Négy perc után eldőlt

Borzasztóan kezdte Fradi elleni rangadóját a ZF-Eger női együttese, így nagyon nehéz helyzetbe került az elődöntőbe jutással kapcsolatosan.


 

A férfiak mérkőzésének érthető csalódását a ZF-Eger női csapata csillapíthatta volna szintén az FTC elleni rangadóján, ehhez azonban mindenképp jó kezdés szükségeltetett. Sajnos nagyon beragadtak a lányok a találkozó legelején, hiszen Kövesdi Vivien két percen belül szerzett mesterhármasával, hamar 0-3 állt az eredményjelzőn.

A következő találatokat is a vendégek szerezték, ezért kis túlzással már az első negyedben pontot tettek az összecsapás végére. A házigazdától nagyon bátortalan játékot láthatott a publikum, pedig fogadkoztak rendesen a lányok. Biros Péternek a negyed felénél időt is kellett kérnie, mert szinte minden fővárosi akcióból gól született.

Megértő fülekre talált a játékmegszakítás, hiszen zsinórban két hazai találat következett, ám még mielőtt szorosabb eredményben reménykedhettünk volna, Gémes Alexa állította vissza a közte négyes differenciát.

Egyértelműen jobban kezdődött a második felvonás, mint az azt megelőző, amelynek első gólját a duplázó Ráski Lilla szerezte meg. Kár, hogy nem jött össze az újabb eredményes akció, mert így ismét Kövesdi Vivien következett (3-7).

Nagyjából a mérkőzés közepéig állt ilyen „szorosan az eredmény, a fordulás után viszont teljesen kinyílt az a bizonyos olló, elhúzott a Fradi. Innentől pedig nem lehetett visszaút, egyértelmű volt a vereség, ráadásul a nagyarányú vereség.

Mindezzel az is világossá vált, hogy az egyik csapat hetedik megszerzett pontjáig tartó elődöntőbe jutásról szóló párharcot a Fradi kezdi előnnyel, ráadásul 6-0-ával. Szerdán jöhet az első meccs, méghozzá a Népligetben, szóval akár már azon a találkozón biztosíthatják helyüket az elődöntőben a fővárosiak.

ZF-Eger – FTC 11-17, 2018.03.03. (FOTO: Nemes Róbert)

ZF-Eger – FTC 11-17, 2018.03.03. (FOTO: Nemes Róbert)


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, 18. forduló
ZF-Eger – FTC
11-17 (2-6, 2-2, 2-5, 5-4)
Eger, Bitskey-uszoda, 250 néző.
V.: Balázs G., ifj. Kenéz Gy.
ZF-EGER: Horváth A. – Tóth Cs. 2, Games 2 , Kékesi, Ráski 4, Somhegyi, Miklós R. 1. Cs.: Kocsis Sz. 1, Hornyák S. 1, Szűcs P., Katona Zs., Szilágyi Sz. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
FTC: Csehó-Kovácsné Kasó – Vogt, Kövér-Kis 2, Gémes 1, Kövesdi 4, Bujka 4, Illés H. 1. Cs.: Varga K. – Péter D., Kisteleki D. 3, Huszti D., Gerendás M. 2. Edző: Béres Gergely.
Gól – emberelőnyből: 7/1. ill. 11/5.
Ötméteresből: – ill. 1/1.
Kipontozódott: Somhegyi a 12. percben.
Az eredmény alakulása: 0-5, 2-5, 3-6, 4-7, 5-8, 5-13, 6-14, 7-15, 9-16, 11-17.

 

A 18. forduló további eredményei:

BVSC-Zugló Diapolo – Tatabánya 20-5
Racionet Honvéd – UVSE Margitsziget 6-13
UVSE – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 14-11
Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash – Hungerit Szentes 6-7

 

(FOTO: Nemes Róbert)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez