ZF-Eger – FTC #1

A szombat este első Fradi elleni rangadóján férfi csapatunk tarthatja meg továbbra is veretlenségét a bajnokság felsőházában.


 

E.ON OB I., FÉRFIAK, KÖZÉPSZAKASZ, FELSŐHÁZ, 2. FORDULÓ

ZF-EGER (1.) – FTC PQS WATERPOLO (3.)

EGER, BITSKEY-USZODA, MÁRCIUS 3., SZOMBAT, 18.00. (ÉLŐ STREAM)

V.: MUCSKAI PÉTER, CSANÁDI ZSOLT.

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.500 FT, DIÁK/NYUGDÍJAS 1.000 FT.

 

Csütörtök késő este érkezett haza hollandiai Bajnokok Ligája-mérkőzéséről a ZF-Eger férfi együttese, vagyis a teljes csütörtöki nap az utazással telt. Mondjuk ez így ebben a formában nem teljesen igaz, mert délelőtt még Alphenben vezényelt edzést a szakvezetés, szóval csak kora délutántól vehette nyakába a kilométereket a társaság.

A hosszúra sikeredett utazás, és főként kései érkezés miatt, a program is módosult egy kicsit, mert a pénteki első foglalkozás fakultatívvá vált. – Nagyon elfáradtunk a hét közepi utazással, ezért a péntek délelőtti konditermi foglalkozáson valóban könnyítettem egy kicsit – avatta be a felkészülés rejtelmeibe honlapunkat az egriek vezetőedzője, Dabrowski Norbert.

– Kíváncsian várom, mennyit fog ez számítani, hogy mennyire sikerült elérni a héten a formaidőzítést, mert egy Ferencváros szintű csapat ellen annak is van jelentősége, hogy mennyire vagy friss, vagy mennyire nem. Hogyha ellenfelünk gyors lesz az elején, és nem tudunk szoros meccset produkálni, akkor teljesen megváltozhat minden. Voltunk már sokszor ilyen helyzetben, úgyhogy inkább azt látom kuriózumnak, hogy jó esélyünk van akár a bajnokságot is megnyerni. Nem akarok számolgatni, de azzal, hogy az OSC-t itthon is megvertük, elég jó pozícióba kerültünk az első négybe kerüléshez, de, hogy még jobban álljunk, a Fradi és a Szolnok elleni hazai mérkőzéseinket is hoznunk kellene. Elsőként utóbbi csapat ellen játszunk, és most tényleg félre kell tenni minden fáradságot, meg a sorozatterhelést, száz százalékban azon kell lenni, hogy ezt a tervet tartsuk. Aztán, hogy mindez hogyan sikerül, azon is múlik, hogy az FTC milyen erőt képvisel majd. Úgy gondolom egyébként, hogy az utóbbi időszak két legjobb formájában lévő csapata találkozik egymással, az pedig, hogy ki fogja megnyerni az összecsapást, azon fog eldőlni, hogy abban a pillanatban ki tudja jobban tartani a játékát.

Beharangozó írásunkban gyorsan belecsaptunk a témába, ami nem véletlen, hiszen maga a szezon aktuális része is ugyanilyen gyors. Nem nagyon van idő hosszasan készülni senkire, mert folyamatosan nyakunkon az újabb és újabb találkozó.

Ami egyébként a zöld-fehérek elleni rangadó érdekességeit, esetleges tudnivalóit illeti, az OB I-es felsőház második körében járunk, és máris ilyen pikáns párosítást láthatnak a Bitskey Aladár Uszodába kilátogatók. Bár országos televízió ezúttal nem települ ki a helyszínre, mégsem csak a helyszínre érkezők láthatják a mérkőzést.

Szokásainknak megfelelően, ezúttal is élő stream segítségével közvetít a Líceum Televízió stábja, az élő youtube-adásunk pedig facebook-oldalunkon lesz elérhető, nagyjából 17.50-től. Ilyen megközelítésből tehát, aki nem szeretne lemaradni a szezon első Eger-Fradi csörtéjéről, biztosan láthatja a négy negyedet.

Végezetül, ezúton szeretnénk felhívni minden egri szurkoló figyelmét, hogy az előzeteseinkben meghirdetettek szerint, kettős csata látható majd a Bitskeyben a két klub között. A fiúk meccsét követően, 19.30-tól női együttesünk is vízbe ugrik, az alapszakasz utolsó fordulójának FTC elleni rangadóján pedig pontszámban be is érhetik riválisukat a lányok.


 

A felsőház 2. fordulójának további párosításai:

2018. Március 3., szombat
16.00.: Szolnoki Dózsa VSC – A-Híd OSC-Újbuda
18.00.: Debreceni VSE – PannErgy Miskolci VLC
19.00.: Racionet Honvéd – MKB-Euroleasing BVSC-Zugló

 

(FOTO: Fehér Anna, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez