Meccs az életben maradásért

Amennyiben nem akar lemondani elődöntős álmairól a ZF-Eger női csapata, nincs más választása, nyernie kell az FTC főhadiszállásán.


 

OB I., NŐK, RÁJÁTSZÁS AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS

FTC – ZF-EGER

BUDAPEST, NÉPLIGET MÁRCIUS 7., SZERDA, 18.45.

V.: BERECZKI MIKLÓS, TORDAI GÁBOR.

 

Nehéz mibe kapaszkodni a szombat után. Emlékezhetünk, a női OB I-es bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában ZF-Eger – FTC rangadót rendeztek, egy nagyon sok szempontból fontos, és mérvadó mérkőzést.

Azóta tudjuk jól mi történt, köszönhetően az első négy percnek, illetve a harmadik negyed nagyjából hasonló idejű teljes leblokkolásának, nem adott esélyt ellenfelének a fővárosi együttes. Fájó vereség volt ez így, ebben a formában, mert előzetesen nagyon sokat készültek a lányok, hogy bebizonyítsák, az őszi 13-7-es vereség után el tudják tüntetni a két gárda közti különbséget.

Sajnos nem sikerült. A találkozót követő sajtótájékoztatón Biros Péter vezetőedző is pontosan ezt a két időszakot emelte ki, illetve azt, hogyha ez nem lett volna, akkor semmi problémája nem akadt volna a meccsel. Sajnos azonban itt volt ez a kétszer négyperces kisiklás, a Ferencváros rutinos játékosai pedig gyilkos mód csaptak le a lehetőségre.

Mondhatnánk, hogy ezzel le kell zárni a történteket, mert szerda este már egy új mérkőzés következik a két alakulat közreműködésével, ami így is van, csakhogy a hétvégi eredmény súlyos következményt hordoz magában.

Mint arról már több alkalommal is beszámoltunk, az alapszakasz első két helyezettje, az UVSE és a Dunaújváros ezzel a pozícióval már biztosan bent van a pontvadászat legjobb négy együttese között. A többieket illetően, a versenykiírása alapján, a harmadik BVSC a hatodik Szentessel, míg a negyedik FTC az ötödik egriekkel mérheti össze erejét az elődöntőbe jutásért.

A két párharc egyaránt az egyik fél hetedik megszerzett pontjáig tart, és itt visszakanyarodva a hétvégére, pontosan ezért volt komoly következménye a Fradival szembeni újbóli vereségnek. 0-6-ról kezdik tehát a rájátszást Brigitta Games-ék, ráadásul a zöld-fehérek pályaelőnyével, szóval nem nehéz kiszámolni, szerda este akár már le is zárulhat a viadal.

Őszintén szólva, az eddigiek alapján nehéz is lenne más forgatókönyvet elképzelni, hiszen eddig kettőből kétszer sima egri vereség született a kilencedik kerületiek ellen. Ettől függetlenül, hogyha a lányok szeretnék bebizonyítani, hogy egyénileg és csapatként is többre hivatottak, akkor most van itt erre az idő.

Utolsó esély, hogy nagyot alkossanak a szezonban, ellenkező esetben, legjobb esetben is csak az ötödik hely jöhet össze. A kiugró eredményt pedig a legjobb négybe jutás jelentené. Egyszóval, kis túlzással az életükért játszanak Biros Péter és Szilágyi Péter tanítványai, legalábbis tökéletesen tisztában lehetnek vele, több hiba már nem fér bele, mert annak már visszafordíthatatlan következménye lehet…

 

(FOTO: Nemes Róbert, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez