel érkeztek az egriek a Népligetbe.

A második játékrész is Fradi góllal kezdődött, 5-3. Aztán elkezdett döcögni a szekér. Hiába lőttünk lényegesen többször kapura ellenfelünknél – Kasó Orsolya válogatott formában védett – , az újabb gólt, mi több, gólokat mi  kaptuk. A mérkőzés fele eltelte után, 6-3-at mutatott az eredményjelző.

Minden remény elszállni látszott, amikor a harmadik negyed elején Kisteleki növelte tovább a Fradi előnyt 7-3. Ezt követően pedig Bujka centergóljával már jelentőssé vált a gólkülönbség 8-3. Somhegyi törte meg az egri gólcsendet 8-4-re alakítva az állást. Bujka azonban gyorsan válaszolt, 9-4. Hornyák ért el szép akciógólt, 9-5, de jött újra Bujka és már az ötödik találatát szerezte, 10-5. Games centergóljával, 10-6. Sajnos azonban az öt gólos különbséghez ragaszkodtak a hazaiak, s szinte azonnal góllal válaszoltak 11-6. Gólgazdag egy negyed az biztos: Somhegyi következett a gólgyártásban: 11-7.

A záró játékrészben három percig oda-vissza úsztak a csapatok, eredmény nélkül, mígnem, Kisteleki állította vissza az öt gólos különbséget, 12-7. Már azt hittük, hogy még súlyosabb vereség lesz a vége, hiszen már 14-7-re is vezetett a Fradi, amikor jött egy gyors Szűcs Petra találat, 14-8, s a végén vendég büntetővel zárult a találkozó, amit Kékesi váltott gólra kialakítva a 14-9-es végeredményt.

 

Mestermérleg:

Biros Péter: – Nem jó kikapni, de ez egy teljesen más vereség volt, mint a szombati. Küzdöttünk, harcoltunk, helyenként még jól is játszottunk, de kijött a két csapat közötti különbség.  Nyilván nem vagyok elégedett, mert kikaptunk, most azonban meg tudom dicsérni a lányokat.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, rájátszás az elődöntőbe jutásért, 1. mérkőzés.
FTC – ZF-Eger
14-9 (4-3, 2-0, 5-4, 3-2)
Budapest, Népliget
V.: Bereczki M., Tordai G.
FTC:  Csehó-Kovácsné Kasó – Vogt 2, Kövér-Kis, Gémes 1, Kövesdi 1, Bujka 6, Illés H. 1, Varga K.,  Kisteleki D. 2, Gerendás M.1,  Muzsnay, Huszti D. Edző: Béres Gergely.
ZF-EGER: Horváth A., – Tóth Cs., Games 2, Kékesi 1, Ráski 2, Somhegyi 2, Miklós R., Kocsis Sz., Hornyák S. 1, Szűcs P. 1, Katona Zs., Szilágyi Sz., Molnár D. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 5/3. ill. 6/1.
Ötméteresből: 1/1. ill. 3/2.
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcot az FTC nyerte, 9-0-val.

 

(FOTO: Nemes Róbert, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez