A vártnál könnyebb

Viszonylag rövid idő alatt eldöntötte BVSC elleni bajnoki mérkőzésének sorsát a ZF-Eger férfi együttese.


 

Szomorú dologgal kezdődött a szerda esti MKB-Euroleasing BVSC-Zugló – ZF-Eger férfi bajnoki, a hét elején ugyanis elhunyt az Egri Vízilabda Klub ügyvezető-elnökének, Bárány Attilának édesanyja, ezért az ő emlékének szólt a meccs eleji egyperces gyászszünet.

A folytatás vidámabb időszakot hozott, hiszen néhány perc alatt máris sikerült két gólt berámolni a házigazdának. Az első találat egy emberelőny lejárta után érkezett Hosnyánszky Norbert jóvoltából, majd a következő fórnál már nem kellett ennyit várni, Sztrahinja Rasovics juttatta el a labdát a képzeletbeli gólvonal mögé.

Ezt követően, két hazai létszámfölényes lehetőséget is láthattunk. Az elsőnél Braniszlav Mitrovics ragyogóan hárított, mint ahogyan a következőnél is, igaz, ezt Szűcs Levente időkérése előzte meg. A harmadik ilyen szituációnál azonban már nem volt pardon, Szabó Bence a rosszkéz oldalon szép mozdulattal vette be a vendég portát, több gól pedig már nem is fért bele az első felvonásba.

Nem úgy a másodikba, amely szintén remekül kezdődött hevesi szempontból. Előbb Sztrahinja Raszovics lőtte ki a bal felső sarkot, meglehetősen éles szögből, aztán Hárai Balázs húzott a kapuba elég közelről. Egy lefordulás végén aztán megint a szerb légiós következett, elég hamar mesterhármast szerezve ezzel (1-5).

Ismét jött a hazai időkérés, hátha sikerül megfékezni az egri rohamokat, de ez sem ért túl sokat, a következő találatokat is a mieink szerezték. A nagyszünetre ezzel az 5-0-ás etappal már plusz hatos differenciát eszközölt ki magának a kéksapkás gárda, szóval meglehetősen jól alakultak az események.

Féltávnál azért még nem lehetett pontot tenni a találkozó végére, mindenesetre a zuglóiaknak talán annyi mentsváruk maradt, hogy jól kellett volna kezdeniük a harmadik játékrészt. Volna, de az első gólokat megint Dabrowski Norbert (Petrovai Márton ezúttal nem lehetett ott a kispadon az FTC ellen kapott piros lapja miatt) legényei szerezték.

Ezzel pedig tényleg ki lehetett jelenteni, végérvényesen eldőlt az összecsapás. A hátralévő időben mindössze annyi kérdés maradt, hogy mennyi lesz a végeredmény, de az egri szakvezetés előbb-utóbb arra is figyelhetett, hogy a szombati, Szolnok elleni rangadó előtt kicsit pihentesse játékosait.

A BVSC talán a sebesség visszább vételét érezte meg jól, ebben a negyedben ugyanis háromszor is eredményes tudott lenni, de ezzel együtt sem sikerült markánsan közel kerülni az ellenfélhez. Sőt mi több, a különbség továbbra is nőtt, amikor az utolsó felvonásban zsinórban jöttek megint a vendég találatok.

Sztrahinja Rasovics mellé Angyal Dániel is feliratkozott a mesterhármast elérők listájára, a betegség miatt a meccset kihagyó Biros Barnabás sapkájában pedig az utánpótlás korú Melegh Milán is a vízbe ugorhatott. Összességében tehát a vártnál sokkal könnyedebb győzelmet aratott a ZF-Eger, és készült remek módon a hétvégi csúcsrangadóra.

MKB-Euroleasing BVSC-Zugló – ZF-Eger 7-13, 2018.03.07. (FOTO: Fehér Anna)

MKB-Euroleasing BVSC-Zugló – ZF-Eger 7-13, 2018.03.07. (FOTO: Fehér Anna)

Mestermérleg:

Szűcs Levente: – Az elején átgázolt rajtunk az Eger. Volt ellenfelünknek egy extrán jó kapusteljesítménye, mondjuk arra nálunk sem lehetett panasz. Éreztem azt is, hogy görcsösek vagyunk, de hiányzott belőlünk minden olyan jellemvonás, amivel a nagy csapatokat meg szoktuk szorongatni. A harmadik negyedben elkezdtük kozmetikázni az eredményt, de hogyha a forgatókönyvet nézem, még hízelgő is ránk nézve ez a hatgólos vereség.

Dabrowski Norbert: – Kívülről úgy tűnt, hogy egy sima mérkőzést játszottunk, de azért látszódott, hogy nem fogják feladni és vízilabdában öt-hat gól nem nagy előny. Örülök, hogy jó meccs lett a végére. Nagy volt az iram végig, ami nagyon jó felkészítést jelentett nekünk a hétvégére. Próbáltam is forgatni a játékosokat úgy, hogy senki ne legyen nagyon leterhelve. Meglátjuk, szombaton milyen állapotban leszünk.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB I., férfiak, középszakasz, felsőház, 3. forduló
MKB-Euroleasing BVSC-Zugló – ZF-Eger
7-13 (1-2, 0-5, 3-3, 3-3)
Budapest, Szőnyi út, 250 néző.
V.: Németh A., Homonnai D.
BVSC: Szakonyi – Czigány K., Török B., Várnai, Létay 2, Kovács P. 1, Pásztor M. Cs.: Szabó Bence 1, Ambrus 1, Sugár 1, Szabó Bendegúz, Mészáros Cs. 1. Edző: Szűcs Levente.
ZF-EGER: Mitrovics – Rasovics 3, Angyal 3, Kovács Gergő 1, Vlahopulosz, Hárai 2, Hosnyánszky 1. Cs.: Lőrincz B. 1, Bedő 1, Csucskovics 1, Avramovics, Decker Á., Melegh M. Edző: Dabrowski Norbert.
Gól – emberelőnyből: 10/5. ill. 8/3.
Kettős emberelőnyből: – ill. 1/1.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-2, 1-9, 2-9, 2-10, 4-10, 4-12, 6-12, 6-13, 7-13.

 

A felsőház 3. fordulójának további eredményei:

PannErgy Miskolci VLC – Szolnoki Dózsa VSC
A-Híd OSC-Újbuda – Debrecen
FTC PQS Waterpolo – Racionet Honvéd

 

(FOTO: Fehér Anna) 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez